آداب زیارت اربعین
حجت الاسلام مسلم درگاهی در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری رسا، با اشاره به آداب ویژه اربعین حسینی اظهار داشت: یکی از اصلی ترین ادب های زیات به ویژه در ایام اربعین اخلاص در نیت است، چراکه امام حسین(ع) خود مظهر اخلاص بود و از این رو جا دارد زائران و محبان ایشان در این روز نیات خود را پاک کنند.
استاد سطح عالی حوزه در ادامه با بیان این حرکت میلیونی راهپیمایی اربعین فراتر از یک زیارت عادی است، گفت: این حرکت به یک عمل سیاسی نیز تبدیل شده است، چراکه نشان دهنده قدرت، همت و عظمت جهان اسلام در بین جهانیان است.
وی ادامه داد: یکی از مسائل حیاتی برای هرکشوری سرحدات مرزی است ولی می بینیم در اربعین بسیاری از مرزها شکسته می شود و مردم برای رسیدن به کربلا از کشورهای مختلفی گذر می کنند که کشور ما نیز یکی از گذرگاه های اصلی کشور عراق و حضور در کربلای معلا است.
حجت الاسلام درگاهی در بخش دیگری از این گفتوگو با اشاره به لزوم خضوع و خشوع در زیارت امام حسین(ع) ابراز داشت: در روایات ما نقل شده و بزرگان نیز تأکید کرده اند که انسان در هنگام ورود به حرم و خواندن اذن دخول هرچه قدر بیشتر دل شکسته شده و از ظلم هایی که بر امام رفته اندوهگین شود به همان میزان زیارتش پذیرفته شده است.
وی تصریح کرد: در مورد همه ائمه در باب آداب زیارت وارد شده که انسان با لباس تمیز و معطر وارد حرم شود ولی در مورد امام حسین(ع) گفته شده که انسان با همان لباس های غبار آلود و بدون رسیدگی به وضعیت ظاهری به حرم برود چراکه زائر در زیارت باید شبیه مزور شود.
عضو مجمع نمایندگان طلاب و فضلای حوزه علمیه قم با بیان این که یکی از راه کارهای شناخت میزان پذیرش زیارت عرضه کردن اعمال به امام است، خاطرنشان کرد: زائر در زیارت خود باید اعمال خودش را بر امام عرضه کند و ببیند چه میزان تشابه میان اعمال او و اعمال امامش وجود دارد، از نظر اخلاقی، فکری، فرهنگی و سیاسی خودش را بسنجد تا بتواند از زیارت خود بیشترین بهره را ببرد./1330/ت۳۰۲/ج