توافقي سراسر به ضرر آنكارا است
به گزارش سرویس پیشخوان خبرگزاری رسا، برخلاف آنچه ادعا ميشود توافق تركيه با رژيم صهيونيستي بر سر رفع اختلافات ناشي از حمله كماندوهاي اسرائيلي به كشتي تركيهاي حامل كمكهاي انساني به غزه نه به نفع حماس و مردم غزه است و نه به نفع تركيه بلكه اين توافق تماماً به نفع رژيم صهيونيستي است، زيرا در حالي كه تا پيش از اين، تركيه برداشتن محاصره غزه را يكي از پيششرطهاي امضاي اين توافق قرار داده بود اما بنيامين نتانياهو نخست وزير توسعهطلب و ضدصلح رژيم صهيونيستي در سخناني بعد از امضاي اين توافق اعلام كرد به هيچ وجه محاصره غزه برداشته نشده و نخواهد شد و تركيه تنها ميتواند بعد از بازرسي كشتيهاي خود كالا به غزه بفرستد.
كشتيهاي جنگي اين رژيم نيز در تأييد مواضع اين رژيم كنترلهاي دريايي خود را در سواحل غزه افزايش دادهاند. پيش از اين نيز اين رژيم ساخت ديواري را در مرز غزه شروع كرده است كه بيترديد ميتوان محاصره غزه را از آنچه بوده و است تنگتر سازد.
گذشته از اين طبق توافق حاصله، تركيه از يكسو به واسطهاي براي تحويل جنازه نظاميان كشته شده در جنگ 51 روزه سال 2014 تبديل خواهد شد و از ديگر سو مانع از اين خواهد شد كه حماس كار پيگرد قضايي اين رژيم را بابت ارتكاب جنايات جنگي در غزه در مجامع بينالمللي دنبال كند.
به همين ترتيب مزيت چنداني نيز از اين توافق براي تركيه تصور نميشود زيرا تركيه در مقطعي به عايدسازي روابط خود با رژيم صهيونيستي اقدام كرده است كه اين رژيم به طور بيسابقه تعرضات خود را به قبله نخست مسلمانان در مسجدالاقصي افزايش داده است ضمن آنكه اقدامات شهركسازي اين رژيم براي از بين بردن زمينههاي تشكيل دولت فلسطيني در كرانه باختري سرعت گرفته است به گونهاي كه حتي صداي اعتراض كشورهاي غربي را نيز درآورده است. در چنين وضعيتي توافق اخير آنكارا با تلآويو به وجهه تركيه در ميان كشورهاي اسلامي و ديگر مدافعان تشكيل دولت فلسطيني صدمه ميزند. به لحاظ اقتصادي نيز خريد گاز از اسرائيل از اين نظر كه محل تأمين اين گاز در درياي مديترانه هنوز محل اختلاف و مناقشه است ميتواند به روابط تركيه با ديگر كشورهاي حوزه گازي آسيب بزند.
از همه مهمتر اينكه تركيه در حالي به اسرائيل نزديك ميشود كه سرمنشأ دغدغههاي امنيتي تركيه در خصوص تشكيل دولت مستقل كرد در منطقه به اين رژيم برميگردد و اين رژيم چه به صورت شخصي و چه با استفاده از لابيهاي خود در كشورهاي اروپايي و امريكا روند استقلالطلبي كردها را در منطقه هدايت و مديريت ميكند. از طرف ديگر عاديسازي رابطه با اسرائيل آن هم در شرايطي كه اين رژيم در تلاش براي تشكيل ائتلاف منطقهاي جديد با حضور عربستان است ميتواند تركيه را به عنوان ابزاري در خدمت اهداف اين ائتلاف قرار دهد كه در اين صورت تركيه همان هزينههاي سنگيني را پرداخت خواهد كرد كه تاكنون براي مشاركت در پروژه براندازي دولت قانوني سوريه پرداخت كرده است، بنابر اين از هر نظر كه به توافق جديد تركيه و رژيم صهيونيستي نگاه شود نه تنها هيچ نفعي براي تركيه ديده نميشود بلكه چه بسا ميتواند هزينههاي سنگين ديگري را نيز بهخصوص در عرصه امنيتي در پي داشته باشد./998/102/ب3
منبع : روزنامه جوان