معلم زمينه كمال جامعه را فراهم مي كند
به گزارش خبرنگار خبرگزاري رسا در كاشان، آيت الله عبدالنبي بعد از ظهر امروز در ديدار مدير و معاونين آموزش و پرورش كاشان با اشاره به اين فرمايش امام راحل كه تعليم و تربيت شغل انبيا است، گفت: تعليم و تربيت مهمترين و مشكل ترين كار در جامعه است.
وي آموزش كودكان و نوجوانان در مقطع ابتدايي را مهم تر و سخت تراز مقاطع ديگر تحصيلي دانست افزود: اين اشتباه بزرگي است كه برخي بعد از طي دوره هاي آموزشي به صورت قراردادي كار تدريس دانش آموزان كلاس هاي اول ابتدايي را بر عهده مي گيرند.
نماينده ولي فقيه در كاشان آموزش كودكان را مهم تر از آموزش بزرگسالان دانست و افزود: دانش آموزان كلاس اول بيشتر از دانش آموزان كلاس هاي بالاتر نياز به محبت دارند و معلم هاي كلاس اول بايد از افراد خوش اخلاق و خوش برخورد انتخاب شوند تا در روحيه دانش آموزان كلاس اول اثر منفي برجاي نگذارند.
آيت الله نمازي نخستين دوره تعليم و تربيت را محيط خانواده دانست و با اشاره به اينكه اگر خواستار اصلاح جامعه هستيم نخست خانواده بايد اصلاح شود گفت: زن و شوهر قبل ازدواج بايد دوره آموزش حقوق متقابل زن و شوهر را طي كنند تا نسبت به حقوق يكديگر آشنا باشند.
به گفته وي، اگر زن و شوهر به وظايف متقابل يكديگر آشنا باشند فرزندان خوبي را تربيت خواهند كرد، از اين رو نخستين نقش در تربيت جامعه را پدر و مادر بر عهده دارند و عملكرد پدر و مادر بر رفتار فرزندان آنها تأثيرگذار است.
نماينده ولي فقيه در كاشان يكي از مشكلات امروز جامعه را عدم آشنايي و آگاهي زن و شوهر نسبت به حقوق يكديگر دانست.
وي كار آموزش و پرورش را كاري سخت و مهم خواند و اظهار داشت: اگر امام راحل مي فرمايد كار تعليم و تربيت كار انبيا است براي اين است كه پايه و اساس كار تعليم و تربيت كلاس اول و دوره مقطع ابتدايي است، از اين رو كار آموزش كلاس اول نبايد به دست كسي باشد كه با اخذ ديپلم و چند سال آموزش وارد آموزش و پرورش شده است.
آيت الله نمازي در ادامه كار آموزش را تخصصي و فني و پيچيده خواند و گفت: متأسفانه اكثر معلم ها، آموزگاران و دبيران فاقد تخصص لازم براي آموزش هستند.
نماينده ولي فقيه در كاشان توجه به عواطف و روحيات دانش آموزان مقطع ابتدايي به ويژه دانش آموزان كلاس اول را از سوي معلم مهم خواند و عنوان كرد: يكي از مسائلي كه به احساسات دانش آموزان آسيب وارد مي كند موضوع بداخلاقي و تندي معلم است.
به گفته وي شناسايي آسيب هاي آموزشي و تهديدهاي آموزشي در موضوعات پژوهشي آموزش و پرورش بايد مورد توجه قرار بگيرد.
آيت الله نمازي در ادامه ساخت مدارس از سوي خيرين را مهم و قابل تقدير خواند و با اشاره به اينكه مدرسه سازي مهم است اما مهم تر از مدرسه سازي كمك و حمايت از دانش آموزان بي بضاعت است كه به دليل فقر مالي مجبور به ترك تحصيل مي شوند.
وي بر تأسيس صندوق حمايت از معلمين و دانش آموزان بي بضاعت در آموزش و پرورش تأكيد كرد و اظهار داشت: با تأسيس اين صندوق در آموزش و پرورش و مشاركت خيرين در آن مي توان به دانش آموزان بي بضاعت و محروم اما مستعد و نخبه كه به دليل فقر مالي از ادامه تحصيل باز مي مانند كمك كرد تا تحصيلات خود را ادامه دهد.
