۳۱ مرداد ۱۳۹۴ - ۲۱:۳۱
کد خبر: ۲۸۲۵۶۶
آیت الله نمازی:

مسجد پایگاه تربیت و هدایت است/ شأن روحانیت شیعه استقلال است

خبرگزاری رسا ـ نماینده ولی فقیه در کاشان با بیان این‌که مسجد پایگاه وحی، تعلیم، تهذیب، تربیت و هدایت است، از مسجد به عنوان پایگاه وحی در مکه و مدینه نام برد و گفت: آیات الهی در مسجد مکه و مدینه به وجود مبارک پیامبر اسلام نازل شده است و این امر بیانگر اهمیت مسجد در اسلام است.
آيت الله عبدالنبي نمازي آيت الله عبدالنبي نمازي حجت الاسلام سيد محمد بني هاشمي آيت الله عبدالنبي نمازي

به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا درکاشان، آیت الله عبدالنبی نمازی، نماینده ولی فقیه درکاشان شامگاه امروز در همایش ائمه جمعه و جماعت شهرستان کاشان به مناسبت گرامیداشت روز جهانی مساجد درحسینیه علی اکبر(ع) این شهرستان، از مسجد به عنوان پایگاه وحی در مکه و مدینه نام برد، افزود: آیات الهی در مسجد مکه و مدینه به وجود  مبارک پیامبر اسلام نازل شده است و این امر بیانگر اهمیت مسجد در اسلام است.

 

وی با تأکید بر این که واژه امام، واژه مقدسی است، یادآور شد: مسجد پایگاه وحی، تعلیم، تهذیب، تربیت و هدایت است و امامت نیز اولا و بالذات از آن انبیاء و اولیاء الهی، امام عصر(عج) و ائمه معصومین(ع) است.

 

عضو مجلس خبرگان رهبری گفت: تا زمانی که امام معصوم حاضر باشد، منصب امامت جمعه با امام معصوم است و از بقیه ساقط است، اما زمانی که امام معصوم نباشد، منصب امامت جمعه به امام جمعه می رسد.

 

وی در ادامه با تأکید بر این که امام جماعت باید جاذبه داشته باشد، یادآور شد: چنانچه شرایط اولیه را که علم، عقل، تقوا و زهد است را داشته باشد و چشم به مال و ثروت دیگران نداشته باشد، آزادِ آزاد است، از این رو روحانی باید حُر باشد و عبد پول و ثروت دیگران نباشد.

 

به گفته وی، علمای دین با حداقل‌ها و در سخت‌ترین شرایط زندگی کرده‌اند و سختی‌ها و مشکلات روزگار را تحمل کرده‌اند.

 

عضو مجلس خبرگان رهبری گفت: روحانیت شیعه همیشه در خط مقدم بوده و کمبودها و مشکلات را تحمل کرده است، از این رو اگر عالم دین بخواهد فارغ از مشکلات باشد باید سینه فراخ داشته باشد.

 

آیت الله نمازی گفت: این شرح صدر است که مشکلات را رفع می‌کند، ضمن این‌که مدیریت و تشکیلات نیازمند داشتن ابزار و امکانات است، چرا که نظام هستی نیز با ابزار از سوی خداوند اداره می‌شود.

 

شأن روحانیت شیعه استقلال است

عضو جامعه مدرسین حوزه علمه قم گفت: شأن روحانیت، شیعه استقلال است و روحانیت شیعه نباید با روحانیت عربستان و ترکیه که اجیر هستند مقایسه شود، از این رو مشکلات نباید سد راه و عامل یأس و ناامیدی روحانی شود.

 

وی با اشاره به این که یکی از امتیازات شیعه این است که در طول تاریخ زیر بار منت کسی نبوده است، گفت: آنچه برای یک روحانی مهم است سیره عملی و اخلاقی روحانی است.

 

نماینده ولی فقیه در کاشان گفت: اگر روحانی مسجد دیر آمده و زود برود، فرصت برقراری ارتباط با مردم را از دست می دهد، لذا اگر روحانی توان انجام کاری را هم نداشته باشد، حداقل می تواند مشورت بدهد و با این وسیله با مردم ارتباط داشته باشد.

 

به گفته وی، اگر روحانی درگیر با مسائل مردم شود، مردم نیز با او ارتباط برقرار خواهند کرد و این ارتباط دو سویه می تواند بسیاری از مشکلات را حل و فصل کند.

 

آیت الله نمازی ارتباط با مردم، انس با مردم و برخورد با مردم را برای روحانی مسجد مهم قلمداد کرد و یادآور شد:  امروز و در عصر حاضر با وجود تکنولوژی های پیشرفته و جدید، مدیریت سنّتی مسجد پذیرفته نیست.

 

مسجد بعد از پیروزی انقلاب اسلامی ایران احیاء شد

حجت الاسلام سید محمد بنی هاشمی، امام جمعه موقت کاشان نیز آرزوی ملت ایران را تأسیس نظام جمهوری اسلامی ایران دانست و گفت: مسؤولیت امروز ما این است که کاری را در جامعه انجام دهیم که مسجد و نماز رونق داشته باشد.

 

وی با اشاره به این که همه تلاش دشمنان اسلام و حکام جور و ستم، سرکوب کردن مسجد و نماز و امام جماعت است، گفت: همان‌گونه که مسجد بعد از پیروزی انقلاب اسلامی ایران احیا شده است، امروز نیز باید مساجد در نظام اسلامی حفظ و رونق داشته باشد.

 

امام جمعه موقت کاشان یادآور شد: مرکز رسیدگی به امور مساجد یکی از مراکزی است که می تواند برای احیا و رونق مساجد در شهرستان ها و بخش ها و روستاها نقش کلیدی داشته باشد.

 

شایان ذکر است، در پایان این مراسم از تعدادی خیرین مسجد ساز شهرستان کاشان با اهدای لوح و هدایایی تجلیل شد./1307/پ202/ح

ارسال نظرات