۱۸ شهريور ۱۳۹۵ - ۱۶:۱۵
کد خبر: ۴۴۸۶۰۰
با حضور پژوهشگران و اساتید حوزه؛

نشست علمی تعطیلی حج در بستر تاریخ و فقه در قم برگزار شد

از سلسله نشست های علمی پژوهشکده حج و زیارت، نشست پنجم با عنوان تعطیلی حج در بستر تاریخ و فقه با سخنرانی آیت الله فاضل لنکرانی در قم برگزار شد.
مکه، مسجد الحرام

به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، نشست علمی «تعطیلی حج در بستر تاریخ و فقه» پیش از ظهر امروز در سالن همایش های سازمان حج و زیارت استان قم برگزار شد.

سخنرانان این نشست آیت الله محمدجواد فاضل لنکرانی از اساتید درس خارج حوزه علمیه و حجت الاسلام والمسلمین رضا عندلیبی مدیرگروه فقه و حقوق پژوهشکده حج و زیارت بودند و دبیری علمی را نیز حجت الاسلام والمسلمین محمد سعید نجابتی عضو گروه تاریخ و سیره پژوهشکده حج و زیارت برعهده داشت.

در این نشست علمی که به همت پژوهشکده حج و زیارت و مرکز فقهی ائمه اطهار(ع) برگزار شد جمعی از پژوهشگران، اساتید، روحانیون و معین های کاروان های حج و همچنین جمعی از طلاب حوزه علمیه حضور داشتند.

حجت الاسلام عندلیبی در ابتدای این نشست اظهار داشت: آل سعود وهابی از تاریخ تأسیس خود همواره صفحات تاریک و سیاهی را در طول تاریخ رقم زده است که از بدترین آنها تخریب قبرستان بقیع و اذیت و آزار زائران بیت الله الحرام و کشتار آنها بوده است و به گفته رهبر معظم انقلاب آل سعود شجره ملعونه خبیثه است.

آیت الله محمدجواد فاضل لنکرانی در این نشست علمی با بررسی ابعاد تعطیلی حج ابراز داشت: در واقع امسال مسأله صد و منع از حج پیش آمده نه تعطیلی حج، چرا که حکام مزدور سعودی شروط ایران را برای حج که از جمله آن تضمین امنیت برای حجاج است را قبول نکردند.

وی با اشاره به سخنان مفتی سعودی مبنی بر مسلمان نبودن ایرانی ها تأکید کرد: این افراد حتی به مباحث فقهی مطرح شده در کتاب های خودشان نیز پایبند نیستند چرا که در کتب مذاهب اربعه آمده است که هرکس حتی به زبان شهادتین را بر زبان جاری کند مسلمان است؛ آیا ایرانی ها مسلمان نیستند؟ آیا شما مسلمانید که در یمن و بحرین مردم را می کشید و حجاج خانه خدا را با افتخار به قتل می رسانید و در این مسأله سابقه نیز دارید؟

همچنین در این مراسم حجت الاسلام نجاتی عضو هیأت علمی گروه تاریخ پژوهشکده حج و زیارت به ارائه گزارشی از برهه های تعطیلی حج پرداخت و اظهار داشت: البته این نکته قابل توجه است که حج هیچگاه در تاریخ حتی در سخت ترین شرایط به طور کامل تعطیل نشده و همیشه گرداگرد کعبه طواف صورت گرفته است ولی در طول تاریخ شرایطی پیش آمد که حج کمی ضعیف تر و با خروش کمتری برگزار شد.

گفتنی است، در خلال این نشست و همچنین پایان صحبت های کارشناسان، حاضران در نشست سؤالات و ابهامات خود را مطرح کرده و کارشناسان به این سؤالات پاسخ دادند./1330/پ202/ی

ارسال نظرات