اخبار کوتاه از سازمان اوقاف و امور خیریه
به گزارش خبرگزاری رسا به نقل از روابط عمومی سازمان اوقاف و امور خیریه، جبار کوچکینژاد در آستانه دهه وقف اظهار کرد: وقف سنتی از آیین اسلام ناب محمدی (ص) بوده؛ سنتی که از پیامبر گرامی اسلام (ص) به ما ارث رسیده است.
عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی با تأکید بر اینکه وقف یک سنت حسنه و صدقه جاریه است، تصریح کرد: مؤمنان با وقف اموال خود اجر معنوی دنیوی و اخروی از جانب خداوند متعال دریافت میکنند.
کوچکینژاد با اشاره به اینکه خوشبختانه در اقصی نقاط کشور شاهد موقوفات بسیار زیادی هستیم، اضافه کرد: موقوفاتی وجود دارند که حتی صدها سال هم قدمت پیدا کردهاند و جامعه به شکل عمومی از خیرات و برکات آن استفاده میکند.
عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی با تأکید بر اینکه حوزههای بهداشت و درمان و آموزش و پرورش کانونهای اصلی وقف در کشور به شمار میرود، تصریح کرد: موقوفات زیادی در این مباحث در کشور ایجاد شده است و مدارس و مراکز درمانی موقوفه زیادی وقفی در سطح کشور وجود دارد.
کوچکینژاد تصریح کرد: خیرین مدرسهساز در حوزه تقویت زیرساختهای آموزش و پرورش وزنهای مهم و بازویی توانا برای وزارت آموزش و پرورش به شمار میروند و بسیاری از مدارس در سطح کشور خیرساز هستند.
عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه مدارس ما در برخی از مناطق در سطح کشور در آستانه سهشیفته شدن قرار دارند، افزود: باید برای رفع این مشکلات و تقویت زیرساختهای آموزشی، از ظرفیت خیرین مدرسهساز در قالب وقف استفاده کرد.
کوچکینژاد وقف را وزنهای برای توسعه زیرساختها در کشور برشمرد و تصریح کرد: وقف از جنبه محرومیتزدایی هم بسیار مهم است و از طرفی دیگر، نقشی محوری در توسعه و آبادانی کشور دارد.
ترویج فرهنگ وقف درحوزه علم و فناوری
اسدالله عباسی همزمان با دهه وقف اظهار کرد: وقف سنتی حسنه و صدقه جاریه است که آثار آن در حیات اخروی و دنیوی انسان باقی میماند و باقیات الصالحات هم به شمار میرود.
وی تصریح کرد: وقف یک سنت دینی و جزء آموزههای دینی و قرآن و عترت است؛ پیامبر گرامی اسلام (ص) و امامان معصوم (ع) سفارشهای موکدی پیرامون وقف دارند.
عباسی با تأکید بر اینکه وقف نیز همانند سایر ارزشهای اسلامی با شکلگیری نظام جمهوری اسلامی در ایران احیا شده است، اضافه کرد: فرهنگ وقف در جامعه جا افتاده است؛ ولی باید بیشتر در مسیر فرهنگسازی وقف نوین در جامعه تلاش شود.
عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس با اشاره به اینکه وقف جنبه توسعهای هم در کشور دارد، تصریح کرد: وقف در حوزههای مختلف مانند احداث بیمارستان، ساخت مدارس و ... حضور بارز دارد.
عباسی با بیان این مطلب که وقف در کاهش هزینههای دولت نقش بسیار مهمی دارد، اضافه کرد: برخی از زیرساختها با هزینههای دولتی قابل به تکمیل نیست و جریانسازی وقف هزینههای دولت را نیزکاهش میدهد.
عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس اظهار کرد: وقف و پیامدهای آن باید در جامعه جاری و ساری شود؛ ودر پروژههایی مانند راهسازی، دانشگاهها و ... باید وقف را جاری و ساری کرد .
