تقید به احکام اسلام در جامعه کمرنگ شده است
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در اصفهان، حجت الاسلام محمدمهدی شاهچراغی جمعه شب در مسجد و حسینیه صدیقه طاهره شهرضا در جمع مردم این شهرستان، عنوان کرد: بر اساس روایات اسلامی یاد مرگ رفتار انسان را اصلاح و شیوه برخورد او را با دیگران تغییر میدهد؛ انسان وقتی به این نکته متوجه باشد که روزی از این دنیا میرود و باید در برابر خداوند در خصوص اعمال و رفتارش پاسخگو باشد بسیاری از اعمالی را که به سادگی انجام و نسبت به عواقب آنها بی تفاوت بود را ترک میکند؛ بسیاری از ناهنجاریهای زندگی در نتیجه رفتارهایی ایجاد میشود که از فراموشی یاد مرگ مرتکب میشویم.
وی تصریح کرد: خداوند گاهی انسان را به بلا یا مصیبتی دچار میکند تا چشم او را نسبت به امور حقیقی دنیا بینا کند، بیماریهایی که انسان در بعضی مواقع به آن دچار میشود در حقیقت هشداری است از ناحیه خداوند تا انسان را نسبت به اعمال و رفتارش متوجه کرده و از راه خطایی که در پیش گرفته است باز دارد.
انس با قرآن و اقامه نماز شب، بهترین همراهان سفر آخرت است
استاد حوزه و دانشگاه در بخش دیگری از سخنان خود، با اشاره به روایتی از امام رضا(ع) گفت: انس با قرآن بهترین همراه سفر آخرت است، قرآن انیس فرد مؤمن در عالم قبر و برزخ و نجات دهندهی او در روز قیامت است؛ افرادی که در عالم حیات با قرآن و مضامین عالی آن بیگانه بودهاند، قرائت قرآن در دوران پس از مرگ سود زیادی برای آنان ندارد.
حجت الاسلام شاهچراغی در ادامه افزود: اقامه نماز شب سبب نورانیت قبر انسان میشود اما باید به این نکته توجه داشته باشیم که اقامه نماز شب یک مستحب مؤکد است اما اقامه نماز یومیه واجب بوده و ترک عمدی اقامه آن در اول وقت بسیار مرد نکوهش قرار گرفته است؛ اقامه نمازهای یومیه در اول وقت مقدمهای برای اقامه نماز شب است، اما افرادی که نسبت به اقامه نمازهای یومیه و رعایت اوقات آن بی تفاوت هستند هرگز توفیق اقامه نماز شب یا درک معارف والای آن را پیدا نمیکنند.
وی اذعان کرد: کاهلی در اقامه نمازهای یومیه یا بی توجهی به اقامه نماز اول وقت سبب گرایش انسان به فساد، فحشا و منکرات میشود؛ افرادی که نسبت به این واجب الهی بی تفاوت هستند همواره در معرض لغرش و گناه و وسوسهی شیطان قرار دارند و در غالب موارد در دام این وسوسهها گرفتار میشوند.
استغفار سبب تسهیل امور آخرت میشود
استاد حوزه و دانشگاه در بخش دیگری از سخنان خود، عنوان کرد: آیات و روایات بسیاری از سؤال و جواب عالم قبر و برزخ و پرسش روز قیامت سخن گفتهاند اما راهکارهای نجات از عذاب و شیوهی پاسخگویی به سؤالات آخرتی را هم برای ما مطرح کردهاند.
حجت الاسلام شاهچراغی ادامه داد: استغفار و طلب توبه یکی از بهترین اعمالی است که سبب تسهیل امور آخرتی میشود؛ اما باید توجه داشته باشیم که صرفاً گفتن کلمات استغفار سودی ندارد و استغفار حقیقی باید همراه با عمل باشد؛ در روایات زیادی وارد شده که افرادی که توبه میکنند اما باز هم اگر فرصت گناه مهیا شد دوباره آن گناه را تکرار میکنند در حقیقت خداوند را به مورد تمسخر قرار دادهاند.
وی تأکید کرد: استغفار در فرهنگ اسلامی به معنای ترک گناه، عزم بر عدم بازگشت به آن، جبران آنچه از فرد در جریان گناه از حقوق مردم و خداوند قضا شده یا بر ذمه فرد قرار گرفته و در نهایت طلب توبه با زبان است.
شرکت در نماز جماعت مصداق بارز عمل صالح است
استاد حوزه و دانشگاه اظهار کرد: اعمال صالحی که ما در این دنیا انجام میدهیم تنها همراهان ما در سفر آخرت هستند، در واقع پس از مرگ پرونده اعمال ما بسته و ما تنها از طریق آنچه در این دنیا انجام دادهایم باید امور آخرتی خود را سپری کنیم بنابراین اعمال صالح یا گناهان تأثیر بسیار مهمی در سرنوشت و اوضاع و احوال ما در عالم قبر و قیامت دارند.
حجت الاسلا شاهچراغی اضافه کرد: شرکت در نماز جماعت، انجام فرائض دینی و اهتمام به انجام اعمال سنه و آنچه که در ایام و مناسبتهای مختلف سال وارد شده است مصداق بارز اعمال صالحی است که در آیات و روایات فراوان از آنها به عنوان بهترین زاد و توشه سفر آخرت یاد شده است.
مردم و مسئولان به نهی از منکر بی توجه هستند
وی ابراز کرد: متأسفانه در جامعه ما تقید به احکام دینی کمرنگ شده، مردم و مسئولان در برابر منکرات بی توجه هستند؛ این روند نتیجهای جز افزایش منکرات در جامعه نخواهد داشت.
استاد حوزه و دانشگاه تصریح کرد:مردم ما همواره دیگران را به انجام اموری که در شرع مقدس اسلام و احکام وارد شده تشویق و ترغیب و امر میکنند اما در برابر ارتکاب گناه و معاصی بی تفاوت هستند و با الفاظ و عبارات مختلف سعی در تبرئه کردن خود دارند در حالی که نهی از منکر نیز به اندازه امر به معرف واجب است./868/202/ب2