حمله تروریستی به مسلمان در لندن، نمونه بارز پدیده "اسلام هراسی" در جوامع غربی
به گزارش خبرگزاری رسا به نقل از شبستان، روزنامه "رأی الیوم" در مقاله ای آورد: جدی بودن حمله تروریستی که مسلمانان را پس از اقامه نماز در مسجد «فینزبری» و هنگام بازگشت به خانه هایشان در شمال لندن مورد هدف قرار داد در حقیقت ترجمان عملی امواج پدیده «اسلام هراسی» است که علیه مسلمانان در انگلیس و دیگر پایتخت های اروپائی در سال های اخیر به راه افتاده است.
گروه های نژادپرستانه در گذشته به برپائی تظاهرات و اظهار اعتراض، آلوده کردن قبرستان های اسلامی به شعارهای نژادپرستانه و یا حمله به برخی مساجد اکتفا می کردند، اما اقدام به ایجاد وحشت در بین مسلمانان با این روش تروریستی، دولت انگلیس و سرویس های امنیتی وابسته به آن را به طرز چشمگیری با چالش های امنیتی روبرو ساخته است.
انگلیس طی ماه های گذشته شاهد سه حمله تروریستی یعنی دو عملیات بمب گذاری و یک عملیات انتحاری بوده است که یک جوان انگلیسی لیبیایی الاصل خود را در مراسم خواننده پاپ «آریانا گراند» در شهر منچستر منفجر کرد و 22 کشته و 116 زخمی برجای گذاشت.
«ترزا می» نخست وزیر انگلیس حمله اخیر به مسلمانان را یک حمله تروریستی برشمرده و از پلیس به خاطر حضور سریع در محل حادثه تقدیر کرد، اما مهم ترین صحنه اقدام نمازگزاران به دستگیری تروریست جنایتکار و تحویل او به پلیس بدون انجام هر گونه اقدام تلافی جویانه چون حمله و یا کشتن اوست و این موضوع نشان می دهد که جامعه مسلمانان انگلیس و یا اکثریت قریب به اتفاق آنها به قانون احترام می گذارند و تروریسم را با تمام اشکال آن کنار می گذارند.
نکته قابل توجه اینکه امام جماعت این مسجد، «شیخ محمد محمود» نمازگزاران را پس از وقوع این حادثه تروریستی به آرامش دعوت کرده و از آنان خواست تا عامل تروریستی را دستگیر کرده و بدون ضرب و شتم به پلیس تحویل دهند.
این حمله تروریستی نژادپرستانه و نفرت انگیز و خونین که مسلمانان را مورد هدف قرار داده است، در راستای خدمت به منافع گروه های افراطی و حامیان آنان به ویژه داعش بوده، از روند بمب گذاری قبلی در انگلیس ریشه گرفته و در همان زمان موجب اعمال تدابیر امنیتی شدید در مراکز اسلامی، مساجد توسط پلیس شده است.
جامعه مسلمانان انگلیس که به قانون احترام گذاشته و تروریسم را نفی می کند، خود، قربانی تمام اقدامات تروریستی قرار گرفته اند، خواه این اعمال تروریستی به اسلام منتسب باشد یا به نژادپرست های افراطی. در این موضوع، یک تمایز و تفاوت بزرگ نهفته است زیرا جامعه اسلامی سزاوار هر نوع همدردی و حمایت، به ویژه در روزها و ماه های پیش رو است که انتظار افزایش سطح عملیات تروریستی علیه مسلمانان از همه طرف وجود دارد./۱۳۲۵//۱۰۲/خ