۱۱ آبان ۱۳۹۵ - ۰۹:۱۹
کد خبر: ۴۵۸۷۱۵
رییس جمهور در مجلس:

هر روز شاهد گشایش جدیدی هستیم/ به توفیقات خود در مذاکرات افتخار می کنیم/ از ترمیم کابینه هراسی نخواهیم داشت

رییس دولت یازدهم در صحن علنی مجلس از گشایش های هر روزه برجام علی رغم بد عهدی طرف های مقابل سخن گفت و به توفیقاتی که دولت در عرصه مذاکرات بدست آورده، افتخار کرد.
رییس جمهور در بهارستان

به گزارش خبرنگار پارلمانی خبرگزاری رسا، حجت الاسلام والمسلمین حسن روحانی، رییس جمهور، صبح امروز 11 آبان در مجلس شورای اسلامی و در جلسه رای اعتماد به سه وزیر یشنهادی خود، گفت: این اولین حضور من در مجلس شورای اسلامی( در دوره جدید) است، بنده از شالکه مجلس دهم برای همکاری با دولت در طرح ها و لوایح تشکر می‌کنم.

حجت الاسلام والمسلمین روحانی با اشاره به مشکلات دولت، بیان داشت: هماهنگی بیشتر مجلس و دولت به نفع ملت ایران است، دولت یازدهم در آغاز کار خود با مشکلات زیادی شبیه بحران روبرو بود، هیچ دولتی بعد از جنگ نبوده که بعد از شورع با تورم بالای 40 درصد روبرو باشد، هیچ دولتی در آغاز کار با رشد منفی نیز روبرو نبود، در حالی‌که دولت یازدهم در هشت فصل با رشد منفی روبرو بود.

حجت الاسلام والمسلمین روحانی بیان داشت: در زمان آغاز دولت اشتغال خالص نیز نزدیک به صفر بود، ضمن اینکه دولت با تحریم‌های متعدد سازمان ملل مواجه بود.

رییس دولت یازدهم ابراز داشت: اگر من بگویم در آغاز کار دولت در بخش سیاست خارجی و اقتصاد کلان با معضلاتی مانند بحران مواجه بودیم، سخنی به اغراق نگفتم. بر همین اساس دولت ناچار بود در قدم‌های اول خود به بخش سیاست خارجی و اقتصادی توجه کند، هرچند که دولت معتقد بود زیربنایی ترین موضوع فرهنگ است، اما شرایط خاص دولت ما را مجبور کرده بود از معضلات سیاسی و اقتصادی عبور کنیم.

وی با اشاره به انتخابات سال 92 و 94، بیان داشت: ملت ما در انتخابات های گذشته به مسیر اعتدال رای داده اند و به نوعی مسیر را برای ما مشخص کرده‌اند.

حجت الاسلام والمسلمین روحانی ابراز داشت: دولت در زمینه اقتصاد کلان قدم‌های خوبی را برداشته است، برای مثال از تورم 40 درصد به تورم تک رقمی رسیده‌ایم، در رشد اقتصادی از بخش منفی به رشد بالای 4 درصد رسیده‌ایم.

حجت الاسلام والمسلمین روحانی در خصوص اولویت‌های دولت، بیان داشت: باید به موضوع اشتغال توجه کنیم و اقتصاد را شکوفا کنیم، در بخش سیاست خارجی نیز مسیر ما بر اساس شواهد موجود درست و باید در همین مسیر حرکت می‌کنیم.

رییس دولت یازدهم تصریح کرد: امروز از دستیابی به توفیقاتی که در زمینه مذاکرات داشتیم، افتخار می‌کنیم. آنهایی که نمی‌گذاشتند ایران بیش از یک میلیون بشکه نفت بفروشد، امروز می‌بینند که ایران هر میزان که بخواهد و به هر کسی که می‌خواهد می‌تواند نفت بفروشد.

وی درباره مخالفان برجام، خاطرنشان کرد: کسانی که می‌گویند برجام چه کار کرده؟ باید بدانند برجام راه انتخابی کشور را برای تعامل با جهان در زمینه‌های مختلف اقتصادی هموار کرده است. امروز با اقتدار و استقلال می‌توانیم کالای مختلف را برای خرید انتخاب کنیم، در حالی‌که در گذشته در زمینه دارویی نیز این آزادی را نداشتیم.

حجت الاسلام والمسلمین روحانی در خصوص جایگاه ایران، ابراز داشت: امروز رقابت برای تحریم بیشتر ایران وجود ندارد، جهان می‌داند که باید با زبان تکریم و احترام با ما صحبت کند. در زمینه کشتیرانی نیز در بهترین شرایط قرار داریم.

