فراوان یاد کردن مرگ صفت عاقلان است
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در مشهد حجت الاسلام والمسلمین مجتبی درایتی شامگاه چهارشنبه در جلسه درس اخلاق با بیان اینکه وقوع مرگ برای تمامی افراد بشر حتمی است گفت: اگر قرار بر متوقف کردن مرگ بود به تعبیر امیرمومنان(ع) سلیمان نبی باید می توانست چنین کاری را انجام دهد. چرا که قدرت، ثروت و مکنت او بسیار زیاد و همچنین از پیامبران خداوند نیز بود.
استاد خارج فقه و اصول حوزه علمیه خراسان با اشاره به عوامل تسلای قلب در هنگام رحلت اطرافیان افزود: یاد رحلت پیامبر اکرم(ص) به عنوان عالی ترین شخصیت هستی قلب را در این لحظات آرام خواهد کرد.
وی مرگ را برای جهان بینی غیر الهی تلخ دانست و خاطرنشان کرد: این نوع از جهان بینی برای فرار از مرگ توجه خود را به زندگی می اندازد چرا که مرگ را نیستی می بیند. اما دین مرگ را نابودی نمی داند، بلکه آن را انتقال و شروع حیاتی بزرگ و عظیمی می داند.
حجت الاسلام والمسلمین درایتی با تشبیه دنیا را به رحم مادر گفت: مرگ مانند خروج از رحم مادر و ورود به عالمی بزرگ و عظیم همچون دنیا در نسبت با رحم به نام آخرت است.
استاد خارج فقه و اصول حوزه علمیه خراسان با اشاره به روایتی از پیامبر اکرم(ص) در معرفی زرنگ ترین افراد افزود: ایشان زرنگ ترین افراد را مردمی می دانند که مرگ را فراوان یاد و خود را برای آن آماده می کنند. دنیا گذرگاه و اقامتگاهی موقتی است.
وی ابزار و شرایط زیست در عالم آخرت را متفاوت از ابزار و شرایط مورد نیاز در دنیا دانست و خاطرنشان کرد: ابزار و شرایط حیات عالی در آخرت را باید در همین دنیا کسب کرد. انسان مسافر ابدیت است.
حجت الاسلام والمسلمین درایتی با بیان اینکه این نوع نگاه مدلی از زندگی را ارائه می دهد که گویی انسان برای همیشه زنده است و در عین حال فردا خواهد مرد تصریح کرد: مرگ زندگی است و برای آن زندگی باید با نیت خیر به جمع آوری منافع آخرتی پرداخت. هر نوع زندگی که به این نتیجه نرسد ضرر و خسران است.
استاد خارج فقه و اصول حوزه علمیه خراسان افزود: لحظات مرگ به علت سختی شرایط انتقال به «سکر» تشبیه شده است چرا که مانند هنگام مستی عقل انسان در لحظات احتضار از کار می افتد.
وی حسرت خوردن بر عمر گذشته را از بزرگترین فشارهای لحظات مرگ دانست و خاطر نشان کرد: امیرمومنان(ع) این فشار را از بزرگترین فشار ها در هنگام مرگ معرفی می کنند.
حجت الاسلام والمسلمین درایتی با بیان اینکه تلاوت قرآن در هنگام جان کندن محتضر مفید فایده است تصریح کرد: در لحظات پایانی عمر عزیزان می توان به جای گریه و بی تابی های شدید قرآن خواند که قرائت سوره صافات در این لحظات سفارش شده است. البته اشک ریختن به دلیل از دست دادن عزیزان طبیعی است.
استاد خارج فقه و اصول حوزه علمیه خراسان افزود: در شرایط پایانی عمر شیاطین سعی می کنند تا فرد را از ایمان خود برگردانند. تلقین اذکار و شهادتین به محتضر در این لحظات تلاش شیاطین را ناکام خواهد گذارد. پیامبر اکرم(ص) در لحظات احتضار جوانی به او گفتند که عبارت «اللهم اغفر لی الکثیر من معاصیک، و اقبل من الیسیر من طاعتک؛ خدایا گناهان زیاد مرا ببخش و اطاعات اندک مرا بپذیر» را بگوید و تکرار کند./861/پ202/ب1