تغییر و تحول در سال جدید نباید تنها ظاهری باشد
حجت الاسلام مهدی خوبانی، استاد حوزه علمیه مازندران در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری رسا در ساری، با اشاره به در پیش بودن سال جدید، گفت: عید نوروز سرآغاز طراوت طبیعت و تازه شدن فضای زندگی طبیعی انسان است.
وی با بیان این که در آیین باستانی نوروز، سنتهای اسلامی دیده میشود که مورد تأکید اسلام بوده و آنها را تأیید کرده است، افزود: صله رحم، دید و بازدید از بزرگان و فامیلهای دور و نزدیک، هدیه دادن، دستگیری از ضعیفان و کمک به مستمندان از جمله این آموزهها است.
استاد حوزه علمیه مازندران با اشاره به این که تعطیلات نوروزی بهترین زمان جهت تمرین سبک زندگی دینی است، تصریح کرد: نوروز از اساطیر ایرانی ریشه گرفته و از نخستین بافت های فرهنگی مردم است که از نسلی به نسلی دیگر منتقل شده است.
حجت الاسلام خوبانی در بخش دیگری از سخنان خود با بیان این که دین مبین اسلام و آموزه های فرهنگی ایران، همواره بر دستگیری از مستمندان، کمک به نیازمندان و به نوعی حمایت از محرومان جامعه تاکید داشته اند، خاطرنشان کرد: آنچه از آیات قرآن به دست میآید این است که احسان، نوعی گذشت از حق شخصی و ایثار است.
وی بیان داشت: احسان و مردمداری، اخلاق زیبنده مسلمانی است که میخواهد از الگوهای دینی و ارزشهای مکتبی الهام گیرد و زندگی اسلامی را به وجود آورد.
استاد حوزه علمیه مازندران با اشاره به این که انسان ها در سایه فضیلتهایی همچون گذشت، بخشش، ایثار و همدلی، روح انسانی مییابند، ادامه داد: در جامعهای که بر مبنای الگوی اسلامی و مکتب علوی تشکیل شده است، مسلمان نمیتواند در برابر نیازها و گرفتاریهای برادران دینی خود بیتفاوت باشد.
وی با بیان این که شادکردن دل مؤمن و شادکردن دیگران از اجر و پاداش دنیوی و اخروی بسیار زیادی برخوردار است، ادامه داد: انفاق و دستگیری از محرومان مهمترین شاخصه یک فرد مؤمن و مسلمان است.
استاد حوزه علمیه مازندران، اسراف و چشم و هم چشمی را از جمله آسیب های جامعه دینی دانست و گفت: توجه به یک نکته ضروری است که باید مراقب باشیم تا گرفتار اسراف و چشم و هم چشمی نشویم و آثار این عید از بین نرود که البته متأسفانه روند کنونی جامعه به این سمت است.
وی با بیان این که نباید در عید نوروز تنها به تغییر و تحولات ظاهری اکتفا کرد، افزود: بهار همراه با تجدید حیات همراه است و همراه با تازه شدن سال انسان ها نیز باید در رفتار و کردار حود تجدید نظر کنند.
حجت الاسلام خوبانی با بیان این که نوروز، سنت ملی است و اسلام هم آن را نفی نکرده است، گفت: امام راحل هم فرمودند نوروز، عیدی است که در دین اسلام نفی نشده است.
وی با اشاره به این که نوروز آغاز سال شمسی و به این معنا است که یک سال از عمر ما رفته است و این گردش طبیعی است، ادامه داد: این عید جهان و عید طبیعت است، طبیعت است که شکوفا و سبز میشود.
استاد حوزه علمیه مازندران با تأکید بر این که عید نوروز فرصتی برای کنار گذاشتن کدورت ها و ناراحتی ها است، افزود: باید در سال جدید قهرها به آشتی تبدیل شود و سال جدید را با رویکردی جدید آغاز کنیم.
حجت الاسلام خوبانی با اشاره به این که همانگونه که خانه تکانی میکنیم باید در سال نو، خودمان را هم تغییر دهیم، گفت: همه ما باید همزمان با نو شدن سال، ضمن زدودن بدی و ناپاکی ها، طراوت و پاکی را در درون خود تقویت کنیم./950/202/ب1