بازخوانی پیام مقام معظم رهبری در کنفرانس حمایت از انتفاضه فلسطین
به گزارش خبرگزاری رسا، رایزن فرهنگی ایران در سوریه با همکاری انجمن دوستی فلسطین و ایران در دمشق، نشست فکری «بازخوانی پیام مقام معظم رهبری به مشارکین در کنفرانس حمایت از انتفاضه فلسطین» را در محل سالن تالار حضرت امام خمینی (ره) رایزنی فرهنگی ایران برگزار كرد.
این نشست فکری با حضور و نجاریانزاده، سرپرست رایزنی فرهنگی و هادی تسخیری، وابسته فرهنگی ایران در سوریه، محمد البحیصی، ريیس انجمن دوستی فلسطین و ایران در دمشق، خالد عبدالمجید، دبیرکل جبهه ملی آزادسازی فلسطین، علی الیونس ابو ثائر، ريیس کمیته حمایت از اسیران سوریه در زندانهای رژیم صهیونیست، باسل ابوالهیجاء، ريیس انجمن دانشجویان فلسطین در سوریه، ابوکفاح غازی، دبیرکل رهبری جنبش فتح انتفاضه فلسطین در سوریه، ابوفاخر، معاون دبیرکل جنبش فتح انتفاضه فلسطین، فهد سلیمان، جانشین دبیرکل جبهه مردمی و دمکرات فلسطین، خالد عبدالرحیم، عضو دفتر سیاسی جبهه مردمی و دمکرات فلسطین، طلال ناجی، معاون دبیرکل جبهه ملی آزادیبخش فلسطین، ماهر محمد، شاعر فلسطینی و جمع کثیری از رهبران و مدیران دفتر سیاسی گروههای فلسطینی مقیم در سوریه و دهها نفر از اندیشمندان و شخصیتهای فکری و فرهنگی سوریه و فلسطین، برگزار شد. افراد نامبرده در ششمین همایش حمایت از انتفاضه فلسطین كه چندي پيش در تهران برگزار شد، شرکت داشتند و با حضور در این نشست، به بازخوانی پیام مقام معظم رهبری پرداختند.
ملت ایران با رهبری امام (ره) نسبت به فلسطین حماسه آفریدند
مصطفي نجاریانزاده، سرپرست رایزنی فرهنگی ایران در سوریه، اولین سخنران این نشست. وي در سخنان خود به مسأله فلسطین و اشغال آن توسط صهیونیستهای غاصب اشاره كرد و جمهوری اسلامی ایران، سوریه، لبنان و مقاومت فلسطین را محور مقاومت ناميد.
نجاريانزاده، در ادامه سخنانش به روزهای اول پیروزی انقلاب اسلامی در ایران اشاره كرد و گفت: ملت ایران با رهبری امام خمینی (ره) نسبت به موضوع فلسطین حماسه بزرگی را آفرید و این امر در اولین روزهای پیروزی انقلاب اسلامی ایران در تهران رخ داد که مردم بصیر ایران اسلامی به طرف سفارت رژیم صهیونیستي رفتند و پرچم «اسرائیل غاصب» را از روی بام ساختمان سفارت آن رژیم به زیر کشیدند و به جای آن پرچم فلسطین را نصب کردند.
سرپرست رایزنی فرهنگی ایران در سوریه سپس ضمن اشاره به موضعگیری و حمایت بیدریغ حضرت امام خمینی (ره) از فلسطین، به موضوع تعیین روز جهانی قدس از سوی امام راحل اشاره كرد و سپس به نقش مقام معظم رهبری در حمایت از مردم فلسطین سخن گفت.
وي در ادامه سخنانش به فعالیتهای رایزنی فرهنگی ایران در سوریه پیرامون حمایت از مسأله فلسطین و اهتمام به شعرا، ادبا و فرهیختگان فلسطینی، برگزاری مراسمها، نشستها و همایشهای ویژه فلسطین برپایی جشنواره فیلمهای سینمایی، جلسههای فرهنگی، فکری و هفته فرهنگی و نمایشگاههای کتاب برای تبیین مسأله فلسطین و حمایت از این ملت مظلوم اشاره كرد.
