احیای هفته پژوهش یک ضرورت مهم برای جامعه علمی کشور است
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، حجت الاسلام محمد تقی سبحانی، عضو هیأت علمی پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی، روز سهشنبه، در دهمین جشنواره پژوهشی دانشگاه باقر العلوم(ع) که در سالن آمفیتئاتر دانشگاه باقر العلوم(ع) برگزار شد، با بیان این که هفته پژوهش فرصتی بزرگ و غنیمتی برای ارائه طرحهای مختلف پژوهشی است، اظهار داشت: هفته پژوهش بهترین زمان برای همفکری و هماندیشی میان مسؤولان حوزه پژوهش رخ دهد.
حجت الاسلام محمد تقی سبحانی اظهار داشت: احیای هفته پژوهش یک ضرورت است تا از وضعیت موجود خارج شود و برای رسیدن به این مهم، برگزاری برنامهها و جلسات مجزائی لازم است.
وی با ارائه پیشنهادی درباره احیای هفته پژوهش ابراز داشت: در جلسات عمومی که برگزار میشود، افقگشایی پژوهشی انجام شود بدین معنا که مسألهها و پرسشهای مورد نیاز پژوهشی جمعبندی شود و در نهایت بر اساس محیط علمی مطرح و بررسی شود.
عضو هيأت علمي پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامي با بیان این که عنوان «ایمان پژوهی» یکی از زمینههای بکر پژوهشی است، تصریح کرد: ایمان پژوهی حوزهای از پژوهش است به عنوان موضوعی میان رشتهای، فراموش شده و دارای جنبهای کاربردی است که زمینههای همکاری و اجرایی آن در سراسر کشور فراهم است.
وی با بیان این که مسأله ایمان پژوهی امروزه در غرب مورد توجه و یک نیاز ارزیابی میشود، خاطرنشان کرد: هیچ دانشی به صورت مستقیم عهدهدار پرداختن به این مسأله نیست اما در عین حال به سبب مشمول بودن در عرصههای مختلف، مسألهای است که رشتههای مختلف میتوانند به آن بپردازند.
این استاد فلسفه با تعریف از عنوان پژوهشی «ایمان دینی» تأکید کرد: مقصود از ایمان دینی، آن حوزهای از باورها و بینشهایی است که نگرش اساسی و بنیادی انسان را در وجوه مختلف زندگی معین میکند.
وی با بیان این که مقوله ایمان بر مسیحیت مهم است اظهار داشت: مقوله ایمان بر مسیحیت مهم است اما نه بهخاطر رسیدن به معرفت، در حالی که در سنت اسلامی، معرفت درگاه ایمان معرفی میشود و عقلانیت به عنوان پایه اساسی ایمان است از این رو به درگاه ایمان وارد شدهایم ولی به بارگاه ایمان نرسیدهایم تا ادله ایمان را اثبات کنیم.
حجت الاسلام محمد تقی سبحانی در ادامه با اشاره به محورهای دیگر عنوان «ایمان پژوهی» به تشریح و تبیین خلاصه هر محور پرداخت/878/202/ب3