وقف بستر مناسب تقویت زیرساخت های کشور
نادر قاضی پور همزمان با دهه وقف اظهار کرد:وقف سنتی ارزشی در اسلام بوده و ماهیت وقف، توسعه و آبادانی و محرومیت زدایی در جامعه است.
عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی تصریح کرد:وقف صدقه جاریه است و خداوند متعال در قرآن کریم، حسنات بی شماری برای واقفین در نظر گرفته است.
قاضی پور با تأکید براینکه وقف برای همیشه می ماند، اضافه کرد:امام راحل با براندازی نظام طاغوت و ایجاد نظام جمهوری اسلامی ایران، بسیاری از ارزش های اسلامی مانند وقف را در جامعه ایران احیا کردند.
عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه شاهد ساخت و ساز مراکز آموزشی و پرورشی، بیمارستان ها و مراکز درمانی خیرساز در کشور هستیم ، افزود :برخی از این زیرساخت های مهم در اراضی وقفی طبق نیت واقف شکل گرفته است و مصارف عمومی دارد.
قاضی پور با بیان اینکه وقف در شکل دهی و تقویت زیرساخت ها در ابعاد مختلف نقش بسزایی دارد ، تصریح کرد:دولت در جریان تقویت زیرساخت ها از توان مالی بالایی برخوردار نیست و وقف ابزار کمک حال دولت در این راستا به شمار می رود. عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی با تأکید بر اینکه وجود موقوفات فراوان در کشور نشانه تثبیت فرهنگ وقف در جامعه است ،افزود : باید در راستای فرهنگ سازی وقف بیشتر تلاش کنیم و آن را به جوانان بشناسانیم.
عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی در خاتمه اظهار کرد:مقام معظم رهبری برای خروج از مشکلات و تنگناهای تحریم ها، اقتصاد مقاومتی را مطرح کرده اند و مردم هم در این جریان با تکیه بر وقف می توانند در این عرصه نقش ایفا کنند.
مردم باید آثار وقف راحس کنند
بهروز بنیادی عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی همزمان با دهه وقف، با اشاره به نقش وقف اظهار کرد: وقف یک سنت حسنه به شمار میرود و بهعنوان یکی از ارزشهای اسلامی و صدقه جاریه مطرح بوده و خیرات آن برای واقف تا ابد ماندگار است.
وی تصریح کرد: وقف از قدیمالایام در ایران اسلامی وجود داشته است و مردم ایران به این سنت حسنه و یکی از ارزشهای مهم دینی پایبند بوده اند.
بنیادی با تأکید بر اینکه بزرگان ما در بحث وقف در تاریخ انقلاب اسلامی گامهای بزرگی برداشتهاند، اضافه کرد: در سالهای قبل از انقلاب اسلامی، سنت حسنه وقف در کشور به دلایلی کمرنگ شده بود.
عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه مشکلات اقتصادی نیز در کمرنگ شدن وقف در جامعه بیتأثیر نبوده است، تصریح کرد: درمجموع باید نگاه ویژه و خاصی به این سنت حسنه داشت.
بنیادی با بیان اینکه مسئولان حوزه وقف و سازمان اوقاف و امور خیریه باید جایگاه واقعی وقف را نشان دهند، اضافه کرد: وقف یکسری ملزوماتی دارد و باید طبق نیت واقف عمل شود.
بنیادی با اشاره به این موضوع که مردم حضور وقف بین خود و جامعه را باید احساس کنند، تصریح کرد: اقدامات در حوزه وقف و درمجموع موقوفات باید در حوزههای اجتماعی، فرهنگی و ... قابل لمس باشد.
عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه وقف در حوزههای اجتماعی و فرهنگی باید تقویت شود، افزود: حتماً باید در این حوزه نیز توجه ویژهای به مقوله وقف داشت.
