۲۴ شهريور ۱۳۹۴ - ۱۴:۵۹
کد خبر: ۲۸۸۰۹۱
سخنران حرم رضوی:

سبک ازدواج ثروتمندان الگوی طبقات متوسط شده است

خبرگزاری رسا ـ استاد حوزه علمیه با بیان این که اقشار ثروتمند سبب تغییر الگوی ازدواج شده اند، گفت: از نقشه های شیطان متزلزل کردن پایگاه خانواده است که بهترین الگوی عملی برای پیشگیری از آن بهرمنده مندی از سبک زندگی تنها زوج معصوم عالم حضرت علی(ع) و صدیقه کبری است.
حجت الاسلام محمد رضايي تهراني

به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در مشهد، حجت الاسلام محمد رضایی تهرانی، استاد حوزه علمیه مشهد، ظهر امروز مصادف با اول ذی الحجه؛ سالروز پیوند آسمانی حضرت علی(ع) و فاطمه اطهر(س) در جمع زائران و مجاوران بارگاه منور امام رضا(ع) اظهار کرد: از نقشه های شیطان متزلزل کردن پایگاه خانواده است که بهترین الگوی عملی برای پیشگیری از آن بهرمنده مندی از سبک زندگی تنها زوج معصوم عالم حضرت علی(ع) و صدیقه کبری است.

 

وی با بیان این که چه خسارت های بسیاری دیده ایم که تاکنون بهره لازم را از این الگو نبرده ایم، افزود: زندگی موفق، سالم و ماندگار نیازمند پایه ازدواج و بنای مستحکم زندگی مشترک هر دختر و پسر است، از این رو باید توجه شود که این بنا بر چه مبنایی پایه گذاری می شود، اگر زندگی روی جمال ظاهری، پول، موقعیت های اجتماعی و فامیلی پایه گذاری شود، ممکن است موجی قوی و شکننده تر یعنی جمالی زیباتر، موقعیتی برتر و ثروتمند تر سبب فروپاشی زندگی شود.

 

حجت الاسلام رضایی تهرانی تنها پایه قابل اعتماد را حق تعالی دانست و گفت: اگر معیار انتخاب ارزش های های الهی باشد، بنای زندگی شکننده نمی شود زیرا هیچ قدرتی برتر و بالاتر قدرت الهی وجود ندارد؛ انتخاب همسر به خاطر دین زندگی را ماندگار، شیرین و نورانی می کند.

 

وی با بیان این که وجود ظرفیت پذیرش حق و تکیه براساس ارزش های الهی در دو طرف شرایط انتخاب را آسان می کند، افزود: پرهیز از سخت گیری و کنجکاوی های بی جا گزینه دیگری است که ازدواج را آسان و پایه آن را محکم می کند؛ دانستن بسیاری از مسائل درباره گذشته افراد ضروری نیست همچنین آرمان طلبی در ازدواج امری بی فایده است زیرا هیچ انسانی کامل نیست؛ داشتن حداقل ها و داشتن زمینه پذیرش حق برای انتخاب همسر کافی است.

 

استاد حوزه علمیه مشهد اهمیت سبک ازدواج چه در ساختار مادی و  چه در ساختار رفتاری را عاملی قابل توجه در پایه گذاری بنای زندگی مطرح و ابراز کرد: متأسفانه هزینه های سنگین و کمرشکن افراد بسیاری را به پشت خط ازدواج کشانده است؛ سن باروری سنی است که بیش از 11 میلیون جوانان مجرد ما آن را پشت سر گذاشته اند یعنی سن آن ها از مقطع باروری سالم که از سن 18 تا 35 می‌باشد، عبور کرده است.

 

وی افزود: علت اصلی آن تجمل گرایی و هزینه های بالای پیش و حین مراسم عروسی است که ازدواج را به غولی ترسناک برای جوانان مبدل کرده و از آن اجتناب و دوری می کنند، غیر از تعداد محدودی از افراد مرفه که مخارج میلیاردی برای ازدواج فرزندانشان رقم می‌زنند و مراسم های آنان نه شرعی و نه دینی است و تنها هزینه آراستگی عروس و داماد بیش از چند میلیون است.

 

حجت الاسلام رضایی تهرانی خاطرنشان کرد: این ها مخارج کمرشکنی است که متأسفانه بر اساس چشم و هم چشمی الگوی ازدواج برای طبقات متوسط قرار گرفته است.

 

سخنران حرم مطهر رضوی بیان کرد: پیامبر اکرم(ص) با این که می توانستند مراسم عروسی دخترشان که تنها عزیزه عالم و دامادشان سردار رشید اسلام و فاتح غزوات است را باشکوه برگزار کنند اما از آن امتناع کردند تا الگویی مجسم ارائه کنند.

 

وی تصریح کرد: مراسم عروسی حضرت علی و حضرت زهرا نه تنها با تجمل برگزار نشد بلکه پیامبر در جهت خلاف آن یعنی بسیار ساده و بی آلایش عمل کردند به طوری که هزینه فروش زره حضرت علی(ع) را مهریه دخترشان قرار دادند و آن 480 درهم پایه مهرالسنة شد که پیامبر(ص) مهریه امت خود را برآن مقرر فرمودند.

 

حجت الاسلام رضایی تهرانی با تأکید بر سبکی زندگی به لحاظ مهریه و جهزیه اظهار کرد: کمک به شکل گیری زندگی نوپای زوج از سوی پدر و مادر و اقوام می تواند ازدواج و تشکیل خانواده را آسان کند، مهم حفظ باورها است این که انسان بر اساس داشته های خود زندگیش را شروع کند نه برمبنای اقساط وام های بانکی و طلب از دیگران که از برگزاری جشن های عروسی مفصل حاصل می شود./1308/202/ب1

ارسال نظرات