۰۹ آبان ۱۳۹۴ - ۰۹:۰۴
کد خبر: ۲۹۸۸۰۷
امام جمعه فاروج:

اعدام احتمالی آیت‌الله نمر شمارش معکوس نابودی آل سعود را شتاب می‌دهد

خبرگزاری رسا ـ امام جمعه فاروج گفت: اعدام احتمالی آیت الله نمر، شتاب شمارش معکوس نابودی حکومت ظلم و جور سعودی در عربستان را افزایش می دهد.
شيخ نمر باقر النمر

حجت الاسلام عباسعلی قلیزاده امام جمعه فاروج، در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری رسا در خراسان شمالی، با اشاره به تأیید حکم اعدام آیت‌الله شیخ نمر باقر النمر، روحانی شیعه عربستانی از سوی دادگاه عالی و استیناف عربستان، اظهار کرد: حکم اعدام این روحانی مبارز و به حق شیعی از سوی قضات دست نشانده آل سعود محکوم است.

 

وی با بیان اینکه زندانی کردن و اجرای احتمالی حکم اعدام آیت الله نمر از سوی آل سعود بزرگ ترین اشتباه این رژیم در مقابل انقلابیون عربستان است، افزود: اعدام این روحانی مبارز تبعات بسیار زیادی برای عربستان سعودی و حکام این کشور خواهد داشت.

 

حجت الاسلام قلیزاده تصریح کرد: در صورت اعدام این عالم شیعی بدون شک شتاب شمارش معکوس نابودی و سرنگونی رژیم ظلم و جور سعودی در سرزمین حجاز افزایش یافته و آل سعود سریع تر به سزای اعمال خود می رسند.

 

وی با اشاره به علت مطرح کردن این مسأله در این برهه زمانی، خاطرنشان کرد: رژیم سفاک آل سعود به منظور انحراف اذهان مردم و مسلمانان جهان از فاجعه غمبار منا و نیز باتلاق یمن که در هر دو مورد نیز جنایت و بی لیاقتی آل سعود به نمایش درآمده است، موضوع اعدام آیت الله نمر را مطرح کرده است.

 

حجت الاسلام قلیزاده همچنین از برخورد دوگانه مدعیان حقوق بشر و سازمان های به اصلاح مدافع آزادی بیان با مسأله اعدام احتمالی آیت الله نمر انتقاد کرد و افزود: در حالی که سازمان های بین المللی به بهانه واهی حقوق بشر به ایران اعتراض می کنند، سکوت آنها در برابر زیرپا گذاشته شدن آشکار حقوق انسانی از سوی رژیم آل سعود، کاملا گویای اهداف ناصحیح و رویکرد دوگانه و متزورانه این نهادها است.

 

گفتنی است، آیت‌الله شیخ نمر باقر النمر در پی اعتراضات شیعیان عربستان در سال 2012 برای چندمین بار از سوی نیروهای امنیتی بازداشت شد و در پانزدهم اکتبر 2014 دادگاه عربستان سعودی وی را به دلیل اقدام علیه امنیت ملی به اعدام محکوم کرد.

 

اگر چه این حکم در آن زمان اجرا نشد اما دادگاه عالی و استیناف عربستان 25 اکتبر 2015( هفته گذشته) حکم اعدام آیت‌الله شیخ نمر را پس از سه سال زندان تأیید کرد.

 

تأیید حکم اعدام این روحانی برجسته جهان اسلام، علاوه بر مخالفت‌های داخلی در عربستان با مخالفت‌های شدید در عرصه بین‌المللی مواجه شد و شخصیت‌های مذهبی و سیاسی ایران و جهان اسلام به رژیم سعودی درباره اجرای این حکم و پیامدهای ناشی از آن هشدار داده‌اند.

 

آیت الله نمر باقر النمر کیست؟

شیخ نمر مجتهد شیعه و فعال سیاسی عربستانی سال 1379 هجری قمری در منطقه العوامیه یکی از شهرهای استان القطیف در منطقه شرقی عربستان به دنیا آمد.

 

وی تا مقطع دبیرستان در مدارس شهر العوامیه درس خواند، سپس به ایران هجرت کرد و از سال 1399 هجری قمری شروع به فراگیری دروس علوم دینی کرد و بعد از حدود 10 سال به منطقه زینبیه(س) سوریه رفت.

 

وی نزد اساتیدی برجسته از جمله سیدمحمد تقی المدرسی تلمذ کرد و بعد از رسیدن به مرتبه اجتهاد، تدریس علوم دینی را همراه با تبلیغ دین مبین اسلام شروع کرد.

 

شیخ نمر در سال 2011 میلادی همزمان با سقوط رژیم‌های دیکتاتوری حاکم در تونس و مصر و با شروع جنبش مردم بحرین، بی توجه به ممنوعیت رسمی را که مقامات سعودی از سال 2008 با منع تدریس و سخنرانی بر وی اعمال کرده بودند سخنرانی‌های خود درباره آزادی سیاسی را با محوریت تغییر سیاسی شروع کرد.

 

با ورود نیروهای سپر جزیره در پی نیروهای سعودی به بحرین، دامنه و عرصه جنبش‌ها و اعتراض‌ها در القطیف در مخالفت با دخالت نظامی علیه اعتراض‌های مسالمت آمیز مردمی در بحرین گسترش یافت و مقام‌های سعودی نیز صدها تن از مردم قطیف را به دلیل مشارکت در این تحرکات اعتراضی بازداشت کردند.

 

با این وجود آیت‌الله نمر با قدرت در مقابل مقام‌های سعودی ایستاد و از حق مردم عربستان در اعتراض و ابراز عقیده و رای دفاع کرد.

 

هنگامی که نیروهای سعودی که از قبل مجهز شده بودند خود را برای شروع حمله و قلع و قمع مردم معترض آماده می‌کردند و منطقه قطیف در آستانه ورود به خشونت‌های گسترده قرار گرفت این، آیت‌الله نمر بود که از جوانان جنبش العوامیه خواست دست از تظاهرات بردارند.

 

وی در سخنرانی مشهور خود تأکید کرد: «صدای غرش شیر کلمه حق در رویارویی از صدای غرش گلوله قوی‌تر است.» اما پافشاری مقام‌های سعودی بر حل امنیتی مشکلات و استفاده از سلاح منجر به شهادت تعدادی از مردم العوامیه شد و اینجا بود که شیخ نمر با پافشاری بر مواضع خود در سخنرانی‌ها فریاد زد و آشکارا با تبعیض، سرکوب آزادی‌ها و انحصاری شدن ثروت‌ها و مناصب در عربستان مخالفت کرد.

 

نیروهای امنیتی عربستان در ژوئیه 2012 در منطقه قطیف پس از کمین در خیابان و تیراندازی به سوی شیخ نمر، وی را که در اثر اصابت چهار گلوله به رانش زخمی شده بود از محل این جنایت ربودند و ابتدا به بیمارستان نظامی الظهران و سپس به بیمارستان نیروهای امنیتی در ریاض بردند و سرانجام وی را به زندان حائر منتقل کردند.

 

دستگیری وی به بروز اعتراضات گسترده در عربستان انجامید که چندین کشته بر جا گذاشت.

 

این روحانی بلندپایه شیعه به ایراد سخنرانی‌های ضد رژیم و دفاع از زندانیان سیاسی متهم شده است.

 

هفته گذشته و پس از سه سال زندانی بودن آیت الله نمر، دادگاه عالی و استیناف عربستان حکم اعدام این روحانی بلندپایه شیعی را تأیید کرد./9314/302/ب3

ارسال نظرات