مهمترین محور اقتصاد مقاومتی مردمی کردن اقتصاد است
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در مشهد، صادقی، مسؤول کمیسیون اقتصادی مجمع عالی بسیج امروز 26 آذر در دومین دوره مجمع عالی بسیج که در حسینیه امام خمینی مشهد برگزار شد، فضای فرهنگی را زمینه ساز ارتقای فضای کسب و کار در کشور دانست و گفت: چرا در ایران کسی که به سمت تولید می رود در فرآیند عبور از قانون و رسیدن به خواسته خود آنقدر دچار سختی می شود که از ایجاد شرکت در ایران پشیمان می شود.
مسؤول کمیسیون اقتصادی مجمع عالی بسیج ادامه داد: مجموعه بسیج و مجموعه نظام باید تلاش کنند تا قوانین سخت و بی فایده در مسیر رشد تولید داخلی کنار گذاشته شود و مجلس شورای اسلامی نیز باید در خصوص قوانین دست و پاگیر رشد تولید داخلی در کشور تجدید نظر کند.
صادقی با بیان این که بحث واردات از موضوعات بسیار مهم جهت رشد تولید داخلی است، بیان داشت: 50 درصد کالاهای قاچاق در ایران از طریق گمرک وارد ایران می شود و این در حالی است که اگر بازار تولید داخلی نتواند به رقابت با تولیدات خارجی و در بحث صادرات وارد شود، مطمئنا شکست خواهد خورد.
مهم ترین تهدید امروز کشور تهدید اقتصادی است
وی مهم ترین تهدید امروز کشور را تهدید اقتصادی دانست و بیان داشت: تنها راهکار برون رفت از مشکلات اقتصادی و محدودیت های ایجاد شده در این حوزه تکیه بر اقتصاد مقاومتی است و یکی از مهم ترین محورهای اقتصاد مقاومتی مردمی کردن اقتصاد است.
صادقی با بیان این که ما هنوز نتوانسته ایم در جهت مردمی کردن اقتصاد به موفقیتی دست پیدا کنیم، بیان داشت: حمایت از تولیدکنندگان خرد، صنایع کوچک و متوسط و رفع قوانین مزاحمت زا در خصوص وارد کردن مردم در بحث اقتصادی کشور بسیار تاثیرگذار است.
مسؤول کمیسیون اقتصادی مجمع عالی بسیج در ادامه خاطرنشان کرد: در شرایط کنونی هشتاد درصد اقتصاد ما در اختیار دولت است که دولت اقتصادی نیز نتوانسته است بسیاری از مشکلات اقتصادی در کشور را حل کند.
وی با بیان این که توده بسیج باید گفتمان حاکمیت مردم بر اقتصاد را در کشور ترویج کند، تصریح کرد: باید تصدی گری اقتصادی در خدمت مردم باشد و دولت تنها حاکمیت در بخش سیاسی را دنبال کند و در این خصوص اعمال نظر داشته باشد.
صادقی با بیان این که متأسفانه در کشور ما دولت حاکمیت را رها و بیشتر سیاست گذاری های خود را در بخش اقتصادی نشان داده است، افزود: مجموعه بسیج، سیاستگذاران و قانون گذاران باید اقتصاد مردمی را در برنامه خود قرار دهند و در این خصوص قوانینی ایجاد کنند تا بتوانند امور اقتصادی مردم در کشور را تسهیل کنند.
مسؤول کمیته اقتصاد مجمع عالی بسیج اضافه کرد: اگر ما بتوانیم مردم را در شرایط فعلی وارد اقتصاد کشور کنیم، دیگر نیاز به مقابله با تحریم نداریم؛ زیرا این مهم را مردم خودشان مدیریت خواهند کرد.
صادقی گفتمان سازی مردمی در شاخص اقتصاد را از بیانات مورد تاکیدرهبر انقلاب دانست و تصریح کرد: باید به مستندسازی حضور مردم در فعالیت های مختلف در ابعاد مختلف در کشور از جمله موضوع جنگ بپردازیم و این باور را پیاده کنیم که در هر کجا مردم وارد عمل شوند مشکلات حل خواهد شد.
