۳۰ مرداد ۱۳۹۵ - ۱۲:۵۷
کد خبر: ۴۴۵۰۵۷
مدیر مدرسه علمیه سفیران هدایت قزوین:

مدارس علمیه سفیران هدایت با نگاه کاربردی و نیاز جامعه شکل گرفت

مدیر مدرسه علمیه سفیران هدایت قزوین درباره علت تشکیل سفیران هدایت در حوزه‌های علمیه کشور، گفت: با نظر رهبر معظم انقلاب حوزه‌های علمیه موجود در گذشته توانایی پاسخگویی به نیازهای روز جامعه و شبهه‌های فراوان موجود را نداشتند و نیازمند تحول بودند در همین راستا حوزه سفیران هدایت با نگاه کاربردی و نیاز جامعه شکل گرفت.
محمد علی عبدالهی

حجت الاسلام محمدعلی عبدالهی، مدیر مدرسه علمیه سفیران هدایت، در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری رسا در قزوین، با اشاره به پیشینه این مدرسه علمیه، گفت: مدرسه علمیه ملاوردیخان دارای پیشینه 40 تا 50 ساله است، اما فعالیت نشاندار و قابل ارائه آن به تجدید بنای آن در سال 1362 باز می‌گردد، از سال 1387 نیز به عنوان سفیران هدایت تحت پوشش معاونت تبلیغ حوزه‌های علمیه کشور فعالیت خود را ادامه داد.

وی ادامه داد: پس از تبدیل این مدرسه علمیه به سفیران هدایت فعالیت آن از نظر کیفیت و کمیت افزایش یافت، در حال حاضر خدود 150 طلبه به روش آموزشی سفیران هدایت، با نگاه کاربردی و تبلیغ دین آموزش داده می‌شوند و سالانه به طور میانگین 15 نفر وارد حوزه تبلیغ می‌شوند.

حجت الاسلام عبدالهی سپس به سطحهای تحصیلی موجود در حوزه سفیران هدایت قزوین اشاره و عنوان کرد: سفیران هدایت در سه مقطع کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکتری تحصیل می‌کنند حوزه سفیران هدایت قزوین دارای دو سطح کارشناسی و کارشناسی ارشد است، استادان موجود در این حوزه نیز بیشتر بومی استان هستند.

وی درباره علت تشکیل سفیران هدایت در حوزه‌های علمیه کشور بیان کرد: با نظر رهبر معظم انقلاب حوزه‌های علمیه موجود در گذشته توانایی پاسخگویی به نیازهای روز جامعه و شبهه‌های فراوان موجود را نداشتند و نیازمند تحول بودند در همین راستا حوزه سفیران هدایت با نگاه کاربردی و نیاز جامعه شکل گرفت.

حجت الاسلام عبدالهی با بیان نوع آموزشهایی که در مدرسه علمیه ملاوردیخان صورت می‌گیرد، گفت: باتوجه به نگاه کاربردی، توانا شدن روحانی برای جامعه امروز دارای اهمیت است، به همین جهت در کنار درسهای اصلی درسهایی برای آشنایی با کامپیوتر و حضور در فضای مجازی برای طلبه‌ها ارائه می‌شود.

وی در ادامه افزود: سفیران هدایت قزوین در راستای حضور در فضای مجازی تعداد زیادی نرم افزار با بعد تبلیغی و اطلاع رسانی را برای استفاده در گوشیهای تلفن همراه برنامه ریزی کرده و ساخته‌اند که با توجه به استفاده از آنها در فضای اینترنتی، افراد بسیاری در سطح کشور از آنها بهره میبرند.

این کارشناس حوزوی درباره نقش حوزه‌های علمیه در هدایت جامعه ابراز داشت: حوزه‌های علمیه نقش مهمی در هدایت جامعه دارند، از نگاه مردم طلبه‌ها و روحانیان و حوزه علمیه نماینده دین هستند و به علت تخصص آنها مردم دیندار در زمینه دینی به آنها مراجعه می کنند، افزون بر تاثیر گذاری تخصصی طلبه‌ها از نظر اخلاقی نیز دارای تاثیر در جامعه هستند.

وی سپس به بیان میزان استقبال از حوزه‌های علمیه پرداخت و عنوان کرد: مراجعه کنندگان و داوطلبان به حوزه علمیه بیش از حد توانایی آن است، چرا که حوزه‌های علمیه دارای بودجه‌ای از طرف ارگانهای دولتی نیستند و تمام هزینه‌های خود را از کمکهای مردمی و وجوهات شرعی تامین می کنند و توانایی ارائه خدمات بیشتر در حد نیاز جامعه را ندارند، بنابراین به اندازه توانایی به پذیرش طلبه می‌پردازند نه متناسب با نیاز جامعه.

حجت الاسلام عبدالهی در پایان گفت: از پیش از انقلاب بودجه دولتی برای حوزه‌های علمیه در نظر گرفته نمی‌شد، پس از انقلاب نیز بنابر نظر بزرگان این کار ادامه پیدا کرد تا استقلال کامل فکری و ارائه نظرات در حوزه علمیه حفظ شود./302/955/ب1

ارسال نظرات