نماينده ولي فقيه در كاشان با تأكيد بر اينكه معلم زمينه كمال جامعه را فراهم مي كند، گفت: برخي ازمشكلات امروز آموزش و پرورش و آموزش عالي اتباع بيگانه است كه دانش آموزان را تحت تأثير خود قرار مي دهند ضمن اينكه نباد فراموش كرد كشورهاي همسايه ازانتظارات بالايي از ايران دارند.
آيت الله نمازي ابراز کرد: امروز گروه هاي سياسي اصلاح طلب، اصولگرا، چپ و راست، تندرو و كندرو بايد در راستاي مكتب عاشورا كه وحدت ملي است حركت كنند و اين در حالي است كه گروه هاي سياسي در فضاي مجازي به اختلافات، تضعيف و استيضاح يكديگر دامن مي زنند و به وحدت ملي كشور آسيب وارد مي كنند.
وي افزود: ما هنوز نتوانسته ايم سرمايه ولايت و اهل بيت(ع) را در آموزش و پرورش و آموزش عالي عملياتي و پياده كنيم.
حسين مقني مدير آموزش و پرورش كاشان نيز در ابتداي ديدار، گفت: آموزش و پرورش يكي از مجموعه هاي مهمي است كه در ترويج امر به معروف و نهي از منكر در جامعه مي تواند نقش مهمي داشته باشد.
وي همزماني هفته دفاع مقدس، روز ارتش، ماه محرم و هفته امر به معروف و نهي از منكر با آغاز سال جديد تحصيلي جديد را حائز اهميت دانست و عنوان كرد: توجه به فريضه واجب و مهم امر به معروف و نهي از منكر سرلوحه كار آموزش و پرورش در سال جديد تحصيلي قرار خواهد داشت.
مقني سال تحصيلي جديد را سال حسيني ناميد و افزود: شعار امسال سال تحصيلي جديد سال حسيني است و سعي خواهد شد در آغاز سال تحصيلي جديد از سه موضوع محرم، هفته دفاع مقدس و فريضه امر به معروف و نهي از منكر بيشترين بهره برداري را داشته باشيم.
مدير آموزش و پرورش كاشان در ادامه به برنامه هاي آموزش و پرورش كاشان در سال تحصيلي جديداشاره كرد و گفت: آموزش و پرورش كاشان در سال تحصيلي جديد امسال فعاليت خودش را با 58 هزار دانش آموز آغاز خواهد كرد.
وي با اشاره به اينكه از 58 دانش آموز در كاشان 8 هزار دانش آموز اتباع هستند، گفت: 8 هزار دانش آموز اتباع در كاشان برابر با جمعيت دانش آموزي 4 شهرستان نطنز، اردستان، بادرود و امامزاده است.
به گفته وي 226 معلم آموزش و پرورش در كاشان كار آموزش 8 هزار دانش آموز اتباع در كاشان را بر عهده دارند و اين در حالي است كه كاشان يكي از مراكز مهم در رابطه با كمبود نيروي آموزشي در آموزش و پرورش است.
وي از كمبود فضاي آموزشي به عنوان يكي از چالش هاي آموزش و پرورش كاشان نام برد و گفت: 30 درصد از مدارس كاشان فرسوده و تخريبي هستند.
به گفته وي، بيشترين كمبود فضاي فيزيكي آموزشي كاشان در مقطع ابتدايي است كه با نرخ رشد جمعيت 20 درصدي روبرو است.
مقني در ادامه به اجراي طرح خريد خدماتي اشاره كرد و گفت: دولت براي تأمين نيرو در آموزش و پرورش دو طرح تامين نيرو از طريق خريد خدمات را در 35 مدرسه كاشان با بسته هاي حمايتي آغاز كرده است.
مقني از كمبود نيروي انساني در آموزش و پرورش كاشان خبر داد و با اشاره به بازنشست شدن 185 نفر در سه مقطع آموزشي در سال جاري تنها 11 نيروي جديد جايگزين شدند./1307/پ۲۰۳/ب۱