ضرورت حضور طلاب در عرصه فلسفه هنر اسلامی
سیدصدرالدین فردوسی، طلبه فیلم ساز در جشنواره عمار، در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری رسا، با بیان این که هنر در دنیای امروز از اهمیت زیادی برخوردار است، گفت: طلبه هایی که به هنر علاقه مند هستند باید در بخش های مختلف هنری وارد این عرصه شوند.
وی با بیان این که طلاب می توانند در بخش های مختلف مانند ادبیات نمایشی؛ نمایشنامه نویسی و فیلمنامه نویسی در قالب فیلم بلند و کوتاه فعالیت داشته باشند، افزود: دوستان من گروهي با عنوان عقيق تشكيل داده اند كه در زمينه نمايشنامه نويسي،فيلمنامه نويسي و فيلم سازي به طور جدي فعاليت مي كنند.
اين کارگردان با بیان این که فیلم کوتاه «تیهو» در اکران عمومی جشنواره عمار به نمایش در آمده و الان در بخش مسابقه است، ابراز داشت: عنوان «تیهو» به معنی کبک است و ما در این فیلم از این عنوان برای بیان وضعیت امر به معروف و نهی از منکر در جامعه استفاده کرده ایم.
وی با اشاره به این که موضوع فیلم تیهو در رابطه با شخصی است که در ماه رمضان با یک فرد سیگار به دست مواجه می شود، گفت: این فرد در این که امر به معروف کند یا خیر تردید دارد و نشان می دهد که این تردید و شک سبب می شود که بسیاری از افراد در جامعه از امر به معروف و نهی از منکر فاصله بگیرند.
فردوسی با بیان این که من به عنوان یک طلبه از سال 86 وارد عرصه هنر شده ام، اظهار داشت: حضور طلاب در عرصه هنر بسیار ضروری است و نه تنها در عرصه کارگردانی و فیلمنامه نویسی بلکه در دیگر عرصه های هنری از قبیل شعر، داستان کوتاه، رمان نویسی و دیگر بخش های پژوهشی نیاز شدید به حضور طلاب تحصیل کرده و فاضل وجود دارد.
وی با بیان این که در غرب از فلسفه هنر شروع کرده اند و به ادبیات رسیده اند و امروز آثار سینمایی شان بر اساس همان ادبيات با درون مايه فلسفي است، خاطرنشان کرد: در جامعه اسلامی هم باید طلابی که علاقه به هنر دارند وارد این عرصه شوند تا فلسفه هنر اسلامی را وارد هنر به ویژه سینما کنند.
این طلبه فیلم ساز افزود: طلابی که فلسفه اسلامی را خوب کار کرده اند و علاقه به هنر دارند باید به سمت فلسفه اسلامی هنر بروند و ادبیات متناسب با فلسفه هنر اسلامی را تولید کنند؛ برای مثال طلاب باید منابع لازم در زمینه فلسفه مهدویت را برای فیلم سازان مهیا کنند تا ما شاهد بروز و ظهور این نگاه در سینمای اسلامی باشیم.
وی ابراز کرد: فیلم تیهو از یک داستان کوتاه از آقای مهدی شریفی که طلبه است و رمانی با نام تنها را هم نوشته گرفته شده است که ما فیلم نامه خود را از روی این داستان نوشتیم؛ ارتباط فلسفه ادبیات و سینما بسیار مهم است و طلاب باید ظرفیت خود را بشناسند و وارد این عرصه شوند./843/302/ب3