وقف مشارکتی بهترین راهکار برای تدوام سنت حسنه وقف است
به گزارش خبرگزاری رسا به نقل از روابط عمومی اوقاف و امور خیریه، حجت الاسلام سهرابی در نشست تخصصی وقف و قضا که با حضور رئیس کل دادگستری گلستان، دادستان، معاونین دستگاه های قضایی استان و روسای ستادی اوقاف برگزار شد با تاکید بر اینکه وقف در اسلام مسألهای مترقی و پراهمیت است، اظهار کرد: مردم باید بهرهوری، ارزش افزوده و رفع رکود را در در وقف احساس کنند و از این جهت باید مسئله وقف برای آنان جاذبههای لازم را داشته باشد.
وی افزود: با توجه به اینکه بنیانگذاری وقف در اسلام صورت گرفته و این مسأله بیش از 14 قرن تاریخچه دارد، باید توجه داشت که موضوعی اساسی است و هرگز به این حوزه از زاویه یک مسأله درجه چندم نگاه نشود.
وی با اشاره به وجود وقفیات از صدر اسلام و در زمان پیامبر اسلام (ص) و ائمه اطهار (ع) گفت: وقف پاسخی به عطش جاودانه انسان است که از این راه، خودش را ابدی کند.
وی مردم را به نوعی متولی مسائل امام حسین (ع) و یکی از پایههای اساسی زنده نگه داشتن مکتب ایشان قلمداد کرد و گفت: باید توجه داشت که در طبقهبندی وقف حق دیگر امامان معصوم (ع) نیز ادا شود.
وی ادامه داد: وقف جامعه و آینده را میسازد و واقف انسان ارزشمندی است و افرادی که ثروتمند هستند در راه احیاء فقرا و کمک به نیازمندان وقف میکنند که این اقدام عدالت اجتماعی را در پی دارد.
سهرابی با اشاره به اینکه سنت حسنه وقف علاوه بر آثار اجتماعی دارای آثار فردی نیز است، یادآور شد: وقف بهترین راه برای تعدیل اقتصادی و ثروت، همسطحکردن جامعه، دستگیری از مستمندان، نشر علم و دانش است، همچنین میتوان گفت وقف صفات رذیله مانند حرص و دنیاپرستی را ریشهکن میکند و نوعدوستی را میپروراند.
مدیرکل اوقاف و امور خیریه گلستان ابراز داشت: 80 درصد موقوفات در استان گلستان برای تعزیهداری و عزاداری سیدالشهدا(ع) است
وی تصریح کرد: تبلیغ و ترویج فرهنگ وقف فقط بهعهده این سازمان و ادارهکل نیست، بلکه وظیفه همه مسئولان دستگاههای اجرایی و مردم نیکاندیش است که در راه ترویج سنت حسنه فرهنگ وقف تلاش کنند.
سهرابی با بیان اینکه فرهنگ وقف در جامعه کمرنگ شده است، اظهار امیدواری کرد: با توجهی که مسئولان، اصحاب رسانه و همه مسلمانان به این مسئله مهم دارند این برنامه دینی و اسلامی در جامعه پررنگ شود و بیشتر از گذشته شاهد فرهنگ وقف در استان باشیم.
با بیان اینکه یک قسمت موقوفات اجرای نیات امینانه است که باید بیش از پیش محقق شود، اظهار داشت: قسمت دوم نیز تشویق مردم به ایجاد وقفهای جدید است.
مدیر کل اوقاف گلستان خاطر نشان کرد : وقف مشارکتی نمونه ای از وقف است که تعدادی از افراد با همکاری هم اقدام به تهیه موقوفه ای نموده و از محل درآمد آن به نیازمندان کمک و یا فعالیت های فرهنگی، علمی و درمانی انجام می دهند و این بهترین راهکار برای تداوم سنت پسنیده وقف است.
وی افزود: با این نوع وقف همه اقشار مردم می توانند درمناطق شهری، روستایی و حتی در محله خود این سنت حسنه و ماندگار را انجام دهند.
مدیرکل اوقاف و امور خیریه گلستان از اقشار مختلف مردم این استان خواست با 'وقف مشارکتی' به انجام امور عام المنفعه در مناطق شهری و روستایی و یا در محله خود اقدام نمایند.
حضور 1500 قرآن پژوه در آزمون نهایی طرح ملی حافظان قرآن کریم
حجت الاسلام و المسلمین اصغر توسلی اظهار داشت: جلسه توجیهی برگزاری آزمون نهایی طرح ملی حافظان قرآن کریم شهرستان نجف آباد با حضور مربیان قرآن کریم این شهرستان برگزار شد.
وی در ادامه افزود: امسال در پنجمین دوره طرح ملی تربیت حافظان قرآن کریم شهرستان نجف آباد 1500 نفر قرآن پژوه شرکت کردند که این طرح با همکاری و مشارکت 60مربی خواهر و 20 مربی برادر در 11 رشته حفظ قرآن کریم، معارف قرآن و حفظ موضوعی قرآن کریم در مقاطع مختلف در حال برگزاری است.
