۲۴ خرداد ۱۳۹۶ - ۱۰:۲۷
کد خبر: ۵۰۵۰۹۱
حجت الاسلام والمسلمین قمی:

لیله القدر شب قرابت انسان کامل و ولایت است

نماینده تهران در مجلس خبرگان رهبری گفت: شب قدر به علت نزدیکی ارتباط انسان با خلیفه الله و میزبانی حضرت ولی عصر(عج)، شب قرابت انسان کامل و ولایت نیز هست.
محسن قمی

به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، حجت الاسلام والمسلمین محسن قمیٰ نماینده تهران در مجلس خبرگان رهبری و عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی در سخنرانی شب نوزدهم ماه مبارک رمضان در مسجد دانشگاه تهران، راجع به فضایل لیالی قدر، گقت: لیلة‌القدر، شب نزول قرآن، سلام و آشتی با خداوند متعال است. امشب، شب تقدیر، سرنوشت و شب ولایت و انسان است؛ کسی که بخواهد ارزش این شب را درک کند باید به ارزش انسان و جایگاه او، شناخت و معرفت بیشتری پیدا کند.

نماینده شورا در هیأت نظارت بر مطبوعات افزود: انسان مانند سایر موجودات و مخلوقات خداوند نیست و این طور نیست که انسان فقط به اندازه کمی، پیچیده تر از سایر موجودات و مخلوقات خداوند باشد؛ به تعبیر برخی از دانشمندان مادی که معتقدند انسان همان حیوان مادی است که تبدیل به غول شده است، برعکس انسان تافته جدا بافته است که خداوند او را با دو دست خود آفریده و از روح خدایی خود در او دمیده است.

نماینده تهران در مجلس خبرگان رهبری در ادامه افزود: انسان خلیفه و جانشین خدا در زمین است و وارث زمین و حامل امانت الهی است که زمین و آسمان از قبول آن اِبا کرده و انسان آن را تحمل کرد؛ انسان موجودی است که در میان تمام جهان آفرینش سرنوشت خود را تعیین می‌کند.

وی با بیان اینکه تجلی این عظمت و منزلت انسان، در شب قدر بیش از هر زمان دیگری مشخص می‌شود، گفت: بر اساس آموزه‌های دینی ما، سرنوشت جهان آفرینش در عالم جبروت، لوح محفوظ و در عالم علم الهی مشخص است و در شب قدر سرنوشت کلی حتمی می‌شود.

حجت الاسلام والمسلمین قمی اظهار داشت: در میان مخلوقات خداوند جمادات، حیوانات و گیاهان هیچ نقشی در تعیین سرنوشت خود ندارند و فقط انسان و احتمالاً اجنه در تعیین سرنوشت خود دخیل هستند که این نقش در شب قدر تجلی پیدا می‌کند، به این معنا که قضا و قدر الهی که به صورت احکام و ادغام در عالم جبروت هست، در شب قدر به صورت تفصیلی مقدر می‌شود.

وی در ادامه ابراز داشت: انسان از سه جهت در سرنوشت خود نسبت به موجودات دیگر دخیل و سهیم است؛ اولاًخداوند متعال به انسان یاد داده که سرنوشت او در شب قدر مشخص می‌شود ولی برای حیوانات و نباتات تفاوتی بین شب قدر با شب‌های دیگر وجود ندارد. اگر کسی جایگاه انسانی خود را درک نکند، شب قدر برای او نیز شب قدر نبوده و شب قبر خواهد بود.

عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی همچنین در باب دخیل بودن انسان در سرنوشت خود، گفت: در ثانی خداوند منزلت شب قدر را بیان کرده و ارزش آن را بیش از هشتاد سال عنوان می‌کند، نسبت هر ثانیه شب قدر، معادل 9 هزار ثانیه در غیر شب قدر است، بنابراین درک این ثانیه‌ها بسیار ارزشمند است و نکته سوم اینکه خداوند به انسان در تعیین سرنوشت حتمی خود عنایت دارد که انسان می‌تواند سرنوشتی که برایش مقدر شده به وسیله دعا، مناجات، توبه، تضرع و التماس به درگاه الهی تغییر بدهد.

وی در پایان خاطرنشان کرد: در شب قدر به علت اینکه ارتباط انسان با خلیفة الله ارتباط نزدیکی است و فرشتگانی که پیام سلام را می‌آورند، مهمان حضرت ولی عصر(عج) هستند، از این جهت شب قدر، شب انسان کامل و شب ولایت نیز هست؛ به همین دلیل سوره قدر را سوره امام زمان(ع) نیز می‌دانند و مستحب است در نمازهای یومیه سوره قدر خوانده شود، تا همواره متوجه امام زمان(ع) و انسان کامل در عصر خود باشیم، به فرمایش امام معصوم، شب قدر شب فاطمه است؛ هر که به فاطمه معرفت کامل پیدا کند فضیلت شب قدر را درک کرده است./966/۲۰۲/ب2

ارسال نظرات