چند خبر کوتاه از سازمان اوقاف و امور خیریه
به گزارش خبرگزاری رسا به نقل از روابط عمومی سازمان اوقاف و امور خیریه، آیتالله سید محمد سعیدی با اشاره به اهمیت وقف و تلاش برای ترویج آن اظهار کرد: روز وقف طی هماهنگی با دستگاههای ذیربط و به مناسبت سالروز رحلت حضرت محمد(ص) به عنوان پایهگذار وقف در اسلام، در تقویم ملی ایران به ثبت رسیده است.
آیت الله سعیدی افزود: رفع مشکلات معیشتی جامعه تنها یکی از جنبههای وقف به شمار میرود و آثار و برکات زیادی بر آن مترتب است؛ کارآمدی وقف آنجا مشخص میشود که در راستای تحقق هدف از خلقت انسان نقش اساسی را ایفا میکند.
تولیت آستان مقدس فاطمه معصومه(س) با بیان اینکه طی سالهای اخیر رغبت به وقف در جامعه بیشتر شده است گفت: در گذشته مردم علاقه زیادی به وقف داشتند ولی در طول زمان، چون اداره جامعه و حکومت به دست معتقدان به اسلام نبوده و شاهد رفتار مناسبی با موقوفات نبودیم، مردم هم با دیدن کوتاهیها، رغبت چندانی به وقف نداشتند اما جمهوری اسلامی این رویه را تغییر داد.
وی با اشاره به موقوفهخواری به عنوان یکی از رویههای جاری دوران حکومت پهلوی عنوان کرد: دست اندرکاران حکومت شاه کاربری برخی موقوفات را تغییر دادند به طوری که در حال حاضر احصاء آنها یا امکان ندارد یا هزینه زیادی در بر دارد.
سعیدی ادامه داد: با شکلگیری نظام جمهوری اسلامی، موقوفات نیز مانند بسیاری موارد دیگر از متجاوزان به سنتها و احکام الهی نجات پیدا کرد.
امام جمعه قم با بیان اینکه حکومت پهلوی برای تدریس قرآن نیز محدودیتهایی در نظر گرفته بود گفت: تدریس و تفسیر سورههایی مانند توبه، محمد(ص) و دیگر سورههایی که مباحث جهاد و مبارزه با طاغوت در آنها مطرح بود توسط حکومت شاه ممنوع اعلام شد زیرا آنها با اصل دین مخالف بودند.
وی با بیان اینکه 25 درصد مراکز درمانی یعنی 130 بیمارستان در سراسر کشور موقوفه هستند خاطرنشان کرد: صدها مرکز پژوهشی و علمی نیز جزو املاک وقفی به شمار میروند که این مسئله نشاندهنده اهمیت وقف در جامعه است.
سعیدی افزود: وقف در دوران بعد از پیروزی انقلاب به جایگاه اصلی خود بازگشته و تکریم امامزادگان در این سالها رونق گرفته است.
تولیت آستان مقدس فاطمه معصومه(س) با اشاره به تاکید رهبر معظم انقلاب مبنی بر تبدیل بقاع متبرکه به قطب فرهنگی گفت: ایشان در بحث اقتصاد مقاومتی نیز تاکیدات فراوانی دارند و وقف یکی از راهکارهای تحقق اجرای این سیاستهاست.
وی بیان کرد: اگر اقتصاد مقاومتی در جامعه اجرایی شود بسیاری از تحریمها و تهدیدها نیز رنگ میبازند و تجربه این مسئله در کشورهای مسلمان و غیر مسلمان وجود دارد.
امام جمعه قم با بیان اینکه بخش مهمی از فعالیتهای فرهنگی در سایه بقاع متبرکه صورت میگیرد گفت: اینگونه اقدامات سبب جلوگیری از نفوذ دشمنان و خنثی شدن نقشههای شوم آنها میشود.
وی با تاکید بر نقش رسانهها در ترویج فرهنگ وقف عنوان کرد: نخستین رسانه، خود سازمان اوقاف و ادارات کل آن هستند به این ترتیب که باید فعالیتهایتان را به صورت کامل و جامع به اطلاع جامعه برسانید تا اعتماد عمومی به اوقاف و مقوله وقف جلب شود.
