بر اساس اقتصاد مقاومتی، باید استقلال اقتصادی را حفظ کرد و الگوهای نظام سرمایه داری را نپذیرفت
حجت الاسلام علیرضا انجم شعاع، سرپرست پژوهش حوزه علمیه استان کرمان در گفت وگو با خبرنگار خبرگزاری رسا در کرمان، گفت: ما باید ابتدا درک درستی از اقتصاد مقاومتی از دیدگاه رهبری داشته باشیم، مشکل اصلی که وجود دارد، این است که درک درست و عمومی و گفتمان تخصصی در رابطه با اقتصاد مقاومتی شکل نگرفته است، زمانی که یک گفتمان تخصصی و علمی شکل نگیرد طبیعتا فرهنگسازی و عمومی نمیشود.
وی با اشاره به اینکه اقتصاد تخصیص امکانات و منابع محدود به نیازهای نامحدود انسان است، اظهار کرد: اقتصاد یک درون و یک بیرون دارد که درون اقتصاد همان نیازمندیهای مادی جامعه است که در سه بخش اقتصاد تولید، توزیع و مصرف است و بیرون اقتصاد همان شرایط پیرامونی است، البته درون و بیرون آن یک امر به هم پیوسته و مرتبط است که هر یک بر روی دیگری تأثیر خواهد داشت.
حجتالاسلام انجم شعاع تصریح کرد: عده ای که نظام اقتصادی سرمایه داری را پذیرفته اند بر این عقیده اند که اقتصادی مطلوب است که هر چه بیشتر وابسته باشد و ادغام بیشتری در نظام اقتصادی سرمایه داری و تجارت بینالمللی و جهانی داشته و تقسیم کار جهانی را پذیرفته باشد، این عده می گویند این اقتصادی به صرفه و مفید است و سبب رشد و سرمایهگذاری بیشتر میشود.
سرپرست پژوهش حوزه علمیه استان کرمان با بیان اینکه بر اساس این نگرش ما باید به استانداردهای جهانی دست پیدا کنیم و عضو فعالی در منطقه شویم، خاطر نشان کرد: نتیجه این عملکرد این است که دانش تخصصی تغییر میکند و فرهنگ و علم جامعه هماهنگ و همسو با این اقتصاد دچار تغییر و دگرگونی میشود.
وی یادآور شد: امنیت سرمایهگذاری در این اقتصاد زمانی فراهم میشود که بخش سیاسی نیز با سیاست های جهانی هماهنگ باشد.
حجت الاسلام انجمشعاع خاطرنشان کرد: نگرش دیگر دیدگاهی است که نظام سرمایه داری غرب را نمی پذیرد و به دنبال اقتصاد اسلامی و بومی است که در کلام مقام معظم رهبری از آن به اقتصاد مقاومتی یاد شده است، در نگاه ایشان اقتصاد مقاومتی همانند استقلال اقتصادی و استقلال سیاسی است.
وی ادامه داد: در اقتصاد مقاومتی ما باید از فرصتها استفاده کنیم اما نه به هر قیمتی، این طور نیست که ما ظلم را بپذیریم، ما نه ظلم می کنیم، نه ظلم را می پذیریم، این نگرش متعادل ترین و منطقی ترین نگرش در بین کشورهای منطقه و جهان است.
سرپرست پژوهش حوزه علمیه استان کرمان گفت: بر اساس اقتصاد مقاومتی ما شرایط موجود جهانی و قواعد و دستور العمل های نظام سرمایه داری را نمی پذیریم، بلکه طبق نگرش عمیق «نفی ظلم کردن و ظلم پذیرفتن» به دنبال تعادل در اقتصاد هستیم، بر این اساس باید در مقابل فشارهایی که از طرف نظام سلطه به بخش سیاسی و اقتصادی وارد میشود مقاومت کرده و هجمه ها و تهدیدها را به فرصت تبدیل کنیم.
حجت الاسلام انجم شعاع در پایان گفت: دولت باید به سخنان مقام معظم رهبری مبنی بر اقتصاد مقاومتی بسیار توجه کند و آن را در برنامه های چند ساله خود اجرایی کند. متأسفانه آن چیزی که در حال حاضر اتفاق می افتد این است که همان سیاست هایی که از طرف اقتصاد سرمایه داری دیکته می شود بی کم و کاست در کشور پیاده می شود. برای ایجاد گفتمان عمومی هم حوزه و دانشگاه باید دست به دست هم دهند تا اقتصاد مقاومتی را به صورت تخصصی تبیین کرده و الگوهای کاربردی و اجرایی متناسب با آن را تدوین کنند و در اختیار بخش های اجرایی قرار دهند./9705/302/ب2