۰۸ فروردين ۱۳۹۷ - ۱۶:۵۳
کد خبر: ۵۵۹۶۲۳
یادداشت؛

تولید ملی و خصومت های داخلی

دربعد فرهنگی، تولید در ایران، با مشکلات و نارسایی هایی مواجه است. بخشی از این مشکلات، مشکلات تربیتی و مربوط به شخصیت فردی و اجتماعی مردم و تولیدکنندگان است.
حجت الله عبدالملکی

به گزارش خبرگزاری رسا، متن زیر یادداشتی از حجت الله عبدالملکی برگرفته از کتاب اقتصاد مقاومتی؛ درآمدی بر مبانی، سیاست ها و برنامه عمل است که در ادامه می خوانید؛

خصومت های داخلی را می توان به دو دسته تقسیم کرد: یک دسته از خصومت ها مربوط به فرهنگ تولید و در ارتباط با تولیدکنندگان است و دسته دوم خصومت های داخلی، بحث عدم پشتیبانی نظام حقوقی و اجرائی کشور از تولید ملی است.

در بخش اول که در واقع بحث فرهنگی مربوط به تولید یا آسیب های فرهنگی تولید است، مطالعات زیادی انجام شده که جمع بندی نتایج بخشی از آن مطالعات در این جا بیان می شود.

دربعد فرهنگی، تولید در ایران، با مشکلات و نارسایی هایی مواجه است. بخشی از این مشکلات، مشکلات تربیتی و مربوط به شخصیت فردی و اجتماعی مردم و تولیدکنندگان است. مشکلاتی مثل: ریسک گریزی، عدم مسئولیت پذیری، فقدان روحیه کار گروهی و مشارکتی و تنبلی و... این ها برخی از مشکلات تربیتی است که تولید ایران را زمین گیر می کند.

از دیگر مشکلات موجود، بهره وری پایین در استفاده از عوامل تولید است. همچنین عدم حاکمیت اصول عقلانی در تصمیم گیری های مرتبط با تولید مثل: قانون گریزی، فقدان نگاه بلندمدت و اجتماعی و عدم توازن توقعات، فقدان یک چارچوب اعتقادی و اخلاقی و شرعی در تصمیم گیری تولیدی، از مشکلات جدی در اقتصاد ایران هستند. مفاهیمی مثل رزق و برکت که عقاید اقتصادی اسلامی هستند، متاسفانه تا حدودی در جامعه ایران مغفول مانده اند.

یکی از مشکلات دیگر در این بخش، فقدان روحیه کارآفرینی است. برخی از تولیدکنندگان ایران دانش فنی کافی برای کارآفرینی ندارند. گروهی ریسک پذیر نیستند، تعدادی از قدرت خلاقیت و نوآوری خود استفاده نمی کنند و در نهایت، آخرین مشکلی که در این بخش مطرح می شود، فقدان آموزش های صحیح دینی و علمی در ابعاد فعالیت اقتصادی است.

بعد دوم خصومت های داخلی، بحث عدم حمایت کافی نظام حقوقی و اجرایی است. متاسفانه فضای اقتصادی کشور در راستای حمایت از تولید ملی نیست و انگیزه کافی را برای تولید و تولیدکننده ایجاد نمی کند؛ بلکه اقتصاد و سرمایه ها را به سمت فعالیت های غیرمولد، به سمت سفته بازی و خرید و فروش کالاهایی که در جریان خرید و فروش آنها ارزش افزوده خاصی ایجاد نمی شود، سوق می دهد.

پس لازم است نظام حقوقی و اجرایی کشور به نحوی اصلاح و تغییر پیدا کند که این ظرفیت تولید کشور را به فعلیت برساند و از معطل ماندن نهاده های تولید و همچنین بهره برداری ناکارآمد و استفاده از روش های نامطلوب در تولید، جلوگیری بکند./۹۶۹/د۱۰۲/ب۲

منبع: مهر

ارسال نظرات