رییس دولت یازدهم درباره بدعهدی غرب، اظهار داشت: امروز کسانی که از ایران هراسی می‌گفتند، به لکنت افتاده‌اند، افکار عمومی در این روزها در برابر مخالفان ما لبخند تمسخر می‌زند. آنچه برای ما مهم بود، عبور از بحران‌ها و شبه بحران‌ها بود. امروز با وجود بدعهدی برخی از کشورها، هر روز گشایش جدیدی را مشاهده می‌کنیم و بدعهدان را نیز مجبور می‌کنیم به تعهدات خود عمل کنند.

حجت الاسلام روحانی والمسلمین در خصوص مساله هسته‌ای، گفت: امروز صدها تن کیک زرد وارد می‌کنیم، محصولات نیروگاه نطنز را به جهان صادر می‌کنیم، حتی آب سنگین خود را به آمریکا و روسیه می‌فروشیم. آیا این همه کاری که صورت گرفته و با رهنمودهای رهبر انقلاب، تلاش دیپلمات‌ها و کمک مجلس به وجود آمده، افتخار ملی نیست؟

وی در خصوص منش جاری دولت خود، بیان داشت: اساس کار این دولت بر مبنای ترمیم مداوم کابینه شکل نگرفته است، ما دولتی نبودیم که هرچند وقت چند وزیر را عزل کنیم، امروز تثبیت مدیریت و کابینه قاعده ما است، اما اگر لازم ببینیم ترمیم کابینه به سرعت دولت می‌افزاید، قطعا این کار را انجام خواهیم داد. از فشار، تخریب و نقد منصفانه هیچ ترسی نداریم.

حجت الاسلام والمسلمین روحانی ادامه داد: اینکه برخی از اقتدار ملی خوشحال نمی‌شوند، باید به گذشته خود مراجعه کنند که چرا از این موضوع ناراحت هستند، شب گذشته رهبر انقلاب در خصوص مبارزه با آسیب های اجتماعای بیان داشت، حتی کسانی که دین را هم قبول ندارند، ولی ایران را قبول دارند باید وارد شوند، حتی اگر افراد وجدان سالم دارند نیز باید برای مقابله با آسیب‌های اجتماعی ورود کنند.

حجت الاسلام والمسلمین روحانی در خصوص نیازهای پیش رو دولت یازدهم، گفت: حتی اگر از دوران دولت یکماه باقی مانده باشد، از ترمیم ضروری کابینه ترسی نخواهیم داشت، شخص بنده نیز برای هیچ تردیدی برای ادامه خدمت با نشاط از طریق دولت ندارم. در راه پیش رو نمی‌توانیم حتی یک روز خدمات خود را تعطیل کنیم، زیرا باید در مسیر خدمت به ملت باشد.

رییس دولت یازدهم تأکید کرد: امروز 3 وزیری که به مجلس معرفی شده‌اند، هر سه نفر وزاری امور فرهنگی و اجتماعی جامعه هستند، برخی از آنها نیز نقش‌های بنیادین دارند، در جلسه شب گذشته با رهبر انقلاب در خصوص آسیب‌های اجتماعی نیز، دستگاه‌هایی که رهبر انقلاب به آنها اشاره می‌کردند، همین سه وزارتخانه مدنظر جلسه امروز بودند.

حجت الاسلام والمسلمین روحانی درباره نقش مهم آموزش و پرورش، گفت: آموزش و پرورش می‌تواند در کل کشور به خصوص در روستاها به ایجاد آگاهی و علم‌افزایی بپردازد.

وی بیان کرد: وزارت ورزش و جوانان نیز می‌تواند نشاط اجتماعی و امید را به بار بیاورد، امروز به دلیل شیوع نا امیدی به خصوص از طریق برخی رسانه‌ها نا امیدی در جامعه موج می‌زند.

رییس دولت یازدهم پیرامون مقوله امید و تاثیر وزارت ورزش و جوانان، بیان داشت: امروز در مقایسه با کشورهای نفت خیز، پیشرفت‌های بسیار زیادی داشته‌ایم، امروز به جز عده‌ای انقلابی نما که مسایل کشور را نمی‌فهمند، کل جهان می‌گوید که ایران امروز بهترین کشور برای جذب سرمایه است، در همین شرایط خوب، دوباره عده‌ای ترویج نا امیدی می‌کنند.

وی ادامه داد: اگر ترویج امید کنیم، جوانان به سمت بزهکاری نمی‌روند. ورزش نیز بسیار اهمیت دارد، جوانان نیز باید مدنظر باشند، زیرا هر دو مقوله بسیار مهم است، بنده از وزیر پیشنهادی نیز خواسته‌ام به این دو مساله بسیار توجه کند.

حجت الاسلام والمسلمین روحانی تأکید کرد: شاید راه حل بهتری باشد که جوانان کشور نسبت به آینده خود امیدوارتر شوند، در همین راه از مجلس نیز کمک خواهیم گرفت. حتی باید جوانان را به سمت تاثیرگذاری در عرصه‌های مختلف، به خصوص بخش سیاسی سوق بدهیم.

