نقش انقلاب اسلامی در بالا رفتن آگاهی مردم
به گزارش سرویس پیشخوان خبرگزاری رسا، آیت الله مصباح یزدی در جمع اعضای بسیج فرهنگیان و مسؤولان برگزاری همایش واکاوی فتنه 88، به نقش انقلاب اسلامی در بالا رفتن آگاهی مردم اشاره کرد.
متن این سخنرانی بدین شرح است:
خداوند، انسان را به عنوان موجودی با اراده و مختار آفرید،انسان مختار میتواند با انتخاب خودش راه سقوط را در پیش بگیرد و یا به کمالی برسد که حتی فرشتگان نیز از رسیدن به آن مقام، عاجزند.
البته قبل از خلقت انسان نیز شواهدی وجود داشت که چنین موجودی گرایش به نافرمانی و عصیان دارد و حتی فرشتگان نیز قبل از خلقت آدم چنین تصوری را داشتند؛ لذا میبینیم انگیزه معصیت و کج روی در همان اولین فرزندان آدم(ع) وجود داشت و یکی برادر خود را به قتل رسانید.
داستانهای انبیاء الهی، گویای این است که همواره و در همه اقوام، میل به نافرمانی وجود داشته است،البته اختلافات بین افراد و نافرمانیها در گذشته بسیار ساده بوده و گاهی صرفا براساس تقلید و یا احساسات صورت میگرفته است؛ لذا در تاریخ میبینیم به عنوان نمونه، بنی اسرائیل که معجزه الهی را دیده بودند و خداوند آنها را از فرعون نجات داده بود، به راحتی فریب سامری را خورده و به پرستش گوساله میپردازند!
حتی در صدر اسلام نیز مسائل خیلی پیچیده نبود و به تدریج عقلها رشد کرد؛ از همین رو، وقتی پیامبر(ص) وفات یافت، در حالی که هنوز آب کفن پیامبر(ص) خشک نشده بود، عدهای اقدام به تعیین جانشین برای رسول خدا(ص) کردند و سایر مسلمانان هم یا موافقت کرده و یا حداقل سکوت کردند!! این در حالی بود که تنها 70 روز از واقعه غدیر میگذشت!
حوادث ورخدادها، جرقه بیداری مردم
البته گاه خداوند متعال، اتفاقاتی را رقم میزند که در اثر آن، جرقهای زده شده و مردم بیدار شوند؛ هر چند که آن اتفاق، هزینههایی را نیز در بر داشته باشد؛ اما برای بیدار شدن مردم، لازم است.
حادثه کربلا از جمله مهمترین این اتفاقات در اسلام بود؛ چرا که تا قبل از آن مردم گمان میکردند، هر کسی ولو فرد شرابخوار، میتواند خلیفه پیامبر(ص) باشد، اما قیام امام حسین(ع) سبب شد تا مردم بیدار شوند و تدریجا شناخت و فهم آنها بالاتر برود.
پیروزی انقلاب اسلامی در سال 57 هم، از جمله اتفاقاتی بود که مردم را بیدار و آگاهتر کرد، انقلاب اسلامی ایران، اتفاق بسیار بزرگی بود که به دست یک روحانی رقم خورد که نه پولی داشت، نه امکانات و نه قوم و قبیلهای؛ بلکه تنها یک استاد ساده در حوزه علمیه بود و البته تنها سرمایه او یک دنیا اخلاص بود؛ همین شخصی که از نظر مالی حتی خانواده اش را به سختی اداره میکرد، حرکتی را آغاز کرد که دنیا را تکان داد و حتی رئیس جمهور آمریکا برای شنیدن سخنان او، برنامه اش را قطع میکرد.
امام (ره) با حرکت خود، پردهای را که چند صد سال بر روی برخی از حقایق دین کشیده شده بود کنار زد، تا قبل از آغاز نهضت امام(ره) و پیروزی انقلاب اسلامی، دین در عبادات فردی خلاصه شده بود و بخش اعظم احکام اسلامی که مربوط به احکام اجتماعی بود، مغفول مانده بود.
امام (ره) با حرکت خود و اخلاصی که داشت، کاری کرد که حتی مردم مناطق محروم ایران نیز با سیاست آشنا شدند و از برخی اساتید دانشگاههای دنیا، سیاست را بهتر درک کرده و میفهمند.
تدبیر الهی این است که باید حوادثی در جامعه پدید بیاید که جامعه آگاهتر و بیدارتر شود، جامعه انسانی که بقدری ساده بود که در آن فردی به خاطر قبول نشدن یک قربانی، برادر خود را به قتل میرساند، به جایی رسیده که در آن، مادری برای رضای خدا و زنده ماندن دین حق، همه فرزندانش را تقدیم انقلاب کرده و میگوید ای کاش فرزندان بیشتری داشتم تا در راه اسلام فدا کنم!
بالاترین خدمت به مردم
این وقایع و آگاهتر شدن مردم، زمینه را برای ظهور امام زمان(عج) آماده میکند، لذا اگر کسی آگاهی مردم را افزایش داده، ریشههای فکری صحیح را به جامعه منتقل کند، کاری خدایی انجام داده است؛ چرا که خداوند متعال نیز با حوادث و اتفاقات، قصد بیدار کردن مردم را دارد.
هرکس در جهت رشد فکری مردم تلاش کند، بالاترین خدمت را به بشریت کرده است،چنین کاری در واقع یک کار فرهنگی است و شما به عنوان بسیجیان فرهنگی، نیز فرصتی یافتهاید که میتوانید ادامهدهنده راه انبیاء بوده، کاری خدایی کنید؛ البته برای رسیدن به این مهم اولا باید علم و فهم و آگاهی خود را افزایش داده، ثانیا راه ایجاد انگیزه در جوانان و تربیت صحیح آنها را یادگرفته، به کار بگیرید.
علم و انگیزه، دو شرط لازم برای تربیت صحیح است، علم به مثابه چراغ خودرو است که راه را نشان میدهد و اگر نباشد، ماشین به ته دره سقوط خواهد کرد و انگیزه مانند موتور محرکهای است که اگر نباشد، اصلا خودرو حرکت نمی کند؛ هرچند راه مشخص باشد.
برای انجام این کار، خودسازی و بالابردن علم و آگاهی خودمان لازم است، باید روی هوسهایمان پا گذاشته و با افزایش مطالعه، آگاهی و معرفت خود را بیشتر کرده و به هیچ اندازهای از آگاهی، قانع نباشیم و سپس به بیدار کردن مردم و تربیت آنها بپردازیم و این همان «یعلمهم و یزکیهم» است که خداوند در مورد انبیاء میفرماید.
آگاهی و شناخت لازم بوده ولی کافی نیست، وجود اراده و قدرت انتخاب در بشر عاملی است که با آن فرد میتواند هر کدام از راههای سعادت یا شقاوت را بپیماید؛ لذا باید علاوه بر علم، در عمل نیز راه صحیح را انتخاب کرده و ارزشهای اسلامی را رعایت کنیم.
امروز به برکت انقلاب اسلامی، مردم به فهم و درکی از انقلاب رسیدهاند که میتوانند زاویه گرفتن مسئولین از خط انقلاب و امام(ره) را بفهمند. اما آنچه وظیفه ماست این است که فرصتی را که خداوند به برکت انقلاب برای ما به وجود آورده، قدر بدانیم و برای رشد دادن جامعه از آن استفاده کنیم./998/
منبع: روزنامه کیهان