۳۰ شهريور ۱۳۹۶ - ۰۰:۲۳
کد خبر: ۵۲۶۹۹۲
حجت الاسلام ماندگاری:

مراسم عزای امام حسین دانشگاه و درمانگاه جامعه است

رییس موسسه روایت سیره شهدا مراسم عزای امام حسین(ع) را دانشگاه و درمانگاه جامعه دانست و گفت: هیأت های عزاداری امام حسین(ع) نشان دهنده راه سعادت وخوشبختی و راه حل مشکلات فردی و اجتماعی مردم است.
ماندگاری

به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در مشهد حجت الاسلام مهدی ماندگاری شامگاه چهارشنبه در مراسم گرامیداشت شهیدان حسین و محسن مهاجر که در جامه الحسین برگزار شد گفت: اعتقاد به مدبر الامور بودن خداوند انسان را به این نکته می رساند که چیزی در عالم اتفاقی و از روی تصادف نیست. بازگشت پیکر شهدا بعد از گذشت سالهایی طولانی از دوران دفاع مقدس و تقارن آن با ایام محرم و آغاز سال تحصیلی نشانگر اتفاقی نبودن این بازگشت ها و داشتن درس هایی برای مردمان حال حاضر است.

رییس موسسه روایت سیره شهدا با اشاره به حدیثی از امام هادی(ع) درباره مجلس عزای امام حسین(ع) افزود: امام هادی(ع) می فرمایند: «مجلس عزای حسین هم جلسه درس و هم درمانگاه است». به این معنی که مجالس امام حسین(ع) نشان دهنده راه سعادت وخوشبختی و همچنین راه حل مشکلات فردی و اجتماعی به مردم می باشد.

وی درس بزرگ عاشورا و شهدای دفاع مقدس و مدافعان حرم را دل سپردن به خدا و قطع تعلقات فردی و مادی دانست و خاطرنشان کرد: درس بزرگ شهدا و عاشورا به ما مردمان حال حاضر این است که تا از خانواده و اطرافیان و مادیات دل نکنیم نمی توانیم در صف یاران امام حسین(ع) در کربلا قرار بگیریم. خداوند در آیه 24 سوره توبه می فرماید که اگر اطرافیان و اموالتان را از خداوند و پیامبر اکرم(ص) بیشتر دوست دارید مطئمنا در امتحانات الهی رفوزه خواهید شد.

حجت الاسلام ماندگاری با ذکر داستان طرماح در روزهای مانده به شهادت امام حسین(ع) گفت: ترماه یکی از نمونه های عجیب ولایتمداری است. به طوری که در برابر پیشنهاد دریافت طلا به مقدار وزنش از معاویه حاضر به دست کشیدن از ولایت امیرمؤمنان(ع) نشد. اما هنگامی که او به کربلا آمد چون در مسیر تجارت کرده بود به امام حسین(ع) قول داد به منزل برود تا پول ها را آنجا بگذارد و با زن و فرزندان خویش خداحافظی کند و برای یاری امام به کربلا بازگردد. امام غیر مستقیم به او گفت که بمان. اما دل او میان امام و دنیا مردد مانده بود و وقتی برای یاری امام به کربلا بازگشت سرها را بر روی نیزه ها دید.

رییس موسسه روایت سیره شهدا شرط شهادت در راه خدا و ولی او را گذشتن از دنیا دانست و افزود: برای رسیدن به مقام شهادت باید از چهار چیز گذشت. گناه به عنوان قلاده ای زمینی که خود بر گردن خود می اندازیم، نظر و گفته های مردم و خطاهای آنان، دارایی و جان مواردی هستند که با گذشتن از آنان می توان به مقام شهادت نائل شد.

وی با بیان اینکه اطاعت از ولی و امام درس خاص عزاداری حسینی است خاطر نشان کرد: حادثه عاشورا یک نقطه نبود، بلکه واقعه ای خطی در تمامی طول تاریخ گذشته و آینده است. با فهم این نکته می توان یاور امام حسین(ع) در هشت سال دفاع مقدس و یا در دفاع از حرم خاندان ایشان در دوران کنونی شد. این نکته شعوری خاص می طلبد که آن فهم لزوم اطاعت از امام و ولی و بر زمین نماندن حرف او می باشد./861/پ۲۰۲/ب۱

ارسال نظرات