چند خبر کوتاه از استان هرمزگان
به گزارش خبرگزاری رسا در هرمزگان، عزیزالله کناری مدیرکل امنیتی و انتظامی استانداری هرمزگان گفت: در استان هرمزگان از ابتدای روند شروع ثبت نام زائران اربعين تاکنون بیش از 14 هزار نفر در سامانه سماح ثبت نام کردهاند که از این میان برای هشت هزار و 500 نفر روادید صادر شده است و روادید مابقی زائران هرمزگانی در دست صدور و پیگیری است.
وی با هشدار درباره سوءاستفاده برخی افراد سودجو در روند صدور روادید، افزود: با توجه وجود برخی افراد سودجو و فرصتطلب ضروری است همه زائران سید الشهدا(ع) که قصد شرکت در راهپیمایی بزرگ اربعین حسینی(ع) را دارند فریب افراد سودجو را در طی مراحل صدور روادید نخورند و تنها از طریق سامانه سماح اقدام به ثبت نام و سیر مراحل دریافت روادید کنند.
مدیرکل امنیتی و انتظامی استانداری هرمزگان با بيان اینکه مرز خروجی زائران هرمزگان برای عزیمت به عتبات عالیات جهت شرکت در راهپیمایی بزرگ اربعین مرز شلمچه پیشبینی شده است، تصريح كرد: استانداری هرمزگان جهت رفاه حال زائران هرمزگانی موکبی دائمی در مزر شلمچه با پیشرفت فیزیکی 60 درصدی در دست احداث دارد .
كناري بيان داشت: در این موکب دائمی امکاناتی نظیر دو سالن اسکان 300 نفره برای اسکان خواهران و براداران، دو مجموعه اداری و استراحت خدمه با زیر بنای 60 متر مربع و سرویسهای بهداشتی متعددی پیش بینی شده است.
دبیر ستاد اربعین هرمزگان خاطرنشان کرد: این موکب نیازمند تجهیزات زیادی نظیر پتو، سیستمهای سرمایشی وگرمایشی و سایر امکانات جانبی دیگری است که تحقق این مهم نیازمند یاری هم استانیهاست که در صورت تکمیل و تجهیز این موکب شاهد ارائه امکانات مناسبی برای زائران هرمزگانی در مرز شلمچه در دو مسیر رفت و برگشت خواهیم بود.
وی اضافه كرد: مردم هرمزگان میتوانند از طریق شماره حسابها و شماره کارتهای ستاد اربعین حسینی استان هرمزگان در بانکهای انصار و مسکن شامل شماره حساب 13009814495 ستاد بازسازی عتبات عالیات در بانک مسکن و شماره حساب 14527001 ستاد بازسازی عتبات عالیات استان در بانک انصار و همچنین شماره کارتهای 6280231485946858 و شماره کارت 6273811075812476 متعلق به ستاد بازسازی عتبات عالیات استان در بانکهای مذکور کمکهای نقدی خود را جهت کمک برای تسریع در تکمیل وتجهیز موکب دائمی استان هرمزگان در مرز شلمچه و خدماترسانی به زائران هرمزگانی در ایام اربعین واریز کنند .
کناری درخصوص ساماندهی موکبها برای خدماترسانی هرچه بهتر به زائران حسینی(ع) اظهار داشت: امسال برای ساماندهی بهتر موکبها جهت ارائه خدماترسانی مناسب به زائران و تامین امنیت موکبها، تمامی موکبها شناسنامهدار شدهاند و هر موکب داری مسئول است و جهت دریافت کمکهای مردمی بنام هر موکب یک شماره حساب بانکی افتتاح شده است و ضروریست زائران از واریز هرگونه وجه به حساب شخصی افراد جدا خودداری کنند تا از هرگونه سوء استفاده احتمالی جلوگیری شود.
مدیرکل امنیتی و انتظامی استانداری هرمزگان افزود: امسال 24 موکب خدماترسانی شامل چهار موکب درسطح استان، پنج موکب در مرز ایران و عراق و 15 موکب در داخل کشور عراق برای خدماترسانی به زائران هرمزگانی پیش بینی شده است که این موکبها در مجموع ظرفیت اسکان برای بیش از 21 هزار نفر در شبانهروز و پذیرایی برای نزديك به 135 هزار نفر در شبانهروز را دارند.
