۲۴ آبان ۱۳۹۴ - ۲۲:۵۱
کد خبر: ۳۰۲۷۳۵
مدیر مدرسه علمیه حضرت زینب کرمان:

ترویج صدقه و نذر کتاب از موثر‌ترین راه‌های نشر کتابخوانی در جامعه است

خبرگزاری رسا ـ مدیر مدرسه علمیه حضرت زینب(س) گفت: یکی از راه‌های نشر فرهنگ کتابخوانی در جامعه؛ ترویج صدقه و نذر کتاب است چرا که در جامعه افرادی هستند که توانایی تهیه کتاب را ندارند و یا توانایی دارند اما در وادی کتابخوانی نیستند.
ترویج صدقه و نذر کتاب از موثر‌ترین راه‌های نشر کتابخوانی در جامعه است

زهرا فقیه مدیر مدرسه علمیه حضرت زینب(س) کرمان در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری رسا در کرما، در رابطه با احیای فرهنگ کتابخوانی در جامعه عنوان داشت: یکی از ائمه معصومین(ع) می فرمایند: در تعجبم از مردمی که به غذای جسم خود توجه می کنند اما نسبت به غذای روح خود بی توجه هستند از این رو می بینیم مقام معظم رهبری کتاب را غذای روح انسان معرفی می کنند و می فرمایند: مردم باید به نیازهای روحی و غذای روح خود توجه ویژه ای داشته باشند.

 

وی ادامه داد: البته مقام معظم رهبری تاکید دارند بر اینکه فرهنگ عمومی یک جامعه زمانی رشد می یابد و اصلاح می شود که مردم نسبت به کتابخوانی توجه ویژه ای داشته باشند از این رو با توجه به این سخن در می یابیم که رشد فرهنگی یک جامعه نقش بی بدیلی در پویایی و پایداری یک جامعه دارد به همین جهت است که ایشان تاکید می کنند که برای اصلاح فرهنگ عمومی و اصلاح روح خود؛ کتاب بخوانید.

 

فقیه در زمینه ارائه راهکارهای ترویج کتابخوانی اظهار داشت: درست است که فرهنگ را نمی توان یک شبه ایجاد کرد اما باید به تدریج برای احیای یک فرهنگ تلاش کرد و این کار نیاز به ممارست اعضای جامعه دارد از این رو باید مردم خود را به کتابخوانی عادت دهند و در خانواده ها نیز با تهیه کتاب به عنوان هدیه برای فرزندان سعی کنند آنان را نیز به کتابخوانی عادت دهند.

 

وی افزود: بهتر است همه اعضای خانواده زمانی را برای مطالعه قرار دهند همچنین در هنگام برنامه ریزی برای مخارج منزل؛ مبلغ قابل توجهی را به خرید کتاب اختصاص دهند تا با این کار اهمیت فرهنگ کتابخوانی در خانه و خانواده نهادینه شود و پیرو آن؛ این فرهنگ به جامعه سرایت یابد.

 

مدیر مدرسه علمیه حضرت زینب (س) کرمان در بیان نقش حوزه در ترویج کتابخوانی در جامعه، خاطر نشان کرد: حوزه های علمیه با تبلیغ جایگاه و اهمیت مطالعه و کتاب و کتابخوانی در میان مردم می توانند در این زمینه موثر واقع شوند.

 

وی خاطر نشان کرد: افراد فاضل و روشنفکر حوزه که اهل قلم هستند می توانند با توجه به نیاز و سلیقه افراد جامعه بر اساس مبانی عمیق دینی کتبی تدوین و منتشر کنند که هم دارای جذابیت و تاثیر گذاری باشد و هم موجب پویایی فکری مردم و رغبت به کتابخوانی در جامعه شود.

 

فقیه در ادامه بیان داشت: البته مبلغان می توانند با معرفی کتب متناسب با مباحث خود؛ مردم را در جهت شناسایی کتب راهنمایی کنند و با بیان منبع مطالبی که ارائه می دهند نیز ذهن مخاطب را با کتب دینی آشنا سازند.

 

وی ابراز داشت: مطالعه کتب دینی دریچه های خوبی به روی ذهن ها باز می کند و موجب پویایی فکری و شکل گیری اندیشه صحیح در افراد می شود و در مقابل کتب ضاله و منحرف انسان را به فساد می کشاند و خطرات بسیاری برای انسان در پی دارد.

 

مدیر مدرسه علمیه حضرت زینب (س) کرمان تاکید کرد: انسان باید نیازهای خود را بشناسد و بر اساس همان دغدغه های روحی اصیلش؛ کتب مناسب را جستجو کند و برای رشد مبانی اعتقادی و فکری خودش تلاش کند.

 

وی در رابطه با اهمیت صدقه و نذر کتاب ابراز داشت: یکی از راه های نشر فرهنگ کتابخوانی در جامعه؛ ترویج صدقه و نذر کتاب است چراکه در جامعه افرادی هستند که توانایی تهیه کتاب را ندارند و یا توانایی دارند اما در وادی کتابخوانی نیستند بنابراین همانطور که برخی برای تامین نیاز مالی افراد نیازمند تلاش می کنند، باید برای گرسنگان فرهنگی جامعه قدمی برداشته شود تا فقر فرهنگی جامعه برطرف شود.

 

فقیه تصریح کرد: چه خوب است که در کنار مراسمات ابا عبدالله الحسین (ع) کتاب هایی به مردم ارائه شود تا فرهنگ دینی و مذهبی آنان را تقویت کنیم همچنین ارائه کتاب در اتوبوس ها و وسایل نقلیه عمومی نیز تاثیر گذار است البته اگر کمیته امداد در سبد کالایی که به مدد جویانش ارائه می دهد کتب کوچک مذهبی قرار دهد در کنار تامین نیاز جسمی آنان نیاز فکری و دینی آنان نیز برطرف می شود.

 

وی اضافه کرد: با وجود اینکه امروز ابزارهای اطلاع رسانی دامنه گسترده ای دارد اما مطمئنا هیچ چیز جای کتاب را نخواهد گرفت چرا که مطالعه کتاب با عمق بیشتری در جان ها اثر می کند.

 

مدیر مدرسه علمیه حضرت زینب (س) کرمان یاد آور شد: نقش رسانه در معرفی و شناساندن کتاب های مفید بسیار اثر گذار است از این رو اگر در سریال ها و برنامه های تلویزیونی به صورت مستقیم و غیر مستقیم کتب گوناگون با موضوعات مختلف معرفی شود در گسترش این فرهنگ بسیار موثر خواهد بود./9703/302/ب1

ارسال نظرات