۲۸ دی ۱۳۹۴ - ۱۷:۱۲
کد خبر: ۳۱۱۵۴۸
مدیر کل اوقاف مازندران:

وقف ظرفیتی معنوی برای کاهش فقر در جامعه اسلامی است

خبرگزاری رسا ـ مدیر کل اوقاف مازندران با بیان این که هدف اصلی از وقف، بازکردن و گشودن گره ها و رفع مشکلات مردم در ابعاد مختلف زندگی مادی و معنوی آن‌ها است، گفت: باید از این ظرفیت ارزشمند معنوی در جهت خیر و خدمت به جامعه بهره گرفت.
مدير کل اوقاف و امور خيريه مازندران

به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در ساری، حجت الاسلام ستار علیزاده، مدیر کل اوقاف و امور خیریه مازندران امروز در نشست با مسؤولان شهری بابل به جایگاه ارزشمند وقف در جامعه اسلامی اشاره کرد و گفت: وقف سنت حسنه و ماندگاری است که در جامعه مغفول مانده و نیازمند احیا و معرفی به مردم است.

 

وی از وقف به عنوان تفسیر عملی قرآن‌کریم اهل‌بیت(ع) یاد کرد و ادامه داد: وقف نام، یاد و اموال انسان‌ها را حتی با بعد از مرگ واقف زنده نگه می‌دارد و همیشه در بین مردم و نیازمندان وجود دارد.

 

حجت الاسلام علیزاده از وقف به عنوان یکی از احکام مترقی و کارآمد اسلامی یاد کرد و با بیان این که وقف حلال بسیاری از مشکلات اقتصادی، فرهنگی، اجتماعی و حتی سیاسی است، افزود: کارآمدی و ظرفیت وقف تا حدی است که همه آحاد جامعه را در خود جمع کرده است و هر فردی با هر دیدگاه اسلامی، دینی و انسانی در این سنت حسنه دینی مشارکت دارند. 

 

مدیر کل اوقاف و امور خیریه مازندران با بیان این که پیامبران الهی و ائمه معصومان(ع) بزرگ ترین واقفان قولی و عملی هستند، تصریح کرد: حتی می توان گفت خداوند متعال بزرگ ترین واقف جهان است چون این نظام هستی را وقف موجودات کرده است. 

 

حجت الاسلام علیزاده با بیان این که وقف بهترین وسیله برای کمک به جامعه انسانی است، ادامه داد: وقف نگاه دلسوزانه واقف به شعار همگرایی، همدلی و وحدت جامعه است. 

 

مدیر کل اوقاف مازندران با بیان این که ترویج سنت حسنه وقف حرکت در مسیر سبک زندگی اسلامی و انسانی است، افزود: با توجه به گسترش فرهنگ غربی در جامعه اسلامی، ترویج سنت وقف می تواند بهترین زمینه برای گسترش فرهنگ دینی و اسلامی باشد. 

 

وی در ادامه سخنان خود با بیان این که عدم شناخت وقف یک چالش بزرگ برای جامعه اسلامی است، گفت: تا به خوبی نتوانیم وقف و ظرفیت های آن را بشناسیم نمی توانیم در احیای آن موفق باشیم. 

 

مدیر کل اوقاف و امور خیریه مازندران با تأکید براین که نگاه مردم به وقف باید دینی، قرآنی و فقهی باشد، افزود: متأسفانه وقف در جامعه امروز ما خیلی مهجور است. 

 

وی بر ضرورت خروج وقف از مهجوریت تأکید کرد و گفت: باید نگاه جامعه به وقف و موقوفات اصلاح شود تا شاهد شکوفایی این سنت حسنه دینی باشیم. 

 

حجت الاسلام علیزاده با بیان این که اگر وقف در جامعه ترویج شود بسیاری از مشکلات و معضلات کشور برطرف می‌شود، تصریح کرد: سازمان اوقاف افتخار دارد به برکت اهل‌بیت(ع) و ولایت‌فقیه با پیاده‌سازی سامانه جامع موقوفات و بقاع متبرکه از سنتی‌ترین دستگاه به مدرن‌ترین دستگاه اجرایی کشور تبدیل شده است.

 

وی با بیان این که هدف اصلی از وقف، بازکردن و گشودن گره ها و رفع مشکلات مردم در ابعاد مختلف زندگی مادی و معنوی آنها است، گفت: به همین دلیل همه تلاش باید در جهت بهبود زندگی مردم و حمایت از آن باشد به همین دلیل هر نهادی که به وقف کمک کند چه در ترویج و تبیین و توسعه آن، به یقین در راستای خدمت رسانی به مردم قدم برداشته است.

 

حجت الاسلام علیزاده ادامه داد: مازندران به جهت دارا بودن بیش از 13 هزار موقوفه با نیات مختلف فرهنگی، اجتماعی  و مذهبی نقش بسزایی در تقویت ارزش های اسلامی و دینی دارد. 

 

استاد حوزه علمیه مازندران با بیان این که حفظ موقوفات امروز جامعه مرهون تلاش های امام خمینی(ره) است، تصریح کرد: امام راحل در مخالفت با رژیم پهلوی برای لغو لایحه واگذاری اراضی وقفی به دولت و رژیم سخنرانی های کوبنده ای داشتند.

 

وی اذعان کرد: امامت جامعه اسلامی در دوره های مختلف، اهتمام ویژه ای نسبت به خیراندیشی، نیکوکاری، دستگیری از محرومین و نوع دوستی داشته است و وقف از جمله مسائلی است که ائمه اطهار(ع) حتی زمانی که در مصدر حکومت بر جامعه نبوده اند نیز بدان توجه و اهتمام داشته اند. 

 

حجت الاسلام علیزاده با اشاره به اهمیت جلب اعتماد مردم نسبت به حفظ موقوفات اظهار داشت: با ایجاد سامانه جامع مالی در سازمان اوقاف تحت شبکه، سامانه تجدید اجارات و مسائل مالی موقوفات و بقاع متبرکه، امروز هیچ گونه کوتاهی در ارائه آمار و اطلاعات مربوطه وجود ندارد.

 

وی با تاکید بر این که سنت وقف بهترین مصداق جاودانگی انسان است، ادامه داد: وجود موقوفات و رقبات متعدد و قابل توجهی که وجود دارد نشانگر آن بوده که از سالیان دور و سال های اخیر انسان های خیر و پاک نیت برای اهداف والا و ارزنده ای وقف انجام دادند./950/202/ب1

ارسال نظرات