عرصه 25 فضای آموزشی در بانه موقوفه ای است
رضا خضری رئیس اداره آموزش و پرورش بانه در جمع دانش آموزان دبیرستان دخترانه کاردانش پویندگان بانه با اشاره به اهمیت و جایگاه وقف در جامعه کنونی گفت: با توجه به گسترش نیازها و افزایش ارتباط جوامع ، امروز اهمیت موضوع وقف بیش از گذشته احساس می شود تا جایی که بدون مشارکت عمومی دست یابی به یک جامعه مطلوب و ایده آل امکان پذیر نمی باشد.
وی در ادامه بیان داشت: بايد بدانيم که موقوفات کشور يکي از منابع مهم و سرمايه هاي بزرگ جامعه و کشور محسوب می شود که اگر به صورت صحيح مورد استفاده قرار بگيرد مي تواند بسياري از اهداف (اجتماعي اقتصادي وفرهنگي) کشور را تامين نمايند.
خضری به تاثیر فرهنگ وقف در گسترش نهادهای فرهنگی و آموزشی هم اشاره کرد و گفت: اداره آموزش و پرورش شهرستان بانه نیز خوشبختانه از این تاثیر بی بهره نبوده بطوریکه امروز عرصه بیش از 25 فضای آموزشی در این شهرستان وقفی می باشد و اگر این فرهنگ در بین اقشار مختلف جامعه نهادینه شود بسیاری از نیازهای فرهنگی و آموزشی جامعه برطرف می شود.
رئیس اداره آموزش و پرورش بانه ، با اشاره به فرا رسیدن دهه وقف از فعالان در این حوزه نیز تقدیر کرد و گفت: نام گذاری ایام خاصی از سال به عناوین مختلف همه در راستای فرهنگ سازی و ترغیب مردم به کارهای خیر و عام المنفعه است که می تواند نقش بسزایی در گسترش این فرهنگ ها در بین آحاد جامعه داشته باشد.
وی همچنین داشتن اعتقاد، تعهد و تخصص را از دیگر ملزومات پیشرفت در جامعه امروزی برشمرد و گفت: اگر این سه عامل( مشارکت عمومی، تعهد و تخصص) در همه ابعاد سیاسی، فرهنگی، اجتماعی و اقتصادی لحاظ شود می توان به یک جامعه موفق و ایده آل دست یافت.
وقف یک ثروت و جزء اموال عمومی است
فرماندار شهرستان بهار با بیان اینکه سنت حسنه وقف یکی از مصادیق بارز احسان و نوع دوستی است که بر اساس مصادیق، صدقه بر جهت ماندگاری و ابدی بودن ارجحیت دارد افزود: این فرهنگ و سنت اصیل ایرانی و اسلامی با بهره گیری از تعالیم انبیاء و اهل بیت عصمت و طهارت (ع) از دیرباز در جامعه ایران منشاء خبر و برکات بوده و آثار آن را در سطوح مختلف فرهنگی، اجتماعی و افتصادی شاهد هستیم.
محسن مرادی پناه در ادامه گفت: با توجه به اینکه درآمدهای حاصل از وقف در بسیاری از امور جامعه از جمله ساخت و اداره مدارس، حوزهای علمیه،مساجد و هیئت ها، کمک به نیازمندان و فقرا، جنگ و بسیار دیگری از موارد به مصرف می رسد قطعا کمک بزرگی به جامعه و کشور است.
وی با اشاره به اینکه همه دستگاه های اجرایی و آحاد مردم باید در ترویج و بها دادن به امر وقف تلاش و کوشش کنند گفت: وقف یک ثروت و جزء اموال عمومی است که باید همگان چه در زمان حال و چه در آینده از آن بهره مند شوند.
فرماندار شهرستان بهار افزود: این سنت حسنه در جامعه ما ساری و جاری است و باید با فرهنگ سازی مناسب به دنبال ترویج بیش از پیش مردم نسبت به سنت حسنه وقف بود.
وی ضمن گرامیداشت هفته وقف گفت: از زحمات و تلاش های مدیریت محترم اداره کل اوقاف و امور خیریه استان و همچنین کارکنان این اداره تقدیر و تشکر مینمایم و برای واقفان گرانقدر، سعادت و عاقبت بخیری از خداوند منان خواستارم./1325/ت303/س