۸۰درصد پروندههای کیفری در شوراهای حل اختلاف به مصالحه ختم میشود
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، سیدحمید اسماعیلی، رییس شورای حل اختلاف استان قم، امروز در نشست مطبوعاتی با اصحاب رسانه که در سالن جلسات دادگستری کل استان قم برگزار شد، با بیان این که دستگاه قوهقضائیه وظایف سنگینی بر عهده دارد، اظهار داشت: مسؤولین دستگاه قضایی بر این مهم استوارند که باید رسالتهای قوهقضائیه را با جدیت پیادهسازی کرده و خدمتگذار خوبی برای عموم مردم باشند.
اسماعیلی با تأکید بر این که اجرای عدالت و احقاق حقوق یکی از مهمترین وظایف این دستگاه است، ابراز داشت: قوه قضائیه به عنوان دستگاهی که حافظ امنیت روانی و فیزیکی مردم جامعه به شمار میشود، تمام تلاش خود را بکار میگیرد تا تمام قد در برابر ظالمان و ستمگران ایستادگی کند تا حقوق مستضعفان پایمال نشود.
وی افزود: دستگاه قضایی معتقد است پیشگیری از وقوع جرم هزینه کمتری داشته و اثربخشی بسیار زیادی دارد. از این رو تقویت واحدهای پیشگیری از وقوع جرم یکی دیگر از رسالتهایی است که دستگاه قضائیه خود را مکف به انجام آن میداند.
رییس شورای حل اختلاف استان قم تصریح کرد: حضور افراد در زندان علاوه بر آن که مشکلاتی برای زندانی به وجود میآورد، آسیبهای زیادی را نیز متوجه خانواده و چه بسا طایفه زندانی میکند، به همین علت قوه قضائیه استان قم در سالهای اخیر کوشیده است آمار زندانیان را کاهش دهد.
وی اضافه کرد: قوه قضائیه با تشکیل انجمن حمایت از خانواده زندانیان و سازمان ستاد دیه تلاش میکند تا در نبود سرپرست خانواده، فضای امنی برای خانواده زندانیان فراهم سازد.
زندان در همه امور نمیتواند مشکلگشا باشد
این مقام قضایی با تأکید بر این که زندان در همه امور نمیتواند مشکلگشا باشد، عنوان کرد: زندان آخرین مرحله در برخورد با مجرمان و متخلفان است. قوه قضائیه بر آن است که با روشهای مختلف از مجازاتهای جایگزین حبس برای اصلاح مجرمین استفاده کند.
وی با بیان این که ناهنجاریهای خانواده از جمله طلاق یکی از معضلاتی است که جامعه ما را تهدید میکند، گفت: قوه قضائیه نباید منتظر بماند تا با حکم طلاق خانوادهای متلاشی شود. قوه قضائیه باید در بحث مشاوره خانواده فعالیت بیشتری داشته باشد و در عرصه شناسایی و مبارزه با علل طلاقهای عاطفی کوشاتر باشد.
معاون قضایی رییس کل دادگستری استان قم عمل عالمانه در قوه قضاییه را ضروری ارزیابی کرد و اظهار داشت: امروزه مراکز مشاوره خانواده در سطح استان قم به شدت در حال فعالیت هستند و نقش مثبت و قابل توجهی در پیشگیری از طلاق در اختیار دارند.
وی ابراز داشت: شوراهای حل اختلاف باید تقویت شوند. اگر شوراهای حل اختلاف بتوانند با مصالحه میان افراد پروندهای را به پایان برسانند، از پَسِ همین پروندهها، پرونده دیگری به وجود نمیآید.
اسماعیلی ادامه داد: قوهقضائیه به این نتیجه رسیده است که برای مصالحه در برخی پروندهها از افراد صاحب نفس و با نفوذ استفاده کند. به عنوان نمونه با ورود حضرت آیتالله مکارم یکی از پروندههای بزرگ استان قم با مصالحه به پایان رسید.
وی با بیان این که شورای حل اختلاف در راستای کاهش ورودی مردم به دستگاه قضائی بسیار فعال بوده است، تصریح کرد: بالغ بر 79 درصد از پروندههای کیفری توسط شوراهای حل اختلاف به مصالحه ختم میشود./878/پ۲۰۲/ج