ناشران کتابهای خود را بر اساس نیازسنجی و مخاطب شناسی در نمایشگاه عرضه کنند
حجتالاسلام ابوالفضل بنیاحمدی مدیر حوزه علمیه خواهران استان البرز در حاشیه نمایشگاه کتاب تهران، در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری رسا، در خصوص کیفیت کتب ارائه شده در نمایشگاه، گفت: حضور انواع کتابها در مجموعه نمایشگاه لازم است اما انگیزه مهم تولید یا تسهیل فراگیری علم است که باید ارزیابی شود.
وی افزود: صرف اینکه ناشران نمایشگاهی زده و کتاب های خود را بفروشند کافی نیست در نمایشگاه باید فرهنگ، فکر، برنامه و ایدههای نوعلمی ارائه شده و در دسترس مردم قرار گیرد.
مدیر حوزه علمیه خواهران استان البرز با اشاره به اینکه سرانه کتابخوانی در کشور ما خوب نیست، عنوان کرد: اگر بخواهیم جامعه با کتاب آشتی کند باید آن را ارزان کرده و موضوعات کتابها را ریز کنیم، ما باید در خصوص مطالعه کتاب مدیریت زمان داشته و حتی در اوقات مرده خود همچون زمان پیش از خواب کتاب بخوانیم.
حجتالاسلام بنی احمدی با اشاره به حدیثی از امام رضا(ع) مبنی بر اینکه اگر کلام ما را خوب به مردم رسانده شود آنها تبعیت میکنند، گفت: اگر مما بتوانیم مفاهیم قرآنی و روایات معصومین(ع) را رقیق کرده و از مغلقگویی دست برداریم مردم به خودی خود به سوی کتابخوانی جذب خواهند شد.
وی افزود: در نوشتن کتاب باید مخاطبشناسی در نظر گرفته شود به عنوان مثال کتاب دختر شینا با قلمی روان کتاب خود را قالب یک رمان بیان کرده است به همین دلیل مخاطبان بسیاری دارد، بنابراین ما باید در نویسندگی رواننویسی را رعایت کنیم.
مدیر حوزه علمیه خواهران استان البرز در خصوص کارآمدی نمایشگاه برای طلاب حوزوی، گفت: اهل علم دانشگاهی یا حوزوی سر و کارشان با کتاب است بنابراین باید برای حضور آنان در نمایشگاه تسهیلات خاص در نظر گرفته شود که یکی از راهکارهای آن برپایی نمایشگاه در 31 استان کشور است تا اهل علم بتوانند استفاده لازم را ببرند نباید وزارت ارشاد تمام توان خود را فقط صرف برپایی نمایشگاه در تهران کند.
حجتالاسلام بنیاحمدی در پایان خاطرنشان کرد: باید ناشران کتابهای خود را بر اساس نیازسنجی و مخاطب شناسی در نمایشگاه عرضه کنند در عرصه علوم دینی کتب ارائه شده باید شبهات را بر اساس مختصرگویی، روان نویسی، و عدم مغلق گویی پاسخ داده شده و در اختیار نسل جوان قرار گیرد./202/807/ب1