۲۷ مهر ۱۳۹۴ - ۱۴:۲۰
کد خبر: ۲۹۶۴۰۱
مدیر مرکز تخصصی آموزشی امر به معروف و نهی از منکر خراسان رضوی:

امر به معروف و نهی از منکر، واجب ترین و مظلوم ترین واجب اسلام است

خبرگزاری رسا ـ مدیر مرکز تخصصی آموزشی امر به معروف و نهی از منکر گفت: در قرآن بیش از 120 آیه پیرامون امر به معروف و نهی از منکر وجود دارد؛ کسی که امر به معروف و نهی از منکر نکند چون امر واجب را ترک کرده، مانند کسی که عمدا نماز را ترک کند، کافر است.
تقوي - امر به معروف و نهي از منکر

به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در مشهد، همایش و دوره آموزشی امر به معروف و نهی از منکر ویژه ادارات، سازمان ها و نهادهای دولتی خراسان رضوی امروز از سوی شورای امر به معروف و نهی از منکر استان در مسجد صدیقی ها برگزار شد.

 

علی تقوی، مدیر مرکز تخصصی آموزش امر به معروف و نهی از منکر در این همایش گفت: در قرآن بیش از 120 آیه پیرامون امر به معروف و نهی از منکر وجود دارد که 20 آیه دلیل وجوب امر به معروف و نهی از منکر است.

 

مدیر مرکز تخصصی آموزش امر به معروف و نهی از منکر به تشریح آیه 104 سوره آل عمران پرداخت و اظهار کرد: باید گفت که این آیه در بعضی ترجمه ها به درستی ترجمه نشده است باید به مفسرین مراجعه کرد. نظر مراجع به واجب بودن امر به معروف و نهی از منکر است.

 

وی با طرح پرسش این که آیا امر به معروف و نهی از منکر واجب کفایی یا عینی است بیان کرد: امر به معروف و نهی از منکر از نظر شیخ طوسی واجب عینی است ولی از نظر مراجع مثل امام خمینی (ره) واجب کفایی است.

 

تقوی در ادامه افزود: قائلین به وجوب کفایی می گویند یک عده باید این را برعهده بگیرند ولی قائلین به وجوب عینی می گویند وقتی منکر از بین رفت از دیگران ساقط می شود.

 

وی با اشاره به گفتار بعضی افراد در مورد کار فرهنگی گفت: بعضی ها با بیان این که باید فقط کار فرهنگی کرد نه کار عملی. وقتی از حال اضطرار خارج شدیم باید به مسائل فرهنگی پرداخت.
 

بنیانگذار مجمع احیاگران واجب فراموش شده، به روایتی از امام باقر(ع) از کتاب وسائل الشیعه باب 16 اشاره کرد و بیان کرد: آخر الزمان یک عده انسان های ریاکاری پیدا می شوند که دائم دعا و آیه ی قرآن می خوانند، اظهار مقدس مآبی می کنند. یک عده آدم تازه به دوران رسیده احمق هستند چون دائم در حال نماز و روزه اند ولی امر به معروف و نهی از منکر را واجب نمی دانند.

 

وی با بیان این که ضمانت اجرایی کلام علما مردم هستند گفت: مردم باید امر به معروف و نهی از منکر را مطالبه کنند. اوج مظلومیت امام حسین(ع) به فداییانی بر می گردد که هدف از قیام امام حسین(ع) را فراموش کردند.

 

 تقوی به تعریف امر به معروف و نهی از منکر پرداخت و اظهار کرد: امر به معروف یعنی اگر کسی فعل واجب (یا مستحب) را ترک کرد با اشاره، زبان و زور (زور با اذن حکومت) او را به آن عمل امر کنیم. نهی از منکر یعنی؛ اگر کسی فعل حرام (یا مکروه) انجام داد با اشاره، زبان و زور (زور با اذن حکومت) او را از آن اقدام نهی کنیم و باز بداریم.

 

مهم ترین و حداقل ترین دلیل امر به معروف و نهی از منکر، انجام تکلیف واجب است
مدیر مرکز تخصصی آموزش امر به معروف و نهی از منکر گفت: کسی که گناه کسی را ببیند ولی چیزی به او نگوید ولو گناه صغیره باشد، گناه کبیره انجام داده است چون هم ترک  امر به معروف و نهی از منکر کرده و هم شریک گناه می شود. کسی که امر به معروف و نهی از منکر نکند چون امر واجب را ترک کرده است مثل کسی که عمدا نماز را ترک کرده است کافر است.

 

وی به فرمایش امام خمینی (ره) در تحریر الوسیله جلد دوم اشاره کرد و بیان کرد: یاد گرفتن شرایط امر به معروف و نهی از منکر و موارد واجب بودن و نبودن آن و موارد جواز و عدم جواز آن واجب است تا در امر و نهی، به منکر نیفتد. امر به معروف و نهی از منکر، واجب فوری است که قضا ندارد و از نماز و روزه و جهاد بالاتر است.

 

امر به معروف و نهی از منکر در بیش از 120 آیه قرآن، 900 حدیث و 12000 کلمه رهبر انقلاب تأکید شده است
 تقوی به فرمایشات رهبر معظم انقلاب در مورد عبرت از گذشتگان اشاره کرد و گفت: مردم  اندلس، مدینه و کوفه امر به معروف و نهی از منکررا به فراموشی سپردند و بعد چندین سال به حوادث دهشتناکی دچار شدند.

 

پژوهشگر حوزه امر به معروف و نهی از منکر اظهار کرد: خدا با هیچ امتی عقد اخوت نبسته است، خدا یک نعمتی را به امتی داده از آنان نمی گیرد مگر این که خودشان بخواهند. خدا یاریتان می کند اگر خدا را یاری کنید و امر به معروف و نهی از منکر کنید. منتظران مصلح باید خود مصلح باشند. تنها با دعای فرج امام زمان ظهور نخواهند کرد./861/202/ب3

ارسال نظرات