سعیدی ائمه جمعه، منابر، رسانه ملی و روزنامهها را از دیگر ارکان تبلیغ وقف دانست و تصریح کرد: خوراک رسانهای همه اینها باید توسط سازمان اوقاف تهیه و در اختیارشان قرار داده شود.
آغاز برنامه های دهه وقف با شعار همه واقف باشیم
برنامه های این دهه از امروز یکشنبه 7 آذر ماه که به نام روز ملی وقف در تقویم ملی کشور نامگذاری شده در سراسر کشورآغاز شد. بر اساس این گزارش سنت حسنه وقف یکی از مصادیق بارز احسان و نوع دوستی است که بر سایر مصادیق صدقه به جهت ماندگاری و ابدی بودن ارجحیت دارد. این فرهنگ و سنت اصیل اسلامی، ایرانی با بهره گیری از تعالیم انبیاء و اهل بیت عصمت و طهارت(ع) از دیرباز در جامعه ایران منشاء خیر و برکات بوده و آثار آن را در سطوح مختلف فرهنگی، اجتماعی و اقتصادی را شاهد هستیم. بر اساس اعلام ستاد خبری سازمان اوقاف دهه بزرگداشت و ترویج فرهنگ وقف از امروز در سراسر کشور با شعار همه واقف باشیم آغاز و برنامه های مختلفی به منظور معرفی آثار وبرکات وخدمات این سنت ارزشمند به اجرا در می آید.
دهه وقف امسال با شعار همه واقف باشیم از هفتم آذرماه در سراسر کشور آغاز و تا شانزدهم همین ماه ادامه می یابد و در طول همین ایام برنامه های گسترده ای با هدف ترویج و گسترش فرهنگ وقف در میان اقشار و اصناف مختلف برگزار خواهد شد .دیدار با مراجع عظام تقلید، تجدید پیمان با آرمان های امام راحل و مقام معظم رهبری، برپایی همایش یاوران وقف، برگزاری محافل انس با قرآن در امامزادگان و برپایی ایستگاه های همه واقف باشیم در مصلا های نمازجمعه از جمله برنامه های این سازمان در این ایام است .براساس این گزارش عناوین ایام دهه وقف به این شرح است:
روز یکشنبه 7 آذرماه به نام روز وقف و رسانه ، روز دوشنبه 8 آذرماه همزمان با سالروز رحلت رسول گرامی اسلام و امام حسن مجتبی(ع) ، به نام وقف و ترویج فرهنگ اهل بیت(ع)، روز سه شنبه 9 آذرماه به نام وقف و ترویج فرهنگ قرآنی، روزچهارشنبه 10 آذرماه مصادف با سالروز شهادت امام رضا(ع) به نام وقف و بقاع متبرکه و زیارت، روز پنج شنبه 11 آذرماه به نام وقف و حوزه های علمیه، روز جمعه 12 آذرماه به نام وقف و محرومیت زدایی و روز شنبه 13 آذرماه به نام روز وقف و سلامت ،روز یکشنبه 14 آذرماه به نام وقف و خانواده، روز دوشنبه 15 آذرماه به نام وقف و اقتصاد مقاومتی و روز سه شنبه 16 آذرماه به نام روز وقف و علم و فناوری نامگذاری شده است.
برپایی نمایشگاه عالمان واقف در مزار شیخان
حجتالاسلام والمسلمین پورمحمدی وزیر دادگستری با حضور در مزار مقدس شیخان و قرائت قاتحه در آرامگاه علما، صلحا و شهدای مدفون در این مکان، از خیمه معرفت و نمایشگاه تاریخ وقف و عالمان واقف قم که در این مکان برپا شده بازدید کرد.
وی پس از حضور در غرفههای مختلف و بازدید از نمایشگاه تاریخ وقف و عالمان واقف قم، در دفتر یادبود این مزار نوشت: «از ابتکار برجسته دوستان در فعالیت عظیم و ارزشمند معرفی تاریخ باشکوه قم و علما و برجستگان آن به نسل معاصر و آینده، سپاسگزارم، موفق باشید.