بندرعباس میزبان مرحله استانی جشنواره قرآنی مدهامّتان است
حجتالاسلام احمد پهلوانی مسؤول دبیرخانه کانونهای فرهنگی هنری مساجد هرمزگان از برگزاری مرحله استانی دوازدهمین جشنواره قرآنی مدهامّتان به میزبانی بندرعباس در روز جمعه پنجم آبان ماه خبر داد.
وی افزود: تمام اقدامات لازم برای برگزاری هر چه بهتر این جشنواره انجام شده و در روز جمعه شاهد رقابت 250 نفر از فعالان قرآنی کانونهای فرهنگی و هنری در این جشنواره در حسینیه ناصری بندرعباس خواهیم بود.
حجت الاسلام پهلوانی بیان داشت: این مرحله از جشنواره قرآنی مدهامّتان در رشتههای قرائت، ترتیل، حفظ 20 جزء، حفظ کل، مفاهیم قرآن و نهج البلاغه ویژه ردههای سنی 18 تا 30 سال، قرائت و حفظ کل ویژه خواهران 18 تا 30 سال و قرائت و حفظ 5 جزء ویژه نوجوانان 8 تا 17 سال، رشته صحت قرائت حمد و سوره، اذان و اذکار نماز ویژه ردههای سنی 8 تا 15 سال برگزار می شود.
مسؤول دبیرخانه کانونهای مساجد هرمزگان با اشاره به اهمیت ترویج فرهنگ اسلامی و قرآنی در جامعه، تصریح کرد: جشنواره قرآنی مدهامّتان فرصتی برای حضور پررنگتر اعضای کانونها در فعالیتهای قرآنی ملی و بینالمللی است.
وی بیان کرد: نفرات برتر این مرحله از رقابتهای قرآنی مدهامّتان به مرحله کشوری این جشنواره که 14 آذرماه امسال به میزبانی مشهد مقدس برگزار میشود، اعزام خواهند شد.
گفتنی است به گفته مسؤولان برگزارکننده جشنواره مدهامتان، این رویداد با هدف آشنایی بیشتر مردم و مسئولان با استعدادها و ظرفیتهای قرآنی موجود در کانونهای فرهنگی و هنری مساجد، ایجاد زمینه برای حضور نوجوانان و جوانان در مسابقات فنی و تخصصی اوقاف و حضور در مسابقات بینالمللی قرآنی، تشویق مدیران کانونها به کشف استعدادهای محلی و منطقهای فعال در امور قرآنی هر ساله در کشور اجرایی میشود.
بخش نخست طرح آمایش سرزمینی هرمزگان پایان آبان ۹۶ تکمیل میشود
عباس مرادی عضو هیئت علمی دانشگاه هرمزگان در همایش بزرگداشت روز ملی آمار و برنامهریزی پیشبینی کرد تا پایان آبانماه سالجاری پرونده بخش طرح آمایش سرزمینی به پایان برسد و کل مطالعات طرح نیز تا فروردین ماه سال ۹۷ نهایی شود.
وی با بیان اینکه نظام تصمیمگیری در هر بخشی از یک جامعه تعیین کننده سیمای آن جامعه خواهد بود، اظهار داشت: آنچه امروز در استان به عنوان سیمای ظاهری توسعه شاهد آن هستیم به لحاظ ویژگیهای توسعه نتیجه نوع نگاه ما به برنامهریزی، توزیع جمعیت و فعالیت در این فضا مناسب نیست.
مرادی ادامه داد: آنچه میتوان به عنوان واقعیت پذیرفت اینکه بازتاب ظاهری تفکر برنامهریزی ما وضعیتی است که در کشور و استان با آن مواجه هستیم بنابراین برای تعادل بخشی به این سیمای ظاهری باید دارای یک رویکرد برنامهریزی متوازن صورت بگیرد.
عضو هیأت علمی دانشگاه هرمزگان گفت: طرح آمایش سرزمینی استان هرمزگان به عنوان یک طرح مهم که توسعه آتی استان را رقم خواهد زد، توسط سازمان برنامه و بودجه با کمک دانشگاه هرمزگان دنبال میشود.
وی افزود: هدف اساسی این طرح در وهله نخست چیزی جز شناخت ظرفیتهای توسعه و متناسب با این ظرفیتها نیست لذا تدوین یک سند راهبردی برای ایجاد توازن در توسعه استان بسیار حائز اهمیت میباشد.