سرپرست رایزنی فرهنگی كشورمان همچنين درباره سخنان حکمیانه مقام معظم رهبری در ششمین کنفرانس حمایت از انتفاضه فلسطین، گفت: حضرت خامنهای در این کنفرانس گفت: «موضع گیری ما نسبت به مسأله فلسطین معلوم و واضح است و هیچ ارتباطی به گروه معینی ندارد. عمق روابط ما با گروههای فلسطینی بنا بر پایبند بودن آنان با مبانی مقاومت و انتفاضه فلسطین میباشد.» که این سخنان حکمیانه و عمیق و سرشار از بصیرت مقام معظم رهبری، نشاندهنده اهتمام معظمله به مردم فلسطین و مسأله وحدت گروههای فلسطینی است که حمایت از آن را یک واجب دینی و شرعی نسبت به تمامی مسلمانان جهان برشمردند.
ابوفاخر، معاون دبیرکل جنبش فتح انتفاضه فلسطین، در سخنان خود ضمن اشاره به موضعگیریهای مثبت جمهوری اسلامی ایران به رهبری مقام معظم رهبری پیرامون مسأله فلسطین اشاره كرد و گفت: مقام معظم رهبری فرمودند؛ این کنفرانس در موقعی منعقد میشود که منطقه دچار بحران شدیدی شده است؛ ولی با این همه جمهوری اسلامی ایران میکوشد تا به ملت مظلوم فلسطین کمک کند و در مقابل دشمن اصلی مسلمانان یعنی رژیم صهیونیستی بایستد.
سخنران بعدی فهد سلیمان، معاون دبیرکل جبهه مردمی و دمکرات آزادسازی فلسطین بود. وی در سخنان خود به حضور و مشارکتش در کنفرانس حمایت از انتفاضه اشاره كرد وگفت. اینجانب با حضور در این کنفرانس در سخنان مقام معظم رهبری، موضعگیری مهمی نسبت به مسأله فلسطین دیدم.
وي افزود: در دیدگاه مقام معظم رهبری دو نکته اصلی وجود دارد. یکی درباره گروههای فلسطینی است که اختلاف آنان نباید باعث تفرقه و نزاع بین آنان شود. دیگری اینکه مقاومت فلسین نباید خود را مشغول به مسايل اختلافی ناشی از کشورهای عربی و یا اسلامی کند.
تأكيد مهم مقام معظم رهبري به گروههاي فلسطيني
سپس ابواحمد فواد معاون دبیرکل جبهه ملی آزادسازی فلسطین در سخنانش از حمایت همیشگی جمهوری اسلامی ایران از مردم فلسطین تشکر كرد و سپس به اهمیت برگزاری کنفرانس حمایت از انتفاضه فلسطین پرداخت و طي آن به اهتمام مقام معظم رهبری پیرامون مسأله فلسطین در این کنفرانس و حمایت جمهوری اسلامی ایران از گروههای فلسطینی مقاوم در برابر رژیم صهیونیستی تأکید كرد.
ابواحمد فؤاد، در بخش ديگري از سخنانش با اشاره به اختلافات بین گروههای فلسطینی در طول 50 سال، به سخنان مقام معظم رهبری در این کنفرانس اشاره كرد و گفت: ایشان به اهمیت وحدت ملی فلسطینیها تأکید كردند تا ملت فلسطین همه با هم بتوانند بر علیه رژیم صهیونیست قیام کنند.
سپس خالد عبدالمجید، دبیرکل جبهه ملی آزادسازی فلسطین، درباره سخنان مقام معظم رهبری در کنفرانس حمایت از انتفاضه فلسطین و همچنین اهمیت برپایی این کنفرانس بینالمللی، گفت: برپایی این کنفرانس در این موقع باعث اعطای اهمیت به مسأله فلسطین شد؛ به ویژه اینکه این کنفرانس با حضور رهبر و تمامی شخصیتهای بلندپایه کشور ایران برگزار شد.
وی در سخنانش به اهتمام مقام معظم رهبری به موضوع اصلی فلسطین اشاره كرد که وارد مسایل اختلافی بین فلسطینیها نشد؛ بلکه تمام هم و غم ایشان، فلسطین بود و این نشانگر موضعگیری عقیدتی مقام معظم رهبری است که امام راحل نیز بر آن تأکید میفرمود.
