هرگونه آتش بس با موافقت تمامی طرفهای فلسطینی صورت میگیرد
به گزارش خبرگزاری رسا، خالد مشعل، رییس دفتر سیاسی جنبش مقاومت اسلامی "حماس" در گفتوگو با روزنامه "العربی الجدید" تاکید کرد که برای تثبیت آتش بس با رژیم صهیونیستی باید 5 مشکل اساسی باریکه غزه حل شود.
وی در عین حال اظهار داشت که نوار غزه و کرانه باختری یکپارچه هستند و حماس نیز بخشی از نظام سیاسی فلسطین است و می خواهد توافق آتش بس در چارچوب ملی و با مشارکت تمامی گروه ها به دست بیاید.
مشعل خاطر نشان کرد که توپ الان در زمین رژیم صهیونیستی است. از سال گذشته در باریکه غزه آتش بس برقرار شده و اوضاع آرام شده است، اما قرار نیست ساکنان غزه در همین وضعیت باقی بمانند و به مرگ تدریجی بمیرند و از سوی دیگر، اقدامات تنش زای رژیم صهیونیستی علیه غزه و نیز اقدامات تحریک آمیز آن در کرانه باختری ادامه داشته باشد.
متن کامل این گفتوگوی رییس دفتر سیاسی جنبش حماس با روزنامه العربی الجدید از نظر خوانندگان محترم می گذرد:
باریکه غزه و تمامی ملت فلسطین از 9 سال پیش به خاطر انتخاب جنبش حماس و استفاده از حق دموکراتیک خود مورد مجازات قرار گرفته اند. علاوه بر این، غزه به خاطر اینکه به دژ محکم مقاومت تبدیل شده و به تجاوزات رژیم صهیونیستی پاسخ داده و در برابر جنگ های مکرر آن ایستادگی کرده است، مجازات می شود.
باریکه غزه و اهالی آن با محاصره، گرسنگی و قطع ارتباط با جهان خارج از طریق بسته شدن گذرگاه ها مجازات شدند و در ادامه نوبت به تاخیر در بازسازی خرابی های جنگ و مشکلات بی پایان رسید. ساکنان غزه پس از جنگ اخیر رژیم صهیونیستی علیه این منطقه منتظر تحرک جامعه بین المللی، تشکیلات خودگردان فلسطین، دولت دکتر رامی حمد الله؛ یعنی دولت وفاق ملی و کشورهای همسایه عرب و نیز تحرک طرف های منطقه ای و بین المللی ذیربط برای حل مشکلات غزه هستند، اما هنوز هیچ تحولی صورت نگرفته است و تنها طرح هایی از سوی برخی طرف ها و در راس آنها برادران مان در قطر و ترکیه ارائه شده است که ما از این تحرکات آنها تشکر می کنیم، اما مشکل ما کوتاهی مراجع رسمی فلسطینی و عربی و نیز جامعه بین المللی در حل مشکلات موجود در باریکه غزه است.
ما در جنبش حماس به ملت بزرگ مان در غزه، کرانه باختری، اراضی اشغالی سال 48 و فلسطینیان مقیم خارج توجه داریم. این ملت واحد سرزمین واحدی دارد و ما این مساله را قبول نداریم که غزه به حال خود رها شود تا در بحران ها گرفتار بماند. لذا، روابط خود با طرف های بین المللی را گسترش دادیم.
برخی طرف های عربی و اسلامی و نیز طرف های منطقه ای تحرکاتی را انجام دادند که ما از آنها قدردانی کردیم؛ هر چند این تحرکات کند بود. علاوه بر این، کشور سوئیس هم طرحی را برای حل بحران حقوق کارمندان ارائه داد. ما 50 هزار کارمند داریم و متاسفانه دولت فلسطین نتوانست مشکل آنها را حل کند و در این زمینه کوتاهی کرد. این 50 هزار کارمند اداره امور نوار غزه را در دست دارند و در سخت ترین شرایط مسئولیت های این منطقه را به دوش کشیده اند. این افراد تقریبا سرپرستی یک پنجم ساکنان غزه را بر عهده دارند و سوئیسی ها سعی داشتند طرحی را برای حل مشکل آنها از طریق دسته بندی شان ارائه دهند، اما این طرح خواسته های ما را به شکل مطلوب برآورده نمی کند.
دولت نروژ نیز تحرکی را در زمینه بازسازی غزه آغاز کرد، اما سرعت عمل آنها کند بود و این تحرک در همان مرحله نظری باقی ماند. علاوه بر این، نیکولای ملادینوف و رابرت سری فرستادگان سازمان ملل هم دست به تحرکاتی زدند و پس از آن نوبت به تونی بلر رسید که با ما تماس گرفت و دیداری هم بین ما برگزار شد.
