۱۰ شهريور ۱۳۹۵ - ۱۴:۴۰
کد خبر: ۴۴۶۴۸۱
نایب رییس اول مجمع نمایندگان طلاب مطرح کرد؛

اعمال سلیقه‌ها مهم‌ترین مانع تغییر و تحول در متون آموزشی حوزه

حجت الاسلام سعیدی مهم‌ترین مانع تغییر و تحول در متون آموزشی حوزه های علمیه، اعمال سلیقه‌ها است، گفت: اعمال سلیقه‌ها در تغییر و تحول متون حوزوی ایجاد مشکل می‌کند، بنابراین باید بر طرف شوند، هرچند در سال‌های اخیر این روند رو به رشد بود و مبانی جدید فقهی مطرح شد.
حجت الاسلام سعیدی

حجت الاسلام محمد سعیدی، نائب رییس اول مجمع نمایندگان طلاب و فضلای حوزه علمیه در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری رسا، با بیان اینکه اهمیت متون آموزشی به عنوان ریشه و اساس کار حوزه های علمیه از عصر شیخ مفید و شیخ طوسی یعنی بعد از غیبت صغری در کرسی درسی علما مطرح بوده است، ابراز داشت: با گذشت زمان بر اساس نیاز برخی متون‌ها زیاد و  از برخی هم کاسته شده است، ولی سنت و روش همه حوزه های علمیه در همه اعصار و قرون همان فقه اهل بیت(ع) بوده است.

 وی ادامه داد:  زمان یک عنصر تعیین کننده در این بخش بوده که بر حسب نیازها علمای آن زمان برای فهماندن تمام زوایای دین به مردم و جامعه، مباحث و مبانی فقهی را از مبانی اسلامی استخراج می‌کردند و در اختیار عموم قرار می‌دادند.

ضرورت همکاری مدیران حوزه در تحقق رهنمودهای رهبر انقلاب و مراجع تقلید

حجت الاسلام سعیدی تصریح کرد: از یک دهه قبل رهبر معظم انقلاب بحث تغییر متون درسی حوزه را مطرح فرمودند که در حوزه علمیه تا حدودی با نظرات مراجع تقلید این قضیه هماهنگ شد، یعنی تغییر متون با حفظ سنت فقه جواهری که مد نظر مراجع بود، تا مقداری جای خودش را باز کرده، ولی این به معنای حذف متن‌های اصلی حوزه نبود اما باید به ارتقای مبانی فقهی پرداخته شود.

نائب رییس اول مجمع نمایندگان طلاب اضافه کرد: فقه مضاف، فقه حقوق، فقه عدالت و مجموعه فقه حکومت مباحثی است که حوزه‌ها با گذشت زمان و نیازی که زمان به آن داشت رسیده است، ولی جامع و کامل نیست؛ بنابراین مسؤولان باید در جهت تقویت این مباحث تلاش کنند.

پرهیز از سلیقه گرایی در تدوین متون آموزشی حوزه

وی با بیان اینکه در حوزه‌ها باید از حاکمیت سلایق پرهیز شود و نباید تحت یک نظر و یک جریان پیش رفت، بیان کرد: اصل جریان متون حوزه همانی است که بر اساس اندیشه مراجع به آن توجه می‌شود، ولی گاهی مسائلی پیش می‌آید که به صورت سلیقه ای مطرح می‌شوند.

 حجت الاسلام سعیدی با بیان اینکه مهم‌ترین مانع تغییر و تحول در متون آموزشی حوزه های علمیه همین اعمال سلیقه‌ها است، گفت: اعمال سلیقه‌ها در تغییر و تحول متون حوزوی ایجاد مشکل می‌کند، باید بر طرف شود هرچند در سال‌های اخیر این روند رو به رشد بود و مبانی جدید فقهی مطرح شد.

عضو مجمع نمایندگان طلاب در پایان گفت: مراجع تقلید، استادان و شخصیت‌های حوزه مانع بالندگی متون آموزشی حوزه نیستند؛ اما باید وحدت رویه‌ای از سوی مسؤولان حوزه ایجاد شود تا به اهداف و رهنمودهای رهبر انقلاب و مراجع تقلید دست یابیم./875/ت302/س

ارسال نظرات