در ادامه نيز ماهر محمد، شاعر فلسطینی، قصیدهای به لهجه فلسطینی با موضوع وحدت مردم فلسطین و مقابله با دشمن اصلی خود یعنی رژیم صهیونیستی قرائت كرد.
تأكيدات مقام معظم رهبري در کنفرانس حمایت از انتفاضه فلسطین
سخنران بعدی هادی تسخیری، وابسته فرهنگی ایران در سوریه بود. وي با اشاره به اینکه فلسطینیها امروزه با سه نوع دشمن مواجه هستند، به تبیین دشمنان فلسطین پرداخت و گفت: دشمن اول فلسطینیها رژیم صهیونیستي است که سعی میکند با ترفندهایش، خود را به عنوان همپیمان با کشورهای عربی جلوه دهد و دشمن را جمهوری اسلامی ایران معرفی کند. دومین دشمن فلسطینیها اختلاف و نزاع بین برادران و گروههای فلسطینی است که متأسفانه بعضی از آنها سعی میکنند حتی با دوستان مقاومت و انتفاضه دشمنی کنند. سوم، وجود تفرقه و نزاع بین این امت است که باعث ضعف آن میشود.
تسخيري در ادامه به سخنان مقام معظم رهبری در کنفرانس حمایت از انتفاضه فلسطین اشاره كرد و گفت: مقام معظم رهبری در سخنان خود به سه نکته اساسی تأکید كردند: مقاومت فلسطین، عدم غفلت و چشمپوشی از موضوع فلسطین در کشورهای اسلامی و اينكه به محوریت فلسطین در جهان اسلام و عرب اهتمام شود.
سخنران بعدی طلال ناجی، معاون دبیرکل جبهه ملی آزادیبخش فلسطین بود که از جانبازان انتفاضه و مقاومت مردم فلسطین است. وی در سخنان خود گفت: سخنان مقام معظم رهبری در افتتاحیه این همایش، بسیار هوشمندانه و حکمیانه بود و بر دل همه کسانی که در این همایش شرکت داشتند مینشست.
وي ادامه داد: با تمام وجودمان از ایشان اطاعت میکنیم و برای ایشان جایگاه و احترام خاصی قائلیم و تلاش خواهیم کرد تا توصیههای ایشان را در عمل پیاده كنیم.
محمد البحیصی، نویسنده معروف فلسطینی، آخرین سخنران این نشست فکری كه در سخنان خود به ویژگیهای بارز جمهوری اسلامی ایران نسبت به مسأله فلسطین و حمایت همهجانبه کشور جمهوری اسلامی ایران از مردم فلسطین اشاره كرد.
وي گفت: مقام معظم رهبری در ششمین کنفرانس حمایت از انتفاضه فلسطین، علاوه بر دعوت کشورهای اسلامی براي متحد شدن برای حمایت از فلسطین و مقابله با دشمن اصلی مسلمانان یعنی رژیم صهیونیستي، بر اهمیت وحدت بین فلسطینیها اشاره كردند و خواستار متحد شدن گروههای مختلف فلسطینی در مقابل دشمن فلسطین و مسلمانان یعنی رژیم صهیونیستي شدند.
محمد البحیصی ريیس انجمن دوستی فلسطین و ایران در سوریه در پایان سخنان خود از رایزنی فرهنگی ایران در سوریه بابت برگزاری این جلسه فکری و استقبال از تمامی گروههای فلسطینی، تقدیر كرد.
در پایان این نشست، به حاضرین کتابچهای حاوی متن عربی بیانات کامل مقام معظم رهبری (مدظله العالي) در مراسم افتتاحیه ششمین کنفرانس بینالمللی حمایت از انتفاضه فلسطین که توسط رایزنی فرهنگی ایران در سوريه تهیه و منتشر شده بود، به همـراه فصلنامه «الثقافة الاسلامیة» ارگان این رایزنی فرهنگی، اهدا شد.
همچنين در سالن برگزاري این نشست فکری، نمایشگاهی از آثار هنری و اصلی نقاشان و تصویرگران با موضوع فلسطین نیز برپا بود./994/ب101/ف
منبع: سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامي