دوره قرآنی طلاب حوزههای علمیه در نجف
به گزارش خبرگزاری رسا، دوره قرآنی «سید مرتضی» ویژه طلاب حوزههای علمیه به همت بخش آموزش مستمر مرکز مطالعات قرآنی امام علی(ع) در نجف اشرف در حال برگزاری است.
«شیخ محمد فخرالدین»، معاون اداری مرکز مطالعات قرآن، نهجالبلاغه و صحیفه سجادیه امام علی(ع) وابسته به آستان علوی در این باره گفت: این دوره قرآنی در دو بخش «روش تحقیق و پژوهش در قرآن» با سخنرانی «شیخ حسن الربیعی» و «معارف، اصول توحیدی و منابع شناخت در نهجالبلاغه» با سخنرانی «سید مرتضی الموسوی» در حال برگزاری است.
وی افزود: دوره قرآنی «سید مرتضی» از ۲۲ مردادماه با مشارکت بیش از ۴۰ تن از طلاب حوزههای علمیه آغازشده است و تا ۲۷ شهریورماه ادامه دارد.
شیخ محمد فخرالدین با اشاره به این که این دوره با هدف پاسخ به نیازهای طلاب حوزههای علمیه در زمینه پژوهش و نگارش مقالات قرآنی برگزار شده است، تصریح کرد: شرکتکنندگان در این دوره با شیوه نوشتن پژوهشها و مقالات به روش علمی آشنا میشوند.
وی همچنین بر اهتمام ویژه آستان مقدس علوی به نهجالبلاغه به دلیل منسوببودن مطالب این کتاب به امیر بلاغت امام علی بن ابیطالب(ع) تأکید کرد.
«حسن الربیعی»، استاد بخش «روش تحقیق در قرآن» این دوره با بیان این که مطالعه روشمند در حوزه نگاشتن پژوهش یک اصل مهم فرهنگی برای ارتقای سطح علمی طلاب است، بر ضرورت گردآوری میراث امام علی(ع) به سبک جدید و معاصر تأکید کرد.
«سید مرتضی موسوی»، استاد «بخش نهجالبلاغه» دوره قرآنی «سید مرتضی» نیز با اشاره به این که دوره مذکور، دورهای روشمند برای بیان معارف نهجالبلاغه است، گفت: در پایان این دوره، پس از بیان اصول و اقسام شبهات، روشهای پاسخ به آنها با استفاده از معارف نهجالبلاغه و گفتار اهل بیت(ع) تبیین میشود.
علی بن حسین بن موسی (۳۵۵-۴۳۶ق)، معروف به سیدِ مرتضی، شریف مرتضی و علم الهدی، فقیه و متکلم امامی و از شخصیتهای پرنفوذ اجتماعی شیعی بود که مانند پدر و برادرش سید رضی، مدتی نقیب طالبیان(رئیس و سرپرست سادات خاندان حضرت ابوطالب) بود و در بغداد زندگی میکرد و نزد خلفای عباسی و حاکمان آل بویه از احترام خاصّی برخوردار بود.
سید مرتضی مانند استادش شیخ مفید گرایشهای عقلانی داشت و به علم کلام علاقهمند بود و مهمترین دستاوردهای فکری او نیز در همین زمینه است. وی در فقه نیز گرایش عقلانی داشت و کتابی در اصول فقه نوشت که آن را نخستین کتاب جامع و مستقل اصول فقه شیعه برشمردهاند. مشهورترین شاگرد سید مرتضی،شیخ طوسی است. سید مرتضی همچنین ادیبی ممتاز بود و در علوم تفسیر قرآن نیز آثاری نگاشت./994/ب102/ف
منبع: ایکنا