زندگی با عزت نیازمند احیای امر به معروف و نهی از منکر است
به گزارش خبرنگار خبرگزاري رسا در كاشان، آيتالله عبدالنبي نمازي، دوشنبه شب بعد از نماز مغرب و عشا در سيصد و پانزدهمين جلسه تفسير قرآن در مسجد حضرت قائم(عج) در ادامه ترجمه آيات 110 تا 111سوره مباركه آل عمران، گفت: يك نكته اساسي و مهم و قابل بحث و قابل ذكري كه سبب سؤال و جواب در فريضه فراموش شده است، اين است كه برخي افراد به كساني كه آنها را از منكر نهي ميكنند معترض شده و عنوان مي كنند به كسي ربطي ندارد و هر كس آزاد است هر طور دوست دارد زندگي كند.
وي افزود: هيچكس حق ندارد به حريم شخصي افراد وارد شود اما افرادي كه خود را مُقيد به انجام فريضه امر به معروف و نهي از منكر مي دانند و يا فعالان در اين عرصه بايد آنقدر توانمند باشند كه بتوانند جواب سؤال اين افراد را بدهند تا آنها بدانند اين قانون از سوي خدا تشريح شده است.
آيت الله نمازي با طرح اين سؤال كه تحليل و تفسير ما از فريضه امر به معروف نهي از منكر چيست؟، گفت: جواب اين سؤال را جوانها و افراد فعال در اين عرصه كه احساس مسؤوليت و تكليف ميكنند بايد بدانند كه قانون امر به معروف و نهي از منكر قانون آسماني است و مانند قوانين بشر كه به مرور زمان به آن تبصره خورده و یا بازنگري مي شود و به كلي حذف شود، نيست.
نماينده ولي فقيه در كاشان با بيان اينكه بايد به قانون امر به معروف و نهي از منكر که آسماني بوده و بشري و زميني نيست اشراف داشته باشيم، گفت: پاسخ به اين سؤال را مي توان اينگونه بيان كرد كه در فقه، فقها ميگويند اقتضاي اصل اولي اين است كسي حق دخالت در كار ديگري را ندارد و هيچكس بر ديگري ولايت ندارد و همه انسانها هم سطح و همطراز و در يك كلاس حقوقي قرار دارند و كسي بر ديگري برتري ندارد.
آيت الله نمازي با اشاره به فلسفه امر به معروف و نهي از منكر، تأكيد كرد: آموزش و پرورش، دانشگاهها، حوزهاي علميه و جوانها بايد بدانند چه كسي اذن داده است كه به ديگران فرمان و امر و نهي كنيد.
وي افزود: هيچكس به ديگري نمي تواند امر و نهي كند چرا كه امر و نهي اولا و بالذات از آن خدا است و كسي حق ندارد به ديگري امر و نهي كند، مگر كسي كه حق فرمان دادن دارد كه خدا در اين رابطه برخي از اختيارات خود را واگذار كرده است.
نماينده ولي فقيه در كاشان اظهار داشت: حق نظارت تنها از آن خدا است چرا كه او خالق و ناظر براعمال ما است و چون مستقيم نمي توانيم با خدا در ارتباط باشيم و يا خدا مستقيم با ما در ارتباط باشد، دستوراتش را در قرآن و روايات براي ما بيان كرده است.
وي ادامه داد: خداوند براي نجات جامعه اسلامي قانوني را قرار داده است و اختياري كه از خودش است را بين بندگانش واگذار كرده است تا مواظب و مراقب يكديگر باشند و مراقبت از يكديگر و هواي يكديگر را داشتن و در مقابل خطرات تذكر دادن كار بدي نيست.
آيت الله نمازي با بيان اينكه امر به معروف و نهي از منكر حكم اورژانس را دارد، گفت: گناه ظاهرش لذت بخش و شيرين است در حالي كه اگر با ديد معرفتانه به گناه نگاه شود، باطن گناه آتش است و انسان و آينده انسان را مي سوزاند.
به گفته وي، باطن گناه از نگاه عارفانه و حقيقتي جهنم و آتش است و مي سوزاند و نابود ميكند و بايد از گناهان زودگذر كه آثارش باقي مي ماند و در پرونده انسان ثبت و ضبط مي شود پرهيز كرد.
نماينده ولي فقيه در كاشان ادامه داد، خداوند براي حفظ امنيت و سلامت جامعه قانوني را به نام قانون امر به معروف و نهي از منكر تعريف كرده است تا انسانها در حوادث و خطرات هواي يكديگر را داشته باشند و مراقبت از ديگران امري مقدس است.
وي ادامه داد: خداوند بخشي از حق نظارتي را كه خودش بر بندگانش دارد را بر اساس حكمت به بندگانش داده است كه ما آن را به لحاظ حقوقي نظارت همگاني مي دانيم.
آيت الله نمازي با تأكيد بر اينكه اگر همه مواظب يكديگر باشيم امر ناپسندي نيست، پيشنهاد كرد، فلسفه امر به معروف و نهي از منكر در مدارس، دبيرستانها، دانشگاهها و بين مردم به ويژه براي نسل جوان بيان شود تا تصور نشود امر به معروف و نهي از منكر با مردم دشمني دارد، بلكه امر به معروف و نهي از منكر محبت به هم نوع براي رفع خطر از هم نوع است.
عضو جامعه مدرسين حوزه علميه قم گفت: در پاسخ افرادي كه هنگام امر به معروف و نهي از منكر معترض مي شوند بايد گفت، من به شما علاقه دارم و چون علاقه دارم از خطري كه شما را تهديد مي كند آگاه مي كنم، چرا كه اگر يك نفر در جامعه دچار آسيب شود به ديگران نيز سرايت خواهد كرد و در صورت بروز مشكل براي هر يك از اعضاي جامعه ديگران نيز با مشکل مواجه خواهند شد.
به گفته وي، امت اسلامي اگر بخواهد با عزت زندگي كند يك راه بيشتر ندارد و آن احياي امر به معروف و نهي از منكر است.
آيت الله نمازي يادآور شد: پيامبراكرم(ص) مي فرمايد شما امت محمدي بهترين امتي هستيد كه خداوند روي زمين خلق كرده است اما شرط دارد و شرط آن امر به معروف و نهي از منكر است و استمرار و بقاي ايمان در گرو امر به معروف و نهي از منكر است و اگر امر به معروف و نهي از منكر در جامعه ترك شود به مرور زمان ايمان و اعتقادات جامعه نيز نابود خواهد شد.
گفتني است، درسهاي تفسير قرآن آيت الله عبدالنبي نمازي، نماينده ولي فقيه در كاشان از 26 تيرماه سال 86 از حسينيه حضرت علي اكبر(ع) كاشان آغاز شد و در ادامه مسجد صادقيه، مسجد اعظم كرسي و اكنون سيصد و پانزدهمين جلسه تفسير قرآن ايشان در مسجد حضرت قائم(عج) كاشان برگزار شد و تاكنون 4 جلد از تفسير قرآن ايشان به چاپ رسيده و جلد پنجم نيز آماده شده است./1307/202/ب2