وی اصلاح الگوی مصرف را نکته دوم در بررسی کمیسیون اقتصادی مجمع بسیج دانست و تاکید داشت: متاسفانه نظام فرهنگی ما به ویژه رسانه ملی مبنای کار خود را استفاده از ظرفیت های فرهنگی قرار نداده و نتوانسته به اصلاح الگوی مصرف نایل آید.
مصرف گرایی بیحد و اندازه در ایران رواج داشته است
مسؤول کمیسیون اقتصادی مجمع عالی بسیج با بیان این که سهم استفاده از لوازم آرایشی و کالاهای غیرضروری در سبد کالای مردم نشان میدهد مصرف گرایی بیحد و اندازه تا چه مقدار در ایران رواج داشته است، گفت: باید برنامه ریزی خود را به نحوی انجام دهیم که مردم از ولع مصرف به تکیه بر تولید و اقتصاد مقاومتی روی بیاورند.
طریقت، مسؤول کمیسیون سلامت مجمع عالی بسیج به ارائه گزارش این کمیسیون در دومین دوره مجمع عالی بسیج پرداخت و گفت: انقلاب اسلامی پس از شکل گیری در حوزه سلامت و بهداشت توانسته است رشد قابل ملاحظه ای داشته باشد.
وی با بیان این که هیچ بخشی به اندازه بهداشت و سلامت پس از شکل گیری انقلاب رشد قابل توجهی در کشور نداشته است، بیان داشت: در صورتی که بتوانیم سیاست های ابلاغی رهبر معظم انقلاب در حوزه بهداشت و سلامت را اجرایی کنیم، رشد بسیار خوبی در این حوزه خواهیم داشت.
درآمد ماهانه بیش از یک صد میلیون تومانی برخی مسؤولان در بخش سلامت
طریقت با بیان این که 14 اسفند سال 1390مقام معظم رهبری در خطبه های نماز جمعه نگرانی خود را در خصوص مادی گرا شدن برخی مسؤولان اعلام کردند، گفت: این که برخی مسؤولان در کشور در طول یک ماه در بخش سلامت بیش از صد میلیون تومان درآمد دارند نشان میدهد نگرانی مقام معظم رهبری در خصوص تجمل گرا شدن برخی مسؤولین بی دلیل نمیباشد.
رییس کمیسیون سلامت مجمع عالی بسیج با بیان این که به موازات علم پیشرفت اخلاقی و تزکیه اخلاقی نیز لازم است، بیان داشت: تغییر سبک زندگی مردم یکی از عوامل مهمی است که در رشد بیماری های غیر واگیردار در کشور و البته جهان تاثیرگذار بوده و به همین دلیل است که اخلاق در کنار علم در حوزه بهداشت قرار بگیرد.
سونامی بیماری های غیرواگیردار و مقابله جهان با این سونامی
وی سونامی بیماری های غیرواگیردار و مقابله جهان با این سونامی را امر درستی دانست و بیان داشت: امروز اگر جوان 20 ساله دچار بیماری دیابت، فشار و یا قند خون شود تا سالیان سال خود، خانواده و جامعه را دچار مشکل خواهد کرد تا دیگر نمیتوان مانند بیماری های واگیردار در عرض یک روز به علاج بیماری غیرواگیردار پرداخت.
طریقت با بیان این که به کارگیری برخی نیروها در بخش خصوصی موجب شده امروزه در حوزه درمان کار سلامت مردم در دست رزیدنت و انترهای سال پایین بیفتد، افزود: متأسفانه وزارت بهداشت در کشور ما درمان محور است و براین اساس نمی توان بر پیشگیری تاکید زیادی داشت.
وی با اشاره به این که امر بهداشت در جهان با پیشگیری شناخته می شود، افزود: در تحقیق انجام شده از 44 وزیر بهداشت در 16 کشور جهان در طول چندین سال به این حقیقت رسیدیم از جمع این تعداد وزیر بهداشت تنها سه نفر پزشک بوده و 41 نفر غیرپزشک می باشند و این نشان می دهد که نگاه پزشک محور و درمان محور کمکی به حوزه درمان و کاهش هزینه ها در این بخش نخواهد کرد.
طریقت تاکید کرد: رهبر انقلاب خواستار احیای طب ایرانی اسلامی شدند و براین اساس باید امروز در کشور با اولویت پیشگیری بر درمان در احیای طب ایرانی اسلامی تاکید کرد./934/202/ب1