سلامت جامعه در گرو ترویج فرهنگ قرآنی است
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در تبریز، حجت الاسلام والمسلمین سیدمحمدعلی آل هاشم، نماینده ولی فقیه در آذربایجانشرقی امروز در آئین اختتامیه مسابقات استانی قرآن کریم که در دانشگاه هنر اسلامی تبریز برگزار شد، اظهار داشت: آموزه های قرآن باید در سراسر زندگی فردی و اجتماعی مردم حاکم شود.
وی با تأکید بر اینکه جایگاه قرآن کریم باید در فرهنگ عمومی ارتقا یابد، بطوری که مبنای زندگی اجتماعی باید دستورات این کلام وحی باشد، خاطرنشان کرد: برای رسیدن به شرایط مطلوب و داشتن جامعه ای قرآنی ارتقاي جايگاه قرآن كريم در فرهنگ عمومي امری بسیار ضروری است.
امام جمعه تبریز بر بهرهمندی از روشهای خلاقانه، ابتکاری و هنرمندانه در ترویج فرهنگ قرآنی در جامعه تأکید کرد و افزود: موثرترین راه برای ایمن سازی اجتماع و سلامت روحی و روانی اقشار جامعه تمسک به آموزه های آیات الهی است، در این مسیر نخبگان و صاحبان تریبون رسالت خطیر بر عهده دارند.
وی ادامه داد: اگر جامعه ای بتواند فرهنگ قرآنی را به گفتمانی عمومی تبدیل کند، سلامت اجتماعی را تضمین خواهد کرد، بنابر این همه آحاد مردم به ویژه رسانهها وظیفه دارند در مسیر ترویج فرهنگ قرآنی و عمل به قرآن تلاشی مستمر داشته باشند و در مقابله با تهاجم فرهنگی غرب استراتژی اصولی اتخاذ کنند.
حجت الاسلام والمسلمین آل هاشم عمل به قرآن را وظیفه مسلمانان در قبال این کتاب الهی دانست و تصریح کرد: تلاوت و ترتیل قرآن باید به همراه تدبر در آیات آن باشد بطوریکه استمرار آن فرهنگ قرآنی را در جامعه رواج و نسل جوان ازآسیب های اجتماعی مصون نگه میدارد.
وی با اشاره به اینکه قرآن آیینه تمای نمای عزت و ذلت جوامع بشری در طول تاریخ است، گفت: این کتاب آسمانی ما را برای رسیدن به آینده ای روشن رهنمون میسازد، این معجزه الهی با زبانی روان به بیان داستان های از گذشتگان میپردازد و تعلیمات اسلامی را با منطق و استدلال در جهت برطرف کردن مشکلات جامعه و هدایت مردم به سوی تقوا در خدمت جامع قرار داده است.
نماینده ولی فقیه در آذربایجانشرقی با بیان اینکه تلاوت قرآن مقدمه ای برای عمل به آیات کلام الله وحی است، ابراز کرد: تمسک به فرهنگ قرآنی زمینه ساز بروز و ظهور همه موفقیت هاست، بطوری که موفقیتهای امروز جوانان ما در کشور هم به واسطه فرهنگ قرآنی بدست آمده است.
امام جمعه تبریز دستورات قرآن را برآورده کننده نیازهای فردی و اجتماعی و نیازهای دنیوی و اخروی دانست و تاکید کرد: این کتاب الهی متعلق و محدود به زمان خاصی نیست، چراکه سرچشمه قرآن رب العالمین، واسطه آن روح الامین و هدف آن بیداری مردم بوده است که با زبانی فصیح در کتب ادیان پیشین نیز وجود و هدایت گری آن بشارت داده شده بود./935/پ203/ب1