۲۰ مرداد ۱۳۹۵ - ۲۳:۴۲
کد خبر: ۴۴۳۲۹۳
آیت‌الله ملك‌حسینی:

عهد مردانگی، عهد ایجاد امنیت برای هدایت انسان‌ها است

نماینده ولی فقیه در استان كهگیلویه و بویراحمد با اشاره به تعریف عهد مردانگی انسان، آن را ایجاد امنیت برای هدایت انسان‌ها و رشد در پرتو قرآن دانست.
آیت الله سید شرف الدین ملک حسینی، نماینده ولی فقیه در استان کهگیلویه و بویراحمد

به گزارش خبرگزاری رسا، آیت‌الله سیدشرف‌الدین ملك حسینی، نماینده ولی فقیه در استان كهگیلویه و بویراحمد امروز ۲۰ مردادماه در مراسم یادواره ۸۵ شهید یگان ویژه استان‌های فارس، هرمزگان، بوشهر و كهگیلویه و بویراحمد كه در شیراز برگزار شد، به روایات اسلامی درباره شهادت اشاره كرد و گفت: در این روایات گرامی‌ترین مرگ، قتل و كشته شدن در راه خداست.

وی با اشاره به ایام دهه كرامت اظهار كرد: این دهه با میلاد كریمه اهل بیت(ع) حضرت معصومه(س) آغاز و با میلاد حضرت علی‌بن موسی الرضا(ع) پایان می‌یابد و میان آن نیز یاد و خاطره فرزندان حضرت موسی‌بن جعفر(ع) نظیر حضرت شاهچراغ(ع) و سیدعلاءالدین حسین(ع) گرامی داشته می‌شود.

آیت‌الله ملك‌حسینی با بیان اینكه كلمه كرم و كرامت دارای مفاهیم مختلفی است، گفت: در زبان فارسی كریم یعنی گرامی و اكرم هم گاه به معنای گرامی‌ترین ترجمه می‌شود كه درست است اما برای درك این مفاهیم باید ادبیات عرب را واكاوی كرد.

منتخب مردم كهگیلویه و بویراحمد در مجلس خبرگان رهبری اظهار كرد: انسان زمانی كه به اوج انسانیت خویش می‌رسد، بر اساس این قاعده كریم می‌شود و تمام مراحل حیات انسان مرحله‌ مقدماتی برای كرامت انسانی است.

وی با بیان اینكه در قرآن دو كرامت ابتدایی و بدوی و پایانی و نهایی آمده است، گفت: كرامت بدوی، همان است كه انسان از خاك است و خاك كرامت یافت و بنی آدم شكل گرفت. انسان در این معنا بنی آدم است اما آدم و انسان نشده است و این كرامت ابتدایی است اما وقتی كه انسان در سیر حیاتش به قله می‌رسد آن كرامت پایانی است كه إن اكرمكم عندالله اتقكم.

آیت‌الله ملك‌حسینی با تصریح اینكه شرافت و كرامت شایسته افتخار كردن است، گفت: انسان می‌تواند به اصالت‌، شرافت و كرامت افتخار كند اما اصالت انسان عقلانیت، شرافت، اخلاق، كرامت و تقوای اوست و عقلانیت و شرافت مقدمه‌ای برای كرامت انسان هستند و كرامت انسان یعنی اوج و بلندی شكوه وجودیش.

وی با یادآوری اینكه هر انسانی به نوعی یا در بستر و یا در حركت می‌میرد، اما حركت‌ها متفاوتند، گفت: گاه انسان‌ها سخت و گاه نرم و یا در زشتی‌ها و یا در پاكی‌ها جان می‌دهند اما این‌ها مرگ‌هایی است كه مرگ انسان را انتخاب می‌كند و در این مرگ انسان فاعل نیست.