تمامی این تحرکات از طریق ارتباط با رهبران حماس انجام گرفت و برخی از این طرف ها به باریکه غزه سفر کردند و برخی دیگر در خارج با ما دیدار داشتند. هدف از این دیدارها بررسی نحوه حل مشکلات باریکه غزه بود؛ هر چند که امکان اطمینان از وجود آرامش در اوضاع امنیتی باریکه غزه نیز وجود داشت. برخی از این طرف ها بحث آتش بس و برخی دیگر آرام سازی اوضاع را مطرح کردند و برخی دیگر نیز مساله بازسازی غزه یا برخی بازه های زمانی را مورد بررسی قرار دادند و ما در یک جمله این واقعیت را به آنها گفتیم: مشکلات غزه حتما باید حل شود.
ما در باریکه غزه با 5 مشکل مواجه هستیم: نخست؛ بازسازی و لزوم سرعت بخشیدن به آن، مشکل دوم؛ لغو محاصره و بازگشایی گذرگاه ها، مشکل سوم؛ حل مشکل 50 هزار کارمند، مشکل چهارم؛ احداث بندر و فرودگاه در غزه به منظور گسترش روابط با جهان خارج و نه برای دور شدن از کرانه باختری. هدف ما این است که غزه بخشی از وطن فسلطین باشد و از سوی دیگر، درست نیست که این منطقه مانند یک زندان بزرگ باقی بماند. گذرگاه رفح باید باز شود و بندر و فرودگاه غزه نیز راه اندازی شوند تا فضای پیش روی ملت ما در غزه بازتر شود. مشکل پنجم نیز امور زیربنایی غزه مانند آب، برق، راه ها، شبکه های آب و فاضلاب و خیلی مسائل دیگر است.
ما به آنها اعلام کردیم که اگر مشکلات غزه حل شود، فضایی طبیعی برای تثبیت آتش بس صورت گرفته در سال گذشته و در پایان جنگ رژیم صهیونیستی علیه غزه فراهم می شود. این موضوع بحث های ماست و هیچ مساله دیگری وجود ندارد.
ما همچنان به بیان موضع خود و شنیدن نظرات طرف های دیگر ادامه می دهیم. بی شک، آنها هم تحرکاتی را انجام داده اند و باید موضع رژیم صهیونیستی را که عامل اصلی محاصره غزه است، بررسی کنند. آنها باید موضع مصر را هم در نظر بگیرند؛ چرا که این کشور مهمترین همسایه نوار غزه است. تشکیلات خودگردان فلسطین نیز طرف دیگری است که باید موضعش مورد ارزیابی قرار گیرد؛ چرا که نهاد رسمی تمامی طرف های فلسطینی است و برادران مان در رام الله و جنبش فتح و دیگر گروه های فلسطینی شریک ما هستند. علاوه بر این، مواضع طرف های عربی، اروپایی و آمریکایی هم باید مورد بررسی قرار گیرد. در کل، ما انگور می خواهیم و قصد کشتن نگهبان تاکستان را نداریم و به عبارت دیگر، خواهان حل مشکلات باریکه غزه هستیم.
اما متاسفانه برخی طرف ها ما را متهم می کنند که قصد تشکیل کشور در غزه را داریم و می خواهیم غزه را از کرانه باختری جدا کنیم. ما به همگان اعلام کرده ایم که غزه و کرانه باختری وطن یکپارچه ای هستند و ما هم بخشی از نظام سیاسی فلسطین هستیم و می خواهیم این راه حل نیز در چارچوب ملی و با مشارکت تمامی گروه های فلسطینی اتخاذ شود. حماس درصدد رقابت با هیچ طرف و یا تشکیل قدرت جایگزین (تشکیلات خودگردان) نیست. این ما بودیم که از چند سال پیش برادران مان در گروه های دیگر را سرزنش می کردیم و پا به میدان آشتی ملی گذاشتیم. در راستای این آشتی، 5 پرونده باید مورد بررسی قرار می گرفت که برگزاری انتخابات، تشکیل دولت واحد و تشکیل جلسه کادر رهبری موقت سازمان آزادی بخش "ساف" از جمله آنها بود.
ما خواهان برگزاری انتخابات در تمامی موسسات ملی در چارچوب تشکیلات خودگردان و سازمان آزادی بخش فلسطین هستیم و می خواهیم پرونده آزادی های عمومی و آشتی اجتماعی به سرانجام برسد و بارها این مساله را اعلام کرده ایم.
ما خواهان اعتبار بخشی مجدد به مجلس قانونگذاری و مشارکت ملی، دموکراسی و مراجعه به صندوق های رای هستیم. ما خواستار مشارکت ملی فلسطینی در تمامی تصمیم گیری های سیاسی، نظامی و امنیتی هستیم.
ما خواهان مبارزه مشترک، تحرک سیاسی مشترک و اتخاذ تصمیمات امنیتی با مشارکت تمامی طرف های ملی هستیم و می خواهیم با هم مسئولیت فلسطینیان ساکن داخل و مقیم خارج را بر عهده بگیریم. آیا این عاقلانه است که کادر رهبری موقت ساف طی این سال ها هیچ نشستی برگزار نکرده باشد؟/994/ب102/د