مفاد کلی خطبه غدیر
حجت الاسلام محمدرضا حدادپور، استاد حوزه و دانشگاه، در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری رسا در اصفهان، درباره مفاد کلی خطبه غدیر در روز عید غدیر خم، گفت: خطبه غدیر با حمد و ثنای الهی آغاز می شود و در آن پرودگار عالم که تمام جهان در قبضه قدرت اوست و بر همه جهانیان از آدم تا خاتم ولایت دارد مورد توجه مردم قرار می گیرد.
وی ادامه داد: سپس توجه مردم برای اعلام فرمانی الهی از سوی پروردگار جلب می شود و اهمیت موضوع بیان می شود، بعد از آن نوبت اعلان رسمی ولایت و امامت و جانشینی دوازده امام پس از پیامبر اسلام(ص) است، پیامبر به صورت رسمی به همه اعلام می کنند که جانشینانی دارند که از سوی خدا تعیین شده اند.
کارشناس مسائل مذهبی، افزود: گام بعدی معرفی شخص امیرمؤمنان(ع) به عنوان نخستین جانشین و ولی مسلمین است، پیامبر اسلام(ص) از مردم خواستند تا امام علی(ع) را امیرالمؤمنین خطاب کنند و بر لزوم توجه مسلمین بر مسأله مهم امامت تأکید کردند.
حجت الاسلام حدادپور اظهار داشت: پیامبر(ص) سپس به کارشکنیهای منافقین اشاره کردند و نسبت به عدم پیروی از منافقان هشدار دادند و درباره پیروان اهل بیت(ع) و ویژگیهای آنها و همچنین دشمنان اهل بیت(ع) برای مردم صحبت کردند.
وی در ادامه گفت: خاتم پیامبران(ص) سپس اشاره ای به امامت حضرت مهدی(عج) در آخرالزمان داشتند و بعد از آن مسأله بیعت کردن مردم با امیرمؤمنان(ع) را مطرح کردند.
استاد حوزه علمیه ابراز داشت: مسأله حلال و حرام الهی و توجه دادن مردم به تقوای الهی و تاکید بر انجام واجبات اسلام و دوری از محرمات بخش بعدی از خطبه غدیر بود، در پایان نیز پیامبر(ص) به صورت رسمی از مردم برای امیرمؤمنان(ع) بیعت گرفتند و زن و مرد به صورت حضوری با ایشان بیعت کردند.
حجت الاسلام حدادپور تصریح کرد: تنها در یک خطبه از خطبه های اهل بیت(ع) تصریح شده که همگان باید تا روز قیامت پیام این خطبه را حفظ کنند و به غیر مطلعین برسانند و آن هم خطبه غدیر است که این نشان از اهمیت بالای این خطبه دارد./302/869/ب1