تحقق اقتصاد مقاومتی نیازمند حمایت عملی از تولید داخلی است
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در آمل، قاسم احمدی لاشکی، رییس مجمع نمایندگان مازندران امشب در همایش بزرگداشت روز ملی صنعت و معدن که در دانشگاه شمال آمل برگزار شد، اظهار داشت: تلاش های صنعتگران پراثر است که با سختی ها و کاستی ها ساخته و کم نمی آورند و آن چیزی که مورد نیاز جامعه پویا است را به درستی عمل می کنند.
وی ادامه داد: صنعت کشور بیمار است و وضعیت خوبی ندارد که مازندران نیز در این عرصه دچار بیماری حاد است و مجلس و دولت باید در کنار هم برای صنعت تلاش کنند که شعار به اندازه کافی داده شده است.
نماینده مردم نوشهر و چالوس در مجلس ادامه داد: در عمل باید شاهد حمایت های جدی از صنایع باشیم که ضرورتی مهم و اساسی است.
وی اظهارداشت: خودزنی می کنیم که به جای این که محیط زیست با این طرح و برنامه آری گوید فقط جمله نه را بلد است و این به مفهوم مخالفت با اقتصاد مقاومتی، اقدام و عمل است.
وی ادامه داد: ما فقط بگوییم نمی شود و محیط زیست چنان است نمی توانیم کاری از پیش بریم و صنعت در مازندران را به سبب وجود محیط زیست داریم روزبه روز نابودتر می کنیم.
رییس مجمع نمایندگان مازندران تصریح کرد: دولت برای امسال برنامه هایی دارد که 16 هزار میلیارد تومان تسهیلات را برای مجموعه هایی که از ظرفیت خود استفاده کامل نمی کنند دارد می گذارد تا تقویت شوند.
احمدی لاشکی با بیان این که ضرورت دارد بانک های عامل ارائه تسهیلات مشخص شود تا در کاغذبازی ها دچار مشکل نشویم، ادامه داد: بانک ها بلای جان شدند و به جای آن که کمک کننده باشند دارند وام می دهند که تبدیل به دامی شده است که زندگی مردم را می بلعد.
وی افزود: افزایش سودهای بانکی زمینه رکود را فراهم می کند و دولت درباره تورم خوب عمل کرد و رکود هم باید دیده شود که اگر تولیدگر زنده نباشد جامعه نیز دچار رکود می شود.
نماینده مردم نوشهر و چالوس در مجلس ادامه داد: بیکاری جوانان از دغدغه های کشور است که اگر برای جوانان خود کاری انجام ندهیم اوضاع خوب نیست.
وی با بیان این که آسیب های اجتماعی مانند طلاق باید ریشه یابی شود، ادامه داد: باید بررسی کنیم چرا اعتقادات و ایمان ما ضعیف شد که اثرات آن به سبب بار اقتصادی جامعه است.
احمدی لاشکی اظهارداشت: همه ما باید در کنار هم بخواهیم از تولید حمایت کنیم و صنعتگران نیز صداقت را سرلوحه امور خود قرار دهند که اگر این کار را نکنیم زمینه ایجاد مفاسد اقتصادی و حقوق های میلیونی نجومی می شود.
رییس مجمع نمایندگان مازندران ادامه داد: مجمع نمایندگان مازندران آمادگی رصد موضوعات برای حل مشکلات مجمع هم اندیشان صنعت و معدن را دارد تا بتوانیم در کنار هم زمینه حل مشکلات را فراهم کنیم.
ابوالفضل روغنی، رییس کمیسیون صنعت اتاق بازرگانی نیز در این همایش اظهارداشت: امروز صنعت در شرایط بحرانی و غیر قابل تحمل است که باید اقدامات اساسی در این راستا صورت گیرد.
وی افزود: نخستین معضل صنعت بخش نقدینگی و سرمایه مالی است که کشور ما یکی از گران ترین نظام بانکی را در اختیار دارد.
روغنی اظهارداشت: بانک ها به سمتی رفتند که علیه تولید کار کردند و بیشترین مالیات برعهده تولیدکنندگانی است که دارند کار درست انجام می دهند.
رییس کمیسیون صنعت اتاق بازرگانی ایران ادامه داد: باید به اقتصاد درون ریز و برون گرا توجه کنیم که در حوزه تجارت خارجی موفق نبودیم و صادرات افزایش پیدا کرده است که صنعت جایگاه خود را در کشور ندارد.
روغنی ادامه داد: نظام بانکی معظل بزرگ صنعت کشور است که باید زمینه اصلاح وضعیت آن فراهم شود.
روغنی افزود: باید یارانه ها و سوبسیدها از سوی دولت به صنایع داده شود و به وضعیت بیمه ها نیز توجه ویژه ای صورت گیرد.
وی اظهارداشت: 7500 بنگاه اقتصادی در کشور فعالیت می کند که ضرورت دارد اقدامات اساسی انجام شود تا جلوی قاچاق کالا در کشور گرفته شود.
سید مجتبی رضوی، عضو هیئت رییسه مجمع هم اندیشان صنعت و معدن آمل تصریح کرد: از دولت تدبیر و امید سپاس گذاریم که از جمله تلاش آنان آرامش در فضای اقتصادی، آماده سازی فضای تعاملی با جهان، کنترل نوسانات نرخ ارز و تورم بوده است.
وی ادامه داد: اقتصاد ما وضعیت اسفباری دارد که نمی توانیم بررسی کنیم در آینده در چه نقطه ای هستیم و تحریم های بین المللی، کاهش قیمت جهانی نفت و کاهش قیمت های جهانی مواد معدنی، خام و فلزات از عوامل رکود است.
رضوی خاطرنشان کرد: اتخاذ سیاست شدید انقباض مالی، ثبات نسبی نرخ ارز، بالابودن نرخ سود تسهیلات و نرخ سود سپرده های بانکی و کاهش قدرت تسهیلات دهی بانک ها از عوامل رکود ناشی از سیاست های پولی است.
عضو هیئت رییسه مجمع هم اندیشان صنعت و معدن آمل اظهار داشت: صنایع ما فعال نیستند که باید حمایت های شایسته ای صورت گیرد تا زمینه فعال شدن سرمایه های راکد فراهم شود.
رضوی ادامه داد: ضرورت دارد به منافع ملی توجه کنیم و دستگاههای مرتبط امر تنها به فکر منافع سازمانی خود نباشند و هم سویی لازم وجود داشته باشد.
وی بیان داشت: اصلاح نظام بانکی از جمله مهم ترین اموری است که باید زمینه تحقق آن فراهم شود که نظام بانکی سد راه ما شده است./1314/202/ب2