اهالی قلم و صاحبان اندیشه مرزبانان فرهنگی کشور هستند
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در مشهد، اختتاميه نهمين جشنواره بين المللي انتخاب كتاب سال رضوی از سری برنامه های دهه کرامت آستان قدس رضوی امروز، با حضور تولیت آستان قدس رضوی و جمعی از فعالان و فرهیختگان فرهنگی در تالار همایشهای بنیاد پژوهشهای آستان قدس رضوی برگزار شد.
در این مراسم حجت الاسلام والمسلمین سید ابراهیم رئیسی، توایت آستان قدس رضوی عنوان کرد: جشنواره انتخاب کتاب سال رضوی از جمله اقدامات شایسته مرحوم آیت الله واعظ طبسی تولیت فقید آستان قدس رضوی است بنابراین باید این اقدام ارزشمند را خیراتی برای آن مرحوم برشمرد که در آن سهیم و شریک باشد.
وی افزود: در اولین آیاتی که بر وجود نبی مکرم اسلام حضرت محمد(ص) از سوی خدای متعال نازل شده است، ایشان با فرهنگ کتابت آشنا شدند و «مدینه العلم» و «باب العلم» را رسول خدا را به جامعه بشری معرفی فرمودند.
قلم باید بیانگر حق باشد
حجت الاسلام و المسلمین رئیسی با تأکید بر اینکه جایگاه قلم آنچنان رفیع است که خداوند در قرآن کریم از قلم به عنوان ابزاری برای بیان حق سوگند یاد می کند، اظهار کرد: هر قلم مورد مدح قرآن کریم نیست بلکه قلمی شایسته و قابل تقدیر است که در راستای تبیین مبانی و معارف توحیدی به کار گرفته شود.
عضو شورای عالی حوزه علمیه خراسان تصریح کرد: جایگاه کتابت در مبانی اسلامی به حدی است که گفته می شود در روز قیامت کتابت همراه با کرامت، نسبت به خون شهید برتری دارد.
تولیت آستان قدس رضوی به تلکنولوژی های نوین اشاره و خاطرشان کرد: با وجود فضاهای دیجیتال و الکترونیک همچنان قلم نویسندگی و کتابت جایگاه اجتماعی خود را حفظ کرده و از منزلت آن کاسته نشده است.
وی با اشاره به تلاش دشمن برای نفوذ در باور، اندیشه، تفکر و اخلاق جوانان، تأکید کرد: اهالی فرهنگ و ادب در تقویت مبانی فکری، فرهنگی و اندیشه ای جامعه نقش بسزایی دارند، که باید ضمن ارج نهادن به آزادی اندیشه آثاری تولید کنند که جامعه را در برابر این هجمه های فکری مصون سازد.
حجت الاسلام والمسلمین رییسی از اهالی قلم به عنوان مرزبانان فرهنگی کشور یاد کرد و افزود: ما دارای فرهنگی غنی و تمدنی کهن به نام دین هستیم که فرهیختگان و صاحبان اندیشه پس از پیروزی انقلاب از این منبع تأسی گرفته اند و امروز به عنوان مرزبانان فرهنگی نباید اجازه دهند حریم اندیشه دینی جامعه ما شکسته شود.
عضو شورای عالی حوزه علمیه خراسان ابراز کرد: با وجود اینکه انقلاب یک تحول بزرگ فرهنگی و فکری است که اساس نظام جمهوری اسلامی بر آن نهاده شده است، متأسفانه در زمینه بررسی مبانی انقلاب کوتاهی و کمکاری شده است.
وی مطرح کرد: نظام جمهوری اسلامی می تواند مدنیتی مبتنی بر اجتهاد تمدن ساز، در جهان رقم بزند که در رأس آن یک فقیه جامع الشرایط قرار دارد در نتیجه بر فرهیختگان و اندیشمندان فرهنگ رضوی است که پاسخگویی به مسائل مستحدثه را جدی بگیرند.
نیازشناسی، ضرورت صاحبان قلم
تولیت آستان قدس رضوی عنوان کرد: نخستین گام در نگارش و کتابت نیازشناسی در حوزه های مختلف است تا اهالی قلم ضمن شناخت و کسب آگاهی در این زمینه، آثاری تولید کنند که پاسخگویی نیازها و ضرورت جامعه باشد.
حجت الاسلام والمسلمین رئیسی بیان کرد: کتاب مادر تمدنها یکی از جلوه های کمال بشری و معیار سنجش جامعه و مدنیت است.
به گفته وی کتاب به عنوان یکی از فرآورده های بشری، دانش و تحقیق و نگارش با کرامت، از ثروتمندترین گنجینه های بشر است اما متأسفانه برخی از آحاد بشر نه از این گنجینه بهره می برند و نه چیزی به آن می افزایند.
تولیت آستان قدس رضوی خبر داد: در راستای گسترش و نشر معارف ناب رضوی جریان خادمان علمی امام رضا(ع) شکل گرفت تا از ظرفیت پژوهشگران، صاحبان اندیشه و قلم در این عرصه به کار گرفته شود.
در پایان مراسم اختتامیه نهمین جشنواره انتخاب کتاب سال رضوی برگزیدگان معرفی و با حضور حجت الاسلام والمسلمین رئیسی، تولیت آستان قدس رضوی مورد تقدیر قرار گرفتند./1308/203/ب2