وی خاطرنشان کرد: اگر بخاطر ضعف اقتصادی، اعتقاد مردم آسیب ببیند، آن عذاب الیم برای همه ماست و حتی در مقابل نسل های آینده نیز که ممکن است از این قضیه آسیب اعتقادی ببینند ما مسئوولیم.
استاد برجسته درس خارج حوزه علمیه قم با اشاره به ظرفیتهای عظیم اقتصادی کشور، ابراز داشت: این کشور به لطف الهی همه چیز دارد؛ یعنی خداوند هم ما را بی نیاز ساخت و هم سرمایه های لازم را در اختیار ما قرار داد.
وی ادامه داد: بزرگترین سرمایه کشور ایمان، قرآن و عترت است که در کنار این نعمتهای بزرگ معنوی، خداوند ذخائر زمینی را به صورت فراوان در اختیار ما قرار داد لذا کشور ما کشوری است که می تواند کاملا خودش را تامین کند. همه ما موظفیم نعمتهای خدا را شاکر باشیم و در مقابل آن کاری انجام دهیم.
حضرت آیت الله جوادی آملی اذعان داشت:در فرهنگ قرآن، از آن کسی که ستون فقراتش شکسته است به فقیر تعبیر می شود یعنی کشوری که جیبش خالی است ستون فقراتش شکسته است و چنین کشوری قدرت ایستادگی و مقاومت ندارد؛ طبق فرموده قرآن کریم، کشوری که جیبش خالی است اهل تملق و چاپلوسی است، چنین کشوری نمی تواند شعار مقاومت و ایستادگی سر بدهد.
وی ادامه داد: مشکلات اقتصاد کشور با سفارش و نصحیت حل نمی شود بلکه در این راه باید اقدامات جدی و عملی صورت گیرد؛ باید جلوی مسائلی همچون قاچاق کالا و ورودی های غیر قانونی واردات کالا به کشور گرفته شود و با اختلاس، تورم و رشوه خواری مبارزه جدی صورت گیرد.
استاد برجسته درس خارج حوزه علمیه قم در بخش دیگری از سخنان خود غرور و خودخواهی را بزرگترین دشمن انسان برشمرد و اظهار داشت: دشمن ترین دشمن انسان نفس او و غرور و خودخواهی اوست، در دوران دفاع مقدس به وضوح مشاهده کردیم که هرگز از دشمنان بیرونی مانند آمریکا کاری ساخته نیست اما غرور و خودخواهی و منیّت، انسان را حقیقتا از بین می برد و تا ما رسوا نکند ما را رها نمی کند. مسئولان باید بدانند که جناح بازی، ریاست طلبی و خود خواهی مانند یک بیماری بی درمان و آبروبر است که بالاخره انسان را از پا می اندازد.
وی توکل به خدا در راه حل مشکلات مردم و کشور را باعث توفیق در این امور دانست و بیان داشت: ممکن نیست خداوند از انسان چیزی بخواهد و دستوری بدهد تا ما آن را انجام دهیم و بعد درخواست ما را اجابت نکند، مانند اینکه فرمود مرا بخوانید تا شما را اجابت کنم و این وعده خدا تخلف ناپذیر است.
استاد برجسته درس خارج حوزه علمیه قم ادامه داد: ذکر بسم الله و یاد خدا همه کارها و امور را قرنطینه می کند؛ ذکر بسم الله در ابتدای شروع امور علاوه بر ثواب، این مفهوم را دارد که شخص انجام دهنده کار باید بتواند بگوید خدایا این کار را بخاطر تو انجام می دهم چرا که کار خلاف را نمی شود برای خدا انجام داد، در نتیجه اینگونه اذکار امور را قرنطینه، الهی و حفظ می کند.
حضرت آیت الله جوادی آملی در فراز پایانی فرمایشات خود در این دیدار، مجلس دهم را به رواج وحدت و محبت در جامعه توصیه کرد./1323/د101/ج1