۱۲ شهريور ۱۳۹۶ - ۱۲:۰۴
کد خبر: ۵۲۲۳۷۶
به مناسبت سالگرد شهادت سردار و فرمانده بزرگ تیپ ویژه شهدا؛

نگاهی به زندگانی شهید محمود کاوه

سرتیپ شهید حسن آبشناسان تاکید می کند اگر در دنیا یک چریک پاکباخته و دلباخته به اسلام و حضرت امام(ره) وجود داشته باشد، محمود کاوه است.
کاوه
شهید کاوه

به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، پاسداشت یاد شهیدان گلگون کفن دوران جنگ تحمیلی و به ویژه فرماندهان سرافراز و شجاع آن دوران امروز نیز بر همه آنهایی که توانایی چنین کاری را دارند، امری لازم و شایسته است. حتی می توان این کار را نیز نوعی آتش به اختیار فرهنگی دانست که روحیه حماسه و شهادت طلبی را همچنان در این مرز و بوم دلاوران و دلهای شهادت خواه عاشقان وصال الهی زنده نگه می دارد؛ همان طور که شهادت شهید محسن حججی مدتی است که بوی شهادت را دوباره در این کشور امام زمان علیه السلام پراکنده است. یازدهم شهریورماه سالروز شهادت یکی دیگر از فرماندهان دفاع مقدس، شهید محمود کاوه بود. لذا در این نوشتار به بیان مطالبی درباره این شهید سعید پرداخته ایم.

تولد و تحصیل:
شهید محمود کاوه سردار و فرمانده بزرگ تیپ ویژه شهدا، در سال 1340 در یکی از محلات متوسط و بلکه محروم شهر مقدس مشهد(خیابان ضد)، درخانواده ای مذهبی و متدین چشم به جهان گشود . پدرش که از بازاریان خرده پا و متعهد مشهدی به شمار می آمد محمود کوچک را همراه خویش به مراسم و محافل مذهبی می برد و البته همان محافل و بعدها کلاسها در ساختن شخصیت مبارزاتی و خلوص علمی کاوه تأثیرات زیادی به جای گذارد، به طوری که خود شهید از آن خاطرات شیرین گاه و بیگاه یاد نموده و بدانها افتخار می ورزید.

او با اتمام دوره راهنمایی تحصیلی بنا بر علاقه وافری که به کسب علوم دینی در حوزه های نور و معرفت داشت دروس حوزوی را برگزید و چندی نیز در این وادی به سلوک پرداخت.

دوران قبل از انقلاب
شهید کاوه در تمامی صحنه های انقلاب حضور فعال داشت. زندگی در مرحله ای متوسط و خاکی همچون خیابان ضد و حشر و نشر با طبقات محروم یا متوسط جامعه از وی چهره ای فعال، ورزشکاری خاکی و پر جنب و جوش ساخته بود. شهید کاوه در آن روزگار با شرکت در کلاسها و محافل درسی مسجد جواد و امام حسن مجتبی، گاه انفرادی و گاه به همراه پدر بزرگوار خویش، از هدایتها و تعالیم حضرت آیت الله خامنه ای که در آن روزگار با عنوان «حاج سید علی آقا» قطب مبارزات مردم مشهد به شمار می رفتند، بهره های فراوان برد. او در محضر شهیدان حجت الاسلام هاشمی نژاد و حجت الاسلام کامیاب نیز حاضر می شد.

 دوران پس از انقلاب
شهید کاوه بنا برتوصیه های حضرت آیت الله خامنه ای جزو اولین عناصر مؤمن، متعهد و خدایی اسلامی بود که به سپاه پاسداران انقلاب اسلامی پیوست و با شروع جنگ تحمیلی عازم جبهه های جنوب شد.

بعدها شهید کاوه عازم دیار محروم، مظلوم و جنگ زده کردستان گردید. کردستان در آن زمان دچار مشکلات و شرایط تحمیلی فراوانی بود. او در آغاز ورود به کردستان به عنوان فرمانده یک گروه 12 نفره برگزیده  و سپس با لیاقتها و شجاعت هایی که از خود نشان داد به عنوان مسؤول گروهان ضربت سپاه سقز منصوب شد. عملیات های پی در پی که از سوی شهید کاوه در کردستان طرح ریزی و اجرا می شد عرصه را بر ضد انقلاب تنگ ساخت تا جایی که بالا خره در مرحله اول برای زنده یا مرده کاوه سیصد هزار تومان و در مرتبه دوم برای سر او نیم میلیون جایزه تعیین نموده و تیمهای متعددی برای ترور او مأمور شدند که به لطف الهی هیچ کدام موفق به انجام نیت شوم خود نگردیدند. این عمل نشان از دلهره ای بود که کاوه در قلب ضد انقلاب کردستان ایجاد کرده بود . در این زمان بود که جسارتهای بنی صدر از حد می گذشت و لذا با عزل وی اولین اقدام شهید کاوه آزاد سازی شهر بوکان بود که به فرماندهی سردار شهید ناصر کاظمی صورت گرفت. از این زمان به بعد موج پاکسازی جدی و همه جانبه کردستان با همت شهید محمد بروجردی، شهید ناصر کاظمی و شهید محمود کاوه هر چه کوبنده تر آغاز گردید. از اوایل سال61 به همت همین برادران، تیپ ویژه شهدا برای پاکسازی و انهدام کامل بقایای ضد انقلاب از کردستان تاسیس گردید.

