حوزه های علمیه باید از انزوا بیرون بیایند
حجت الاسلام و المسلمین مهدی طائب، رییس قرارگاه عمار در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری رسا به تعریف و جایگاه حوزه انقلابی اشاره کرد و درباره اهمیت آن گفت: حوزه های علمیه اگر بخواهند انقلابی عمل کنند و انقلابی بمانند باید به شعارهای رهبر معظم انقلاب در آغاز هر سال توجه کنند.
وی با اشاره به شعار اقدام و عمل در کلام رهبر معظم انقلاب در سال گذشته تصریح کرد: حوزه های علمیه باید کارهای انجام شده خود را بررسی کنند و ببیند در باب انقلابی گری چه کاری انجام داده اند.
رییس قرارگاه عمار با اشاره به تعریف حوزه غیر انقلابی اظهار داشت: حوزه غیر انقلابی حوزه ای است که خود را صاحب انقلاب نمی داند و هنوز به این مساله نرسیده که صاحبان اصلی حکومت اسلامی حوزه و حوزویان هستند.
وی ادامه داد: در دوران بنی عباس مساله جدایی دین از سیاست در افکار مردم جای گرفت و عده ای هنوز در آن دوره و بر آن تفکر قدیمی و پوسیده پا برجا هستند.
حجت الاسلام و المسلمین طائب گفت: زمان آن فرا رسیده است که حوزه های علمیه، احکام دین از جمله مسائل اقتصادی را به صورت قاطع جواب دهند و نباید تمامی احکام دین را شرطیه جواب داد.
وی با اشاره به سودهای بانکی و عدم رعایت احکام شرعی در بانک ها گفت: حوزه های علمیه باید از انزوا بیرون بیایند و احکام مخصوص حکومتی همانند احکام بانکداری اسلامی را در حکومت اسلامی وضع کنند.
رییس قرارگاه عمار ابراز داشت: یکی از بزرگترین اشتباهات حوزه های علمیه در طول تاریخ از دست دادن علوم انسانی و وارد کردن علوم خطرناک دانشگاهی به درون حوزه ها بوده است.
وی در ادامه افزود: علوم انسانی غربی بر پایه فرهنگ غیردینی یا امانیسم و یا صهیونیسمی بنا نهاده شده است از این رو این علوم وارداتی ضربه های بزرگی وارد حوزه های علمیه کرده اند.
استاد درس خارج حوزه علمیه قم با اشاره به وظیفه اصلی حوزه ابراز داشت: یکی از عمده وظایف حوزه های علمیه اکتفا به علوم محض حوزه و کشف احکام حکومتی از فقه اسلامی است.
وی در ادامه گفت: رهبر کبیر انقلاب به این مساله پی برده بود و با اعتقاد جازم و شناخت درست از فقه اسلامی ناب توانست جهان را در مسیر رها شدن از کفر قرار دهد.
حجت الاسلام و المسلمین طائب بیان داشت: رهبر معظم انقلاب در حوزه های علمیه و با دروس حوزه و فقه و اصول به این مقام رسیده نه از طریق علوم وارداتی دانشگاهی و غربی.
وی ادامه داد: فقه ما توان اداره حکومت اسلامی به معنای واقعی را داشته؛ ولی نیاز به باور، اقدام و عمل دارد، حکومت اسلامی نتیجه حوزه های انقلابی است.
استاد درس خارج حوزه علمیه قم به نقش پویای فقه شیعه اشاره کرد و گفت: امام راحل در باب فقه شیعه گفته است فقه ما فلسفه اداره حکومت اسلامی است، آری فقه ما می تواند حکومت اسلامی را به نحو احسن اداره کند.
رییس قرارگاه عمار با اشاره به معنی حوزه غیر انقلابی تصریح کرد: حوزه غیر انقلابی یعنی حوزه ای که توانمندی های فقه ناب شیعه را نپذیرفته است و دلیل عدم درک حوزه انقلابی، جهل و یا تنبلی است.
وی گفت: عده ای از حوزویان به دنبال راحت طلبی هستند و نمی خواهند همانند امام راحل خود را به زحمت بیاندازند، در حالی که افرادی همچون رهبرکبیر انقلاب برای به ثمر نشاندن این انقلاب رنج های فراوانی را متحمل شدند.
استاد درس خارج حوزه علمیه قم ادامه داد: وحدت میان حوزه و دانشگاه یعنی اینکه دانشگاه بپذیرد مبنای علوم انسانی، حوزه های علمیه است نه اینکه حوزویان بخواهند علوم وارداتی غربی را وارد حوزه های علمیه کنند.
حجت الاسلام و المسلمین طائب گفت: علوم دانشگاهی باید مختص در تجربیات باشد، و من معتقدم که در حکومت اسلامی باید علوم انسانی اسلامی تدریس شود.
وی در ادامه افزود: اگر با یک نگرش عمیق غرب چرا تاکنون با علوم انسانی غربی به داد خود نرسیده است، در باب روانشناسی بالینی و مسایل این چنینی خود غربی ها نتوانسته اند به نتیجه خوبی برسند.
رییس قرارگاه عمار با بیان اینکه تا کنون علوم غربی برای ملت ها بی فایده بوده گفت: مشکلات موجود در جوامع بشری به واسطه سیطره علوم دانشگاهی غربی بر جهان بوده است.
وی در پایان گفت: با مشاهده تاریخ شیعیان و افراد متدین متوجه می شویم که افرادی که به دین و علوم انسانی خودی اکتفا کرده اند موفق تر بوده اند، حوزه انقلابی یعنی اکتفا به مبانی دین مبین اسلام در اداره زندگی و حکومت./۹۷۹/ ۳۰۰/ص