کانونهای مساجد برای تحقق اقتصاد مقاومتی برنامهریزی کنند
به گزارش خبرگزاری رسا در قزوین، حجت الاسلام علی رمضانی امروز در نشست انعقاد تفاهم نامه برنامههای سال ۹۶ با مدیران کانونهای فرهنگی هنری مساجد بوئین زهرا گفت: در روزهای پایانی ماه شعبان قرار داریم و یکی از برنامههایی که در این ایام صورت میگیرد غبارروبی مساجد است و ما باید در کنار این کار، خانه تکانی دل هایمان را داشته باشیم که در واقع یکی از آداب ورود به ماه مبارک رمضان است
وی در ادامه افزود: ما معتقد هستیم مسجد جایگاه حق است بنابراین طیفبندی و جناحبندی به مساجد راه ندارد و همه میکوشیم فضای صحیح با محوریت امام جماعت داشته باشیم.
مسؤول دبیرخانه کانونهای فرهنگی هنری مساجد استان قزوین در ادامه اضافه کرد: خدمتگذاری به مسجد بهترین کاری است که میتوانیم در جامعه داشته باشیم بنابراین مدیران کانونها باید خدمت به مسجد را به عنوان یک فرهنگ مورد توجه قرار دهند تا همه آحاد مردم از این ظرفیت بهرهمند شود.
وی در ادامه با بیان اینکه فعالیتها در مساجد باید بزرگ شمرده شود اظهار کرد: کار در مسجد جایگاه و اهمیت خاصی دارد که باید با عملکرد و برنامهریزی دقیق نشان داده شود و بهترین الگو در خدمتگذاری به مسجد پیامبر گرامی اسلام است که ایشان بالاترین خدمت را به مسجد میداند و امیدوارم همه ما بکوشیم تا جایگاه مسجد را به خوبی در جامعه تبیین کنیم.
حجت الاسلام رمضانی با اشاره به برنامههای سال ۹۶ دبیرخانه کانونهای مساجد استان ابراز کرد: برنامههای پیش روی ما در کانونها در چند بخش است، بخش اول قرآن و عترت است که طرح تلاوت نور، رفع اشکال در قرائت قرآن، تفسیر کوتاه، طرح قرآنی ۱۴۵۱، تجلیل از تالیان و قاریان قرآن و غیره از جمله برنامهها در این بخش است.
وی تصریح کرد: لازم است به مباحث قرآنی در مساجد توجه ویژه و عمیقی شود و یکی از برنامههای ما در ماه رمضان در مساجد برگزاری محافل انس با قرآن است و کانونهایی که بتوانند این برنامه را به صورت پربار داشته باشند حمایت لازم از آنها به عمل خواهد آمد.
مسؤول دبیرخانه کانونهای فرهنگی هنری مساجد استان قزوین تصریح کرد: از مدیران کانونها خواهشمندیم به نهج البلاغه هم توجه داشته باشند که متأسفانه در این حوزه مردم ما دانش بالایی ندارند و لازم است یک شب در هفته به جلسات نهج البلاغه و صحیفه سجادیه اختصاص داده شود.
وی گفت: برنامه دیگری که باید مورد توجه کانون ها قرار گیرد، طرح ربیع القرآن است که شب آخر ماه شعبان اجرایی میشود و تلاوت قرآن از جمله برنامههای این شب است تا ان شاالله برای ورود به ماه مبارک رمضان ماه بهار قرآن بیش از پیش ماده شویم همچنین در این برنامه تشویق روزه اولیها و برگزاری مسابقات قرآن هم مورد توجه باشد.
حجت الاسلام رمضانی خاطرنشان کرد: آموزش و پژوهش از دیگر بخشهایی است که برنامههایی را در این حوزه اجرایی خواهیم کرد که برگزاری دوره اندیشههای آسمانی از جمله این برنامههاست و نگاه ما این است جوان پروری در مساجد داشته باشیم و میکوشیم مساجد ما رنگ جوانی به خود بگیرد.
وی در ادامه ابراز کرد: تصحیح قرائت نماز، برگزاری مناسبت های ملی و مذهبی همراه با تعمیق باورهای دینی، برگزاری مسابقات کتابخوانی، تهیه نشریه داخلی و وبلاگ مسجد، تربیت قاریان قرآن برای شرکت در مسابقات قرآنی و توجه به هنرهای دستی و بحث اوقات فراغت از جمله برنامههایی است که کانونهای مساجد میتوانند در سال جاری در دستور کار خود قرار دهند.
مسؤول دبیرخانه کانونهای فرهنگی هنری مساجد استان قزوین تصریح کرد: باید به سلایق مختلف در مساجد توجه کرد تا اقبال هرچه بیشتر جوانان را در مساجد داشته باشیم و همچنین باید از ظرفیت بانوان در مساجد استفاده کرد که متأسفانه این کار صورت نمیگیرد در حالی که بانوان نقش کلیدی در خانواده دارند و ما میتوانیم مبانی دینی و تربیتی را با استفاده از این ظرفیت در خانوادهها تقویت کنیم.
وی خطاب به مدیران کانونها اظهار کرد: بر اساس نیازسنجی که در مسجد و محل خود دارید چند مورد از برنامههای مذکور را در دستور کار خود قرار داده و اجرایی کنید و توجه داشته باشید مسجد را فقط برای بحث نماز نبینید البته نماز ستون دین است و باید مورد توجه قرار گیرد اما لازم است فقط به امر نماز بسنده نشده و دیگر برنامهها هم مورد توجه قرار گیرد.
حجت الاسلام رمضانی در ادامه خاطرنشان کرد: مقام معظم رهبری در فرمایشات خود بسیار روی بحث اقتصاد مقاومتی تأکید دارند و لازم است کانونها برای این امر برنامه داشته و جلسات اقتصاد مقاومتی را در مساجد داشته باشند.
گفتنی است، در ادامه امام جمعه بوئین زهرا، ابراز کرد: در روزهای پایانی ماه شعبان هستیم و باید خود را برای ورود به ماه میهمانی خدا آماده کنیم و در ماه رمضان که بهار قرآن است باید انس بیشتری با قرآن این کتاب آسمانی داشته باشیم.
حجت الاسلام زرینه در پایان خاطرنشان کرد: بر اساس آیات قرآن خدمت در مسجد به هر شکلی مسؤولیت ویژه برای حضرت ابراهیم بود و این افتخاری برای ماست اگر بتوانیم در خدمت به مساجد فعالیت کنیم و باید این نعمت و فرصت را قدر بدانیم./873/۱۰۲/ب2