رئیس مدرسه علمیه خان شیراز ادامه داد: در این نوع مرگ هیچ عهدی با انسان بسته نشده است كه زیبا و شكوفا شده بمیرد اما مرگی است كه اگر انسان آن را انتخاب كرد با آنكه مرگ انسان را انتخاب كند، متفاوت است و این مرگ انتخاب شده برای هدایت انسان‌ها و جامعه بشری و برای این است كه نام خدا و رسولش و اهل بیت(ع) برای ابدیت در جهان هستی بدرخشد و اینجاست كه نه تنها حیات كه مرگ هم به شكوفایی رسیده است و زمانی یك انسان به چنین مرگ شكوفاشده دست می‌یابد كه یك حیات شكوفا شده داشته باشد.

وی با تأكید بر اینكه كرامت مرگ را به انسانی می‌دهند كه كرامت حیات یافته داشته باشد، گفت: این زیباترین مرگی است كه شهدا به سراغ آن می‌روند و آن را درمی‌یابند و این‌ها كسانی هستند كه در آیات قرآن بدان‌ها اشاره می‌شود البته این ویژگی برای همه مؤمنان نیست بلكه تنها برخی از مؤمنان را شامل می‌شود.

آیت‌الله ملك حسینی اظهار كرد: در میان مؤمنان كسانی هستند كه حقیقت مروت و مردانگیند اما غیر از این مردانگی و مروت،‌زنانی هستند كه مردند و گاه مردانی مرد نیستند و در قرآن رجال یعنی مردانگی و مروت و گاهی زنانی مانند مادران شهدا مردانگی و مروت دارند شیرمردند و شرافت را معنای گذشت و ایثار و تمام جلوه‌های شرف انسانی را تفسیر كردند.

نماینده رهبر معظم انقلاب در استان كهگیلویه و بویراحمد با طرح این سئوال كه آیا عهد مردانگی انسان به زندگی كردن و پست و مقام گرفتن است؟ گفت: آیا مردان چنین عهدی را با خدا می بندند كه ما به دنیا بیاییم و می‌خوریم، می‌خوابیم، می‌گردیم، زندگی می‌كنیم و رئیس می‌شویم؟ خیر چنین نیست بلكه عهد مردانگی، عهد شرافت و كرامت انسانی و دفاع از پاك‌ها و پاكی‌های جامعه است.

وی همچنین عهد مردانگی انسان را عهد ایجاد امنیت برای هدایت انسان، قرآن خواندن انسان‌ها و رشد در پرتو قرآن دانست و گفت: امنیت برای زندگی طیبه داشتن نه برای زنده بودن و زندگی كردن بلكه حیات طیبه مدنظر است و شهید جان خود را می‌دهد تا چنین حیات طیبه‌ای را به جامعه ببخشد.

به گفته وی، اگر انسانی در حیات طیبه جامعه نقش‌آفرینی كند، باید همچنان كه هر چیزی كه علت آفرینشگر است، علت پایدار كننده هم باشد، این مسئله هم برقرار باشد لذا باید شهیدی كه به جامعه حیات طیبه می‌بخشد باشد و بماند و زنده باشد تا بتواند نقشی كه آفرید تا ابدیت و قیامت مدیریت كند.

آیت‌الله ملك حسینی گفت: كسی كه حیاتش به جامعه حیات می‌دهد نباید بمیرد چون دیگر علت آفرینشگر علت پایداركننده نیست باید بماند تا بتواند در استمرار حیاتش، جامعه را در حیات طیبه مدیریت كند.

عضو مجلس خبرگان رهبری در بخش پایانی سخنان خود با بیان اینكه اگر امروز نام خداوند و نبی و اهل بیت(ع) و آرمان توحیدی و قرآنی و سنت نبوی و سیره علوی هست به بركت خون‌های شهداست، ابراز امیدواری كرد كه این یادواره‌ها مقدمه‌ای باشد برای راه واره‌هایی كه باید جامعه در آن مسیر را تا خدای بزرگ طی كند./919/101/ب2

ارسال نظرات