۲۰ اسفند ۱۳۹۶ - ۲۳:۰۳
کد خبر: ۵۵۸۴۹۴
استاد درس خارج حوزه علمیه خراسان شمالی:

استغفار مقدمه اصلاح فرد و جامعه است

حجت‌الاسلام والمسلمین یعقوبی با بیان اینکه استغفار زمینه‌ساز و بسترساز روحیه عبودیت و بندگی است، گفت: قرآن کریم توبه و استغفار را مقدمه اصلاح خود و جامعه و جبران کاستی‌ها در چارچوب وظایف عبادی و بندگی می‌شمارد.
حجت الاسلام یعقوبی

به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در خراسان شمالی، حجت‌الاسلام والمسلمین ابوالقاسم یعقوبی، نماینده ولی فقیه در استان خراسان شمالی و امام جمعه بجنورد، امروز در درس اخلاق در ادامه مبحث استغفار، با اشاره به «... و استغفرک استغفار طاعه»، اظهار کرد: یکی از مصادیق استغفار آن است که انسان خود را در مسیر اطاعت و بندگی خداوند قرار دهد.

وی افزود: انجام واجبات و ترک محرمات لازمه استغفار است، اگر کسی واژه استغفار را بر زبان جاری کند؛ اما در عمل از قوانین و دستورات شرع مقدس پیروی نکند به‌گونه‌ای خود را مسخره کرده است.

حجت‌الاسلام والمسلمین یعقوبی اضافه کرد: امام رضا (ع) می‌فرماید: استغفاری مورد پذیرش خداوند خواهد بود که انسان را به سمت و سوی بندگی و اطاعت از خدا سوق دهد.

رییس شورای استانی حوزه علمیه خراسان شمالی ادامه داد: ازاین‌رو در تعریف توبه و ارکان اصلی آن گفته‌اند: ترک گناه و تصمیم بر عدم انجام دوباره آن و نیز انجام تکلیف‌هایی که از او فوت شده است و پرداخت حق‌الناسی که به دست او ضایع شده است.

وی با بیان اینکه استغفار زمینه‌ساز و بسترساز روحیه عبودیت و بندگی است، تصریح کرد: با شعار استغفار باید به پروژه عمل صالح برسیم و از هر چه غیر اوست بگریزیم.

حجت‌الاسلام والمسلمین یعقوبی افزود: قرآن کریم توبه و استغفار را مقدمه اصلاح خود و جامعه و جبران کاستی‌ها در چارچوب وظایف عبادی و بندگی می‌شمارد و می‌فرماید: «إِن تَكُونُوا صَالِحِينَ فَإِنَّهُ كَانَ لِلْأَوَّابِينَ غَفُورًا»؛ اگر خود را اصلاح کنید و تقوا پیشه کنید خداوند آمرزنده و مهربان است.

وی ادامه داد: این یعنی نسیم غفران و مغفرت هنگامی وزیدن می‌گیرد که تصمیم بر اصلاح و کسب تقوا در وجود انسان شکل گیرد؛ چراکه قرآن می‌فرماید: «ان تکوا صالحین فانه کان للاوابین غفورا»؛ هر گاه صالح باشید و گذشته‌ها را جبران کنید او بازگشت کنندگان را می‌بخشد./9314/پ۲۰۳/ب۱

ارسال نظرات