وی درباره فضای مجازی نیز گفت: فضای مجازی می‌تواند به نفع جامعه شود، در این فضا باید تلاش کنیم محتوای فضای مجازی را غنی کنیم، متاسفانه شبکه‌های مجازی ما جاذبه ندارد، هرگاه نیز که دشمن ضربه می‌زند، ابزار مجازی را محدود می‌کنیم که این کار اشتباه است. باید کاری کنیم که تمام جهان به سمت جاذبه‌های داخلی کشور ما در عرصه مجازی راغب شوند.

رییس دولت یازدهم در خصوص وزارت ارشاد اسلامی، گفت: ریشه تمام پیشرفت‌ها در فرهنگ است، فرهنگ حتی با فساد مبارزه می‌کند. هیچ دستگاهی بدون ابزار فرهنگ با فساد مبارزه کند.

حجت الاسلام والمسلمین روحانی با انتقاد شدید از برخی رسانه‌ها، تصریح کرد: برخی بالا و پایین کردن فسادها برایشان جذاب است، برخی رسانه‌ها نیز در این راه بسیار تاثیر دارند، باید با فساد مبارزه کنیم، متاسفانه برخی فساد را عادی سازی می‌کنند.


رییس دولت یازدهم با تشکر از وزیر ارشاد پیشین، گفت: من از علی جنتی به دلیل تلاش در وزارت ارشاد تشکر می‌کنم، اما هم خود ایشان استعفا دادند و هم اینکه نیاز بود یک مدیر با روحیه جدید راه را با سرعت جدید ادامه دهد. دکتر صالحی امیری یک جامعه شناس فرهنگی است و بنده بالای 13 سال با ایشان کار کرده‌ام. در هرجایی که آقای صالحی امیری بوده‌اند، عملکرد ایشان رضایت بخش بوده است.

وی ادامه داد: بر اساس سوابق آقای صالحی امیری در زمینه‌های فرهنگی، قطعا می‌تواند موثر باشد. وزیر پیشنهادی نشان داده است که جاذبه او بیشتر از دافعه اش است، این امر را در کتابخانه ملی نیز ثابت کرده است.

رییس دولت گفت: اساس فرهنگ دینی و ملی در اختیار فرهیختگان، اساتید، فرهنگیان، دانشجویان و... است، پس باید با این بخش فرهنگ را به پیش ببریم. امیدواریم در آینده در زمینه‌های مختلف به یکدیگر نزدیک شویم و هر کس به یک سمت حرکت نکند.

حجت الاسلام والمسلمین روحانی گفت: رهبر انقلاب به مسایل فرهنگی بسیار حساس هستند، باید موارد مدنظر رهبر معظم انقلاب مرتفع شود، این کار را نیز باید وزارت ارشاد انجام دهد.

رییس دولت یازدهم درباره وزارت ورزش و جوانان، گفت: وزیر پیشنهاد شده یک مدیر توانمند است، در زمینه ورزش نیز فعالیت داشته‌اند. بنده اطمینان دارم ایشان بار مسوولیت را به مقصد می‌رساند. هرچند بنده از آقای گودرزی تشکر می‌کنم، اما تفکر من این است که آقای سلطانی‌فر می‌تواند موثر تر باشد.

حجت الاسلام والمسلمین روحانی درباره وزارت آموزش و پرورش نیز، اظهار داشت: آموزش و پرورش ما مهم‌ترین پایگاه فرهنگی در کشور است، در سه سال گذشته دکتر فانی بسیار تلاش کردند، اما امروز باید از یک نیروی جدید استفاده و بهره‌برداری کنیم.

وی ادامه داد: هزینه جاری آموزش پرورش در سال جاری دو برابرِ سه سال قبل شده است، بر همین اساس اعتبارات خود را برای آموزش و پرورش بیش از دو برابر کردیم. امیدواریم بتوانیم خدمات عاشقانه فرهنگیان را جبران کنیم، هرچند این اعداد نمی‌تواند جبران زحمات معلمان را کند.

رییس دولت یازدهم تصریح کرد: باید وزارت‌های آموزش و پرورش و علوم با یکدیگر تعامل نزدیک داشته باشند، آقای دانش آشتیانی دارای مراتب علمی از بهترین دانشگاه‌های جهان است و حتی در جنگ نیز حضور موثر داشته است.

رییس جمهور تصریح کرد: آقای دانش آشتیانی همواره تاکید کرده است که به سمت فضاهای سیاسی نمی‌رود و تنها دغدغه علمی و آموزشی و پرورشی دارد. بنده تردید ندارم آموزش و پرورش با مدیریت دانش آشتیانی در زمینه‌های مختلف موفق خواهد بود.

حجت الاسلام والمسلمین روحانی در پایان گفت: امیدوارم با رای مثبت نمایندگان، شاهد آغاز کار این سه وزارتخانه به شکل با نشاط باشیم./856/پ200/ج

ارسال نظرات