بیکاری در اوقات فراغت زمینه ساز نفوذ شیطان است
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، محمد عباسی نیا، نویسنده و پژوهشگر عرصه تربیت امروز در حرم حضرت معصومه(س) با اشاره به این که تعطیلات تابستان به معنای آغاز اوقات فراغت برای کودکان و نوجوانان است، گفت: غربی ها با وجود اینکه به وجود خدا باور ندارند ولی در عرصه تربیت بسیار تحقیق و پژوهش کرده اند به گونه ای که تولستوی، اندیشمند غربی در آثار خود بیان می کند که اگر والدین برای ذهن و دست کودک کار دست نکند شیطان برای آنها کار درست می کند.
وی افزود: برای کودک و نوجوانان باید مشغله ایجاد کرد زیرا اگر کودک و نوجوان بیکار می کند به یقین به خطا و اشتباه خواهد رفت.
سخنران حرم حضرت معصومه(س) دوران فراغت را دوران مسؤولیت پذیری و مهارت آموزی کودکان عنوان کرد و گفت: اگر می خواهیم کودکانمان به خطا نروند باید در اوقات فراغت حداقل با مسؤولیت سپاری آنها را از بیکاری نجات دهیم و زندگی آنها را در مسیر درست قرار دهیم.
عباسی نیا ادامه داد: بدترین آفت در اوقات فراغت کودکان این است که والدین به بهانه اینکه کودک سن و سالی ندارد او را بی برنامه به حال خود رها کنند زیرا کودکی که بی هدف باشد شیطان او را وسوسه کرده و به هر عملی دست می زند بنابراین برنامه ریزی برای اوقات فراغت کودکان از مهم ترین رسالت های والدین است و والدین نباید به این بهانه که کودکشان را از سر خود باز کنند به او اجازه دهند که بی هدف و بی برنامه در خانه و یا کوچه باشد.
وی با اشاره به این که تعطیلی مدارس بهترین فرصت برای آموزش قرآن و احکام دین به کودکان و نوجوانان است، تصریح کرد: برجسته ترین جوانان و موفق ترین الگوهای تربیت دینی در مساجد و در هیأت های مذهبی تربیت شده اند بنابراین والدین می توانند با مراجعه به مسجد و هیأت های مذهبی محل زندگی خود اوقات فراغت فرزندانشان را پر کنند.
نویسنده و پژوهشگر عرصه تربیت با بیان این که تعطیلی مدارس به معنای تماشای شبانه روزی برنامه های شبکه کودک نیست، اظهار کرد: باید با استفاده از فرصت اوقات فراغت، فرزندان خود را خلاق و دین باور تربیت کنیم تا در ضمن اینکه خستگی مدرسه را از تن بیرون می کنند یاد بگیرند که در زندگی خلاق بوده و با خلاقیت موانع مختلف را از سر راه خود بردارند.
عباسی نیا یادآور شد: در گذشته والدین برای پر کردن اوقات فراغت بچه ها را با خود به سر کار برده یا به دست یک استاد باتجربه و مؤمن می سپردند تا مهارت های مختلف را یادبگیرند بنابراین بهتر است ما نیز در زمان حاضر برای فرزندان خود به همین شکل عمل کرده و زمینه مهارت آموزی آنها را فراهم کنیم البته مهارت آموزی به این معنا نیست که والدین 24 ساعت وقت کودک و نوجوانان را با کلاس های مختلف پر کنند چون این موضوع نیز به اندازه همان بیکاری برای کودک و نوجوان زیانبار بوده و زمینه دلزدگی او را فراهم می کند./968/پ۲۰۲/ج