۰۷ مهر ۱۳۹۴ - ۰۰:۴۹
کد خبر: ۲۹۱۴۲۴
نویسنده و پژوهشگر حوزه:

حضور روحانیان در میدان جنگ تحمیلی برای تبیین تفکرات تئوری جهاد و شهادت بود

خبرگزاری رسا ـ نویسنده و پژوهشگر حوزه با بیان این که روحانیان در عرصه های مختلف تبلیغی و تبیین مبانی تفکر جهاد و شهادت حضور داشتند، گفت: روحانیان در نقش تبیین تفکرات تئوری جهاد و شهادت به صورت عملی در کنار دیگر رزمندگان در میدان نبرد حضور داشتند.
روحانيت و دفاع مقدس

حجت الاسلام محمد ابراهیم نیا نویسنده و پژوهشگر حوزه، در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری رسا در مشهد، با بیان این که روحانیون در عرصه های مختلف تبلیغی و تبیین مبانی تفکر جهاد و شهادت حضور داشتند، گفت: برخی از روحانیان مانند شهید محلاتی برای روحیه دادن به رزمندگان در کنار آن ها لباس رزم پوشیده و وارد میدان جنگ می شدند.

 

وی با اشاره به حضور روحانی شهید مصطفی ردانی پور در عملیات ها در کنار دیگر رزمندگان، اظهار کرد: میدان جنگ عرصه ای است که رزمنده جان خود را به خطر می اندازد و تنها با سخنرانی نمی توان ان ها را به میدان کارزار ترغیب کرد لذا روحانیون در نقش تبیین تفکرات تئوری جهاد و شهادت به صورت عملی در کنار دیگر رزمندگان در میدان نبرد در غالب نیروی عادی یا مسؤلیت های دیگر مانند فرماندهی لشکر حضور می یافتند.

 

حجت الاسلام ابراهیم نیا به نقش ویژه روحانیان در هشت سال دفاع مقدس اشاره و بیان داشت: یکی از عوامل مهم مقاومت در خرمشهر وجود روحانی حجت الاسلام شیخ حسن قروتی در کنار محمد جهان آرا بود و در شرایطی که بنی صدر هر گونه کمک و تسهیلات را به خرمشهر ممنوع کرده بودند، آن ها کار را هدایت و به رزمندگان روحیه می دادند که سرانجام مورد تیرباران دشمن قرار گرفته و به فیض شهادت نائل می شود.

 

این راوی دفاع مقدس با بیان این که شهدا اثبات کردند که در هر سنی می توان با عمل به قرآن به خدا رسید، گفت: دفاع مقدس مثالی بود که شهدا برای ما حل کردند و اثبات کردند عمل به مباحث تئوری قران تنها برای فقها و بزرگان نیست بلکه با سن کم 12 سالگی و در همه اقشار جامعه آیات و روایات اهل بیت (ع) را در زندگی اجرا کرد.

 

وی افزود: به دفاع مقدس، شهدا و خانواده های ان ها توجه کافی نشده است و نیاز هست که در این عرصه بیشتر کار شود.

 

حجت الاسلام ابراهیم نیا در ادامه به نقش بانوان در دفاع مقدس اشاره و اظهار داشت: خانم ها نقش عجیبی در دفاع مقدس داشتند و کسانی بودند که به خاطر عدم رضایت همسران خود در جبهه ها حضور نداشته و افرادی دیگر مانند سید زهرا حسینی و مادر شهید غنچه نقش زیادی را در دفاع مقدس داشتند.

 

امام جمعه روداب سبزوار با اشاره به این سخن رهبر معظم انقلاب که فرمودند:«جنگ ما نمی از یم عاشورا است.»، تصریح کرد: این جمله نشاندهنده این است که اگر روزه خوانی علما و یادآوری کربلا نبود اسلام نیز نبود و اسلام را عاشورا حفظ کرده است بنابراین اگر یادآوری خاطرات دفاع مقدس  ر بین ما کم رنگ شود، انقلاب نیز صدمه خواهد خورد.

 

این نویسنده و پژوهشگر حوزه یکی از ظلم های که به شهیدان می شود را نامگذاری خیابان های منطقه های خاص در شهرها دانست و گفت: چرا مدیران شهری محله های پایین شهر و فقیر نشین را فقط به نام شهید نامگذاری می کند در حالی که اکثر خیابان های  بالای شهر به نام های دیگر از قبیل گل و غیره نامگذاری می شود و در نامگذاری ها ضعیف عمل می شود.

 

وی در پایان خاطرنشان کرد: فراموش کردن دفاع مقدس در منبرها و سخنرانی ها خطرناک است و باعث می شود انقلاب از مسیر خود منحرف شود./1310/302/ب3

ارسال نظرات