مرادی با اشاره به اینکه چه در مقیاس ملی و چه مقیاس استانی ما با یک عدم توازن توسعه در استان هرمزگان روبرو هستیم، بیان کرد: 53 درصد جمعیت شهری دریک شهر متمرکز است یا بیش از 80 درصد فعالیتها در 25 درصد از سرزمین قرار دارد و آنهم در منطقهای که بین صفر تا 100 متر یعنی در بخش جلگه ساحلی قرار گرفته است.
این مدرس دانشگاه هرمزگان بیان داشت: اگر استان هرمزگان را به عنوان یک کشتی در نظر بگیریم، و بخش عمدهای از جمعیت و فعالیت ما دریک گوشه از این کشتی متمرکز شود، کشتی از تعادل خارج خواهد شد و پیامدهای این عدم تعادل و توازن گسترش حاشیه نشینی و به دنبال آن آسیبهای اجتماعی و پیامدهای امنیتی ایجاد میکند.
مرادی بیان کرد: سازمان برنامهریزی به عنوان متولی این طرح، مسئولیتی خطیر و پیچیده برعهده دارد ضمن اینکه میبایست تحولات ملی و مؤثر را نیز رصد کند بنابراین شکل آمایش سرزمینی یکی از پیچیدهترین اشکال برنامهریزی در کشورها ماست که کاری چند لایه بسیار سخت و دشوار است.
وی یادآور شد: هدف از طرح آمایش سرزمینی چیزی جز توسعه پایدار نیست و اگر ابعاد این توسعه را رصد کنیم صرفاً ابعاد زیست محیطی را دربرنمیگیرد بلکه همه ابعاد اجتماعی، اقتصادی و سیاسی را دربر دارد لذا براساس آیندههای محتمل پیش روی استان، استراتژیهای لازم در این طرح را باید تغییر و تدوین نمود.
مدرس مدیریت و برنامهریزی محیط زیست ادامه داد: مبنای دوم طرح آمایش سرزمینی مبتنی بر آیندهپژوهی و سناریونویسی است چون عدم قطعیت در آینده استان که به شدت از تحولات بینالملل متأثر است بسیار جدی و قابل احصا است.
مرادی افزود: اینکه تحولات بینالملل چه آیندهای را برای ما در استان هرمزگان رقم میزند یا ارتباط ما با کشورهای حوزه خلیج فارس به همین شکل ادامه مییابد با بدتر و بهتر میشود، آیا تحریمها تشدید خواهد شد یا به وضعیت متعادل خواهیم رسید همه اینها در آیندهای که روی پیش ما خواهد گذاشت، تاثیرگذار خواهد بود.
وی با اشاره به نقش سازمان برنامهریزی در اجرای این طرح، گفت: میزان خطاها در پیشبینیها و احتمالات باید به حداقل برسانیم تا بتوانیم با قطعیت بیشتر آیندههای محتمل پیش روی استان را مشخص و برنامههای توسعهای را در حوزههای مختلف در ابعاد مختلف آن از محیطزیست و مسائل اجتماعی و اقتصادی، فرهنگی و سیاسی و حتی حوزه امنیتی و دفاعی پیشبینی کنیم.
به گفته عضو هیأت علمی دانشگاه هرمزگان، در حال حاضر که در آستانه تحویل بخش اول مطالعات طرح هستیم بالغ بر 3500 گزارش و همچنین 800 نقشه حتی برای اولین بار تهیه شد.
مرادی با بیان اینکه حدود 31 درصد از پهنههای آبی در استان هرمزگان قرار دارد، گفت: یکی از ابعاد نوآورانه این طرح در مقایسه با طرحهای آمایشی سایر استانها، احتساب پهنههای آبی است و بخش زیادی از فعالیتهای ما بر روی پهنههای آبی شکل میگیرد.
وی تدوین مدلهای اکولوژیک بومی شده در حوزههای مختلفی از جمله آبزی پروری و گردشگری و اجتماعی سازی را از دیگر مزیتهای نوآورانه این طرح عنوان کرد و افزود: با اقداماتی که انجام شده است با دو رویکرد آسیبشناسی و نگاه ارتقاء و نوآورانه این طرح یک موفقیت و افتخار خوب برای سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان و دانشگاه هرمزگان باشد.
عضو هیأت علمی دانشگاه هرمزگان در پایان پیشبینی کرد تا پایان مهرماه پرونده بخش نخست این طرح به پایان برسد و کل مطالعات طرح نیز تا فروردین ماه سال 97 انجام شود./851/پ204/ب1