گفتنی است خیمه معرفت همراه با غرفههای مختلف از جمله مباحث نمایشگاهی تاریخ وقف و عالمان واقف قم، تاپایان ماه صفر در مزار مقدس شیخان برپا خواهد بود.
تجمع بزرگ«لبیک یا رسول الله(ص)» در 4 امامزاده نهاوند برگزار شد
حجت الاسلام فیض الله اسد پور با اشاره به اینکه تجمع بزرگ« لبیک یا رسول الله(ص)» در آستان مقدس 4 امامزاده در شهرستان نهاوند برگزار شد، اظهار کرد: در این مراسم مبلغان دینی در راستای شناساندن هرچه بیشتر سیره پیامبر به عزاداران سخنرانی کردند.
وی ادامه داد: این تجمع بزرگ در امامزاده محمد و علی(ع) معروف به شاهزاده محمد، امامزاده مهدی(ع)، امامزاده ابراهیم(ع) روستای دره ابراهیم، امامزاده فضل(ع) روستای برزول برگزار شد.
رئیس اوقاف و امور خیریه شهرستان نهاوند با بیان اینکه تاکنون در حوزه سیره شناسی، جنبههای اخلاقی پیامبر اکرم(ص) به خوبی مورد مطالعه قرار گرفته اما سیره حکومتداری و تعامل ایشان با مخالفانشان کمتر توجه شده است، بیان کرد: اخلاق عالى پيامبر اسلام، امواج انقلاب مقدس اسلام را در جهان پديد آورد و در سايه اين خُلق عظيم، انسانهايى تربيت شدند كه نمونههاى اخلاقى تاريخ به شمار مىآيند.
دانشآموزان و فرهنگیان سفیران ترویج فرهنگ وقف هستند
حجت الاسلام ابراهیم حیدری رئیس اداره اوقاف و امور خیریه شهرستان ساری عصر امروز (7 آذر) در اولین روز دهه وقف در مدرسه موقوفه مرحوم نصیری و خورشید خانم ساری، با اشاره به اینکه کارهای خوب و نیک ماندگاری دارد، گفت: وقف بواقع چشمه همیشه جاری به شمار می رود و خدمات ارزنده موقوفات در جامعه محسوس است.
وی با بیان اینکه در حادثه روز عاشورا دو برادر از یک پدر و مادر یکی در صف یاران امام حسین (ع) و دیگری در صف لشکر شمر ملعون قرار می گیرند، اظهار کرد: عملکرد خوب و بد انسان است که از او نام نیک یا بدنامی برای آن شخص به یادگار می گذارد، همچنانکه امروزه پس از گذشت هزار و 400 سال، میلیونها انسان در زیارت عاشورا برای شهدای کربلا ازجمله شهید سعید بن عبدالله به نیکی و رحمت یاد می کنند اما برای برادرش علی بن عبدالله که در سپاه کفر بود لعنت می فرستند.
حیدری ادامه داد: این واقفین خیراندیش هم با اهدا مال خود و وقف کردن آن آنهم با نیت های زیبا و ارزشی برای خود رحمت الهی خریداری کردند و قرن ها پس از فوتشان بازهم مردم برای آنها دعای خیر می کنند.
وی با اشاره به نیت یکی از واقفین نیک اندیش شهر ساری به نام حاج محمد باقر تاجر ساروی، گفت: این واقف سالهای دور املاک خود را با نیت خرید تجهیزات بیمارستان امام خمینی (ره) وقف کرده است که از محل درآمد آن موقوفه چندین دستگاه آمبولانس، دستگاه دیالیز، ام آر آی و سایر تجهیزات خریداری شد و در آینده هم دیگر تجهیزات مورد نیاز خریداری می شود و بی شک یک کار ماندگار و ارزشمند از این واقف خیراندیش می باشد.
حیدری با اشاره به اینکه ترویج فرهنگ وقف و ایجاد وقف های جدید بسیاری از مشکلات جامعه را حل می کند، تصریح کرد: هر یک از دانش آموزان، معلمان و فرهنگیان می توانند سفیری برای ترویج فرهنگ مقدس وقف باشند./1325/303/ب3