شهادت
محمود در طول دوران دفاع مقدس بارها و بارها مجروح، اما سنگر دفاع از انقلاب را ترک نکرد. آخرین مجروحیت محمود در تک حاج عمران و طی یک نبرد تن به تن با دشمن بعثی بود که به اصابت 12 ترکش نارنجک به سرش انجامید. مدتی بعد محمود کاوه در یازدهم شهریورماه 1365 در 25 سالگی، هنگامی که به منظور تصرف ارتفاعات مهم 2519، پیشاپیش رزمندگان اسلام در حرکت بود، به خاطر اصابت ترکش خمپاره به فیض عظیم شهادت نایل آمد از این سردار شهید تنها یک فرزند به نام زهرا به یادگار مانده است.

ویژگی‌های اخلاقی
او با الهام از سخن خداوند که در وصف مؤمنان بیان شده است: «اَشِدّاءُ عَلَی الکُفّار رُحَماء بَینَهم»، در قلب مردم و نیروها جای گرفته بود و هیچ انگیزه‌ای جز خدمت به انقلاب و احیای ارزشهای الهی نداشت.

کاوه در عین حال که تمام اوقاتش را برای مبارزه به کار می‌بست،از پرداختن به تکالیف دینی و انجام مستحبات نیز غافل نبود. او از مروجان قرآن کریم بود و با عشق خالصانه به اسلام و مکتب، آیات جهاد را تلاوت می‌کرد و در صحنه جنگ و مقاتله با دشمنان، آن را در عمل تفسیر می‌کرد. روحیه اطاعت‌پذیری و ولایتی، هوش سرشار و چابکی در عملیات، مسلح بودن به سلاح تقوا و اخلاق حسنه، شجاعت و بی‌باکی، ساده زیستی و صمیمیت با نیروها از ویژگی‌های شخصیتی محمود کاوه بود.

با آنکه که در مقابل ضدانقلاب سازش‌ناپذیر، جسور و با شهامت بود، اما در داخل تیپ با نیروهای تحت امر خود برخوردی بسیار متواضعانه و باصفا و صمیمی داشت و همین تواضع او سبب شده بود که محبوبیت خاصی در بین نیروها داشته باشد. کاوه در قلب نیروهای بسیجی و سپاهی جای داشت. او مصداق بارز تلفیق محبت و قاطعیت در امر فرماندهی نظامی بود.

سرتیپ شهید حسن آبشناسان(شیر صحرا) – فرمانده لشکر ‌٢٣ نوهد – درباره او چنین گفته است: اگر در دنیا یک چریک پاکباخته و دلباخته به اسلام و حضرت امام(ره) وجود داشته باشد، محمود کاوه است و هر رزمنده‌ای که بخواهد خوب پخته و آبدیده شود باید با تیپ ویژه شهدا پیش برود. او دارای فضایل روحی و اخلاقی ویژه‌ای بود و انجام کار خالصانه و بی‌ریا را سرلوحه زندگی خود قرار داده بود. عموماً کم سخن می‌گفت و بیشتر عمل می‌کرد و همواره سعی می‌کرد وحدت ارتش و سپاه حفظ شود و ارتشیان نیز او را از خود می‌دانستند.

گوشه ای از وصیتنامه
دشمن باید بداند و این تجربه را كسب كرده باشد كه هر توطئه‌ای را كه علیه انقلاب طرح‌ریزی كند، امت بیدار و آگاه با پیروی از رهبر عزیز، آن را خنثی خواهد كرد. آینده جنگ هم كاملاً روشن است كه پیروزی نصیب رزمندگان اسلام خواهد شد و هیچ گاه ما نخواهیم گذاشت كه خون شهیدانمان هدر رود./۹۲۵/ت
۳۰۲/ج

منابع:

http://khademoreza.blog.ir

http://article.tebyan.net

http://article.tebyan.net

ارسال نظرات