رئیس اداره اوقاف و امور خیریه شهرستان نجف آباد ادامه داد: در همین راستا آزمون شفاهی قرآن پژوهان در پنج حوزه امتحانی و در روزهای پایانی بهمن ماه برگزار می شود و کلیه افرادی که نمره قبولی در آزمون شفاهی کسب کنند در آزمون نهایی و کتبی این دوره که همزمان با سراسر کشور در 5 اسفند ماه برگزار می شود حضور خواهند داشت.
توسعه 40 هزار متر مربعی حرم امامزاده علی سیرجان
مهندس سجاد افشار پور گفت: امامزاده علی(علیه السلام) سیرجان از امامزاده های شاخص و واجب التعظیم سطح استان است که در حال حاضر قریب بر 18 هزار متر مربع عیانی احداثی دارد که این فضاهای ساخته شده در حال حاضر شامل تربت خانه ،شبستان ،صحن کتابخانه،خانه عالم و فضاهای خدماتی و.... می باشد
وی در تشریح اقدامات عمرانی افزود: طرح جامعه گسترش امامزاده ازسال 86 بر اساس طرح جامعی از پیش طراحی شده آغازشدو در حال حاضر عملیات عمرانی فاز یک امامزاده در مرحله اجرا است.
مهندس افشاری پور گفت: ضریح حرم مطهر نصب و در حال حاضر تربت خانه، صحن، سرویس های بهداشتی و شبستان های اطراف تکمیل وبه مرحله بهره برداری رسیده اند.
معاون بهره وری اقتصادی اداره کل اوقاف استان اظهارکرد: در سال های گذشته در راستای اجرای طرح مودت توسط یکی از خیرین گمنام و نیکوکاربیش ازیک میلیارد تومان در جهت ساخت و ساز امامزاده کمک اعطائی انجام شد.
وی با قدردانی از خیرین سیرجانی درجهت مشارکت در طرح های عمرانی اماکن متبرکه گفت: خیرین بسیار خوبی در شهرستان سیرجان است و همواره با کمک های بسزا شایسته خود کمک های چشم گیربرای مرمت و توسعه امامزاده انجام داده اند.
کنگره «عالم واقف» آیتالله مهدی قاضی برگزار می شود
حجت الاسلام محمدجواد عباس زاده، بیان داشت: کنگره «عالم واقف» مرحوم آیتالله مهدی قاضی از واقفان استان لرستان به میزبانی شهر خرم آباد اسفند ماه برگزار خواهد شد..
معاون فرهنگی اوقاف و امور خیریه لرستان با اشاره به اعلام فراخوان ارسال مقالات به دبیرخانه این کنگره افزود: آخرین مهلت ارسال مقالات 15 بهمن ماه اعلام شده است.
وی در ادامه خاطرنشان کرد: علاقه مندان به شرکت در کنگره«عالم واقف» می توانند آثار خویش را به دبیرخانه کنگره واقع در اداره کل اوقاف و امور خیریه لرستان ارسال کنند.
حجت الاسلام عباس زاده با بیان اینکه تاکنون ۳۰ مقاله به دبیرخانه این کنگره ارسال شده است، خاطرنشان کرد: وقف از دیدگاه قرآن و عترت، نقش وقف در رفع مشکلات فرهنگی، اجتماعی و اقتصادی، وقف و اقتصاد مقاومتی از جمله محورهای مقالات ارسالی است.
وی افزود: خدمات برجسته عالم واقف آیتالله قاضی خرمآبادی در امور خیریه، خدمات ارزنده آیتالله قاضی پیش از انقلاب و در دوران انقلاب، ارائه راهکارهای نوین با رعایت شرع و قانون در بهره برداری از موقوفات از دیگر محورهای برگزاری کنگره «عالم واقف» در خرم آباد است.
معاون فرهنگی اجتماعی اوقاف و امور خیریه لرستان با اشاره به آثار و برکات وقف در زندگی فردی و اجتماعی انسانها بیان داشت: هدف از برگزاری این برنامه ها تشویق و ترغیب خیران در زمینه وقف است.
وی انجام وقف در زمینه های فرهنگی و اقتصادی را لازمه برطرف شدن مشکلات اجتماعی عنوان کرد و گفت: باید با هدایت نیات واقفان به نیازهای جامعه در جهت برطرف شدن مشکلات اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی گام برداشت.
موقوفه ای برای ترویج فرهنگ قرآنی
حجت الاسلام محمد ساجدی در گفتگویی گفت: موقوفه علی کاظمی شامل یک باب منزل مسکونی با مساحت تقریبی 700 متر مربع رفع تصرف شد.
ساجدی با اشاره به اینکه پیگیری قضایی این ملک 3 سال به طول انجامید، اظهار داشت: این واحد مسکونی 83 سال در تصرف بوده و پس از طرح شکایت از سوی اوقاف و پیگیری حقوقی منجربه صدور رای در محاکم قضایی شد.
رییس اوقاف درگز هدف از رفع تصرف این ملک را احقاق حقوق موقوفه و بازگشت ملک به وقفیت دانست و عنوان کرد: درآمد حاصل از این موقوفه صرف ترویج فرهنگ قرآنی در شهرستان درگز خواهد شد./1325/303/ب3