اجازه ساخت فیلم مزار شریف در دوره اصلاحات داده نشد
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، محمدتقی فهیم، منتقد سینما، غروب دوشنبه 20 مهر در حاشیه نقد و بررسی فیلم مزارشریف در لانه جاسوسی سابق آمریکا، گفت: سینما با ایده جان پیدا میکند و اگر موضوع جذاب و پرکششی داشته باشیم نیمهای از راه را رفتهایم.
وی افزود: در صنعت فیلمسازی هالیوود دستمزد ایده دو برابر کارگردانی و عوامل اجرایی است و فیلم مزارشریف به لحاظ موضوع و ایده بسیار قابل پرداخت و مورد توجه است.
فهیم با اشاره به زوایای مختلف فیلم، ابراز داشت: فیلم از زوایای بسیار زیادی که بتواند عمق فاجعه شهادت دیپلماتهای ایرانی را نشان بدهد نتوانسته است بهخوبی در قاب تصویر سینما برای تماشاچی عام و خاص موفق عمل کند.
منتقد سینما با بیان مطلبی در خصوص فیلم مزار شریف، تاکید کرد: اتفاق مزارشریف و شهادت دیپلماتهای ایرانی در کنسولگری ایران در زمان اصلاحات رخ داد و این فیلم میتوانست در آن دوره به افشاگری و واقعیتهای پنهان و پشت پرده این جنایت بزرگ بپردازد.
وی اظهار داشت: طبق قواعد جهانی این قبیل پروندهها بعد از گذشت زمان از لحاظ امنیتی خارج میشوند و باید در گذشته به نقاط پنهان این فاجعه مراجعه میشد تا جامعه جهانی و ایرانیان بهخوبی بتوانند از اقدامات کمی که جامعه بین الملل انجام داده است مطلع شوند.
فهیم درباره نقش رسانهها، بیان داشت: این فیلم نتوانسته است بعد رسانهای داشته باشد و بیشتر دچار محافظه کاری شده است، ضمن اینکه دولت سازگارانه با کشتار دیپلماتها و بهراحتی از این مساله در این فیلم عبور کرده است.
منتقد سینما با تمجید از کارگردان فیلم مزارشریف، تاکید کرد: دغدغه فردی کارگردان و ساخت این پروژه بسیار پسندیده است و فیلم از نظر فیلمنامه قابل دفاع میباشد.
وی با انتقاد شدید از ممیزیهای موجود در دوره اصلاحات، تصریح کرد: متاسفانه در دوران اصلاحات زمینه برای ساخت این فیلم فراهم نشد و دولت احمدی نژاد بود که با حمایت از این فیلم زمینهساز تولید آن شد.
فهیم در پایان، گفت: فیلم مزارشریف جدا از فضای سیاسی نیست، از سوی دیگر ماهیت اصلی آن سیاسی بوده و کارگردان لغزشهایی هم که در فیلم وجود دارد را به گردن مستندات پرونده دیپلماتهای کشته میاندازد./856/202/ب1