۱۳ آبان ۱۳۹۷ - ۱۰:۲۱
کد خبر: ۵۸۴۰۹۲
استاد سطح عالی حوزه:

سازو کار مناسبی در حوزه برای هجرت طلاب وجود ندارد

حجت الاسلام حسینی با بیان این که سازوکار مناسبی برای هجرت طلاب در زمینه هجرت از قم وجود ندارد بر تصویب قانون مناسبی در این زمینه تأکید کرد.
تبلیغ در مناطق محروم

به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، خالی شدن شهرها از وجود علما و روحانیان و از سویی دیگر تمرکز شمار زیادی از طلاب و فضلا در حوزه علمیه قم، سبب نگرانی مراجع، علما و دلسوزان و نیز پیدایش آسیب های فرهنگی و دینی شده است.

خبرگزاری رسا در سلسله گفت وگوهایی با اساتید و صاحب نظران و علما به بررسی این موضوع، موانع و راهکارهای آن پرداخته است.

حجت الاسلام سیدجواد حسینی مشهدی در گفت وگو با خبرنگار خبرگزاری رسا، با اشاره به آیه نفر، مهم ترین رسالت طلاب و روحانیان را تبلیغ دین دانست و گفت: براساس این آیه در طول تاریخ باید افرادی برای فراگیری احکام دین به شهرهایی که حوزه علمیه مرکزی به شمار می روند هجرت کنند و پس از آگاهی از احکام دین به میان قوم خود بازگردند و به انذار آنها بپردازند.

عضو هیأت تحریریه ماهنامه مبلغان ادامه داد: براساس آیه نفر نباید علمای ما در حوزه علمیه قم که مرکز علمی است ماندگار شوند بلکه باید به میان مردم شهر خود باز گردند که در غیر این صورت موجب می شود عالم در شهرها وجود نداشته باشد در نتیجه مردم از مسائل شرعی به درستی آگاه نمی شوند؛ براساس آماری که استاد قرائتی بیان کرده است 50 هزار مسجد بدون پیش نماز وجود دارد.

وی اضافه کرد: حضور روحانیت در هر منطقه ای می تواند فایده های فراوانی داشته باشد به گونه ای که براساس آمار در هر منطقه ای که روحانی مستقر شده است مسأله فساد کم تر است و هر منطقه ای که روحانی حضور ندارد مشکلات بیشتر است.

استاد سطح عالی حوزه علمیه قم افزود: از سوی دیگر باقی ماندن طلاب در قم نیز موجب بروز مشکلاتی می شود به عنوان مثال علما باید به افرادی که فقط به صرف حضور در کلاس شرکت می کنند شهریه پرداخت کنند در حالی که آنها با حضور در شهرستان ها می توانند حوزه های علمیه را تقویت کنند و پاسخ گوی شبهات مردم باشند بنابراین هجرت طلاب ضرورت دارد.

وی با بیان این که عوامل متعددی موجب شده است طلاب به شهرستان های خود بازنگردند، اظهار کرد: به عنوان مثال برخی طلاب از ترس این که شهریه آنها قطع می شود به شهرستان نمی روند یا این که برخی گمان می کنند از نکات دینی مناسبی آگاهی ندارند در نتیجه برای مردم شهر خودشان مفید نخواهند بود درحالی که توجه ندارند مردم از این مقداری که به نکات دینی تسلط دارند را نیز نمی دانند.

حجت الاسلام حسینی با تصریح بر این که سازوکار مناسبی برای هجرت طلاب در حوزه علمیه وجود ندارد، گفت: اگر سازوکار مناسبی در حوزه علیمه قم برای هجرت طلاب و تأمین مالی مبلغان ایجاد شود می تواند زمینه را برای هجرت طلاب فراهم سازد.

وی ادامه داد: میان تمامی نهادهای تبلیغی و فرهنگی از جمله دفتر تبلیغات،اوقاف، سازمان تبلیغات و معانت تبلیغ باید هماهنگی وجود داشته باشد؛ همچنین وجود سازوکار و قانون مناسب برای حمایت از طلاب مبلغ ضروری است به عنوان مثال طلبه ای که چندین سال در طرح هجرت حضور دارد، هنگام بازگشت برای وصل شهریه مشکل جدی خواهد داشت؛ همچنین لازم است زمینه های تبلیغ در شهرستان ها نیز فراهم شود

عضو هیأت تحریریه ماهنامه مبلغان اضافه کرد: حتی ممکن است مبلغ به دلیل برخی مشکلات همانند بیماری یا حادثه ای دیگر نتواند به امر تبلیغ بپردازد بنابراین باید قانون های مناسبی برای این گونه افراد در نظر گرفته شود تا از نظر مالی به مشکل برخورد نکنند؛ به عنوان مثال برخی مبلغان امروزی در زمینه بیمه مشکل دارند که باید در این زمینه برنامه ریزی های مناسب انجام شود./1324/ت۳۰۲/ج

 

ارسال نظرات