۰۱ ارديبهشت ۱۳۹۵ - ۱۱:۰۰
کد خبر: ۳۲۵۹۱۹
استاد حوزه و دانشگاه:

اعتکاف، اردویی تدارکاتی برای رشد معنوی انسان است

خبرگزاری رسا ـ کارشناس مسائل مذهبی گفت: جوانان معتکف می‌توانند ایام اعتکاف را به‌صورت یک اردوی تدارکاتی قلمداد و تمرین کنند تا شیطان را از خود دور ساخته زیرا اعتکاف به انسان نیرو و انگیزه می‌دهد تا موجبات تعالی و رشد معنوی خویش را فراهم آورد.
اعتکاف

به گزارش خبرگزاری رسا در بوشهر، سید محمد طاهرزاده استاد حوزه و دانشگاه و کارشناس مسائل مذهبی با اشاره به جایگاه فریضه اعتکاف در آیین اسلام گفت: در آموزه‌های اسلام موارد متنوعی برای برقراری ارتباط بین عبد و معبود در نظر گرفته‌شده است که همواره راهکارهایی جدید و تازه را پیش روی یک انسان می‌گذارد تا بتواند در برابر آماج همزات شیاطین و انحرافات پیش‌آمده، صراط مستقیم را گم نکند و بتواند خود را از این طوفان سهمگین به منزل مقصود به‌سلامت عبور دهد.

 

وی افزود: اعتکاف یکی از صدها برنامه دقیقی است که خداوند برای شارژ کردن معنویتی بندگان خویش در بحران‌های روزگار در نظر گرفته است.

 

استاد حوزه و دانشگاه اظهار داشت: اعتکاف یعنی فرار از روزمرگی‌های تکراری که مدیریت اکثر آن‌ها را شیطان به دست گرفته است و از آن‌ها به چتر هدایت و حمایت خداوند پناه بردن.

 

طاهرزاده تأکید کرد: اعتکاف را باید یک فرصت ویژه دانست که خداوند حکیم برای تجدید قوای انسان در کوره بازار غفلت و انحراف ریزودرشت به بنده خود می‌دهد.

 

کارشناس مسائل مذهبی خاطرنشان کرد: در سیره اهل‌بیت و انبیا می‌بینیم که این بزرگواران از این فرصت‌ها به‌آسانی عبور نمی‌کردند و به بهترین شکل ممکن از آن بهره می‌بردند. پیامبر مکرم اسلام ایام البیض ماه رجب و دهه آخر ماه مبارک رمضان را همواره در اعتکاف به سر می‌بردند و ائمه اطهار نیز به تأسی از پیامبر در این ایام و برخی ایام دیگر مثل نیمه شعبان به این فریضه الهی روی می‌آوردند و همواره به پیروان و شیعیان خویش نیز تأکید می‌کردند که به این شیوه دست به دامان خداوند شوند.

 

وی ادامه داد: البته در این میان، اهل‌بیت بعضاً به نکاتی بسیار ریز و حساب‌شده نیز اشاراتی داشته‌اند تا نشان دهند اولویت‌هایی در برنامه‌های دینی وجود دارد که توجه به آن‌ها سبب می‌شود انسان سیر سلوکی و شخصیت حقیقی اسلامی را زودتر کسب کند.

 

استاد حوزه و دانشگاه با اشاره به روایات دینی، یادآور شد: شخصی که به خاطر حفظ حریم خانواده و کمک کردن در امور خانه، کنار همسر خود باشد همانند کسی است که در مسجدالنبی معتکف شده باشد و به عبادت خدا مشغول باشد.

 

طاهرزاده اضافه کرد: روایت مشهوری که در میزان الحکمه از میمون بن مهران نقل‌شده است که امام حسن مجتبی علیه‌السلام در مسجد معتکف بودند که فقیری مراجعه کردند و درخواست کمک کرده و ادعا کرد بدهکار کسی هستم که گفته اگر قرضم را تا پایان امروز ندهم، مرا به زندان می‌اندازد؛ امام مجتبی علیه‌السلام فرمودند "من پولی در بساط ندارم که کمک کنم، ولی پیش طلبکار تو می‌آیم و برایت وقت می‌گیرم تا بتوانی در فرصت مناسب قرض خود را ادا کنی و با شخص راه افتاد تا مسجدالحرام را ترک کند، در همین حال اطرافیان حضرت متذکر شدند که یابن رسول‌الله شما معتکف هستید و اجازه خروج از مسجد را ندارید، حضرت پاسخ داد "از یاد نبرده‌ام، ولی از پدرم شنیدم که از جدم رسول خدا صلی‌الله علیه و آله نقل می‌کرد که او فرمود هر کس در مورد حاجت برادر مسلمانش تلاش کند، مانند آن است که خدای عزیز و جلیل را نُه هزار سال عبادت کرده باشد، که روزهایش را روزه بوده و شب‌هایش را به قیام گذرانده باشد".

 

کارشناس مسائل مذهبی تصریح کرد: رفتار امام حسن (ع) در گره‌گشایی از بندگان خدا در اولویت اعتکاف و عبادت خدا، نشان می‌دهد عبودیت خداوند فقط به عبادت صرف نیست، بلکه انسان باید رمز و راز بندگی را فرابگیرد و در گستره زندگانی خویش پیاده کند تا بتواند رضایت خداوند و اهل‌بیت رسول‌الله را جلب کند.

 

وی درباره بهترین عملی که می‌توان در ایام اعتکاف انجام داد، ابراز داشت: اذکار و آداب زیادی برای تقرب به حضرت حق توصیه‌شده است و اعمالی در کتب روایی و دعایی ما موجود است اما به اعتقاد حقیر، در این ایام از روزگار جوانان و نوجوانان شیعه که اتفاقاً استقبال خوبی هم از این مراسم می‌کنند، می‌توانند این سه روز اعتکاف را به‌صورت یک اردوی تدارکاتی قلمداد کنند.

 

استاد حوزه و دانشگاه در ادامه گفت: جوانان معتکف تمرین کنند شیطان را از خود دور ساخته و ارتباط مستقیم با آقا امام زمان عجل الله تعالی فرجه الشریف برقرار کنند.

 

طاهرزاده بیان داشت: فضای معنوی مساجد و جو عرفانی معتکفین به جوان کمک می‌کند تا لذت عبادت را بهتر و بیشتر درک کند و در روزمرگی‌های پس از اعتکاف اعتمادبه‌نفس مقابله با دشمن نیرومندی به نام شیطان را پیدا کند؛ زیرا اعتکاف به انسان نیرو و انگیزه می‌دهد تا بتواند وظایف خود را نسبت به امام زمان عجل الله ادا کرده و موجبات تعالی و رشد معنوی خویش را فراهم آورد./846/102